ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Στο μυαλό μας μόνο η νίκη"

Σίλβα: "Στο μυαλό μας μόνο η νίκη"
INTIME SPORTS

Ο Μάρκο Σίλβα δήλωσε πως ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Τούμπα με όλο τον σεβασμό προς τον ΠΑΟΚ αλλά και μοναδικό στόχο τη νίκη. "Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μας", τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Διαβάστε μέρος των δηλώσεων του Μάρκο Σίλβα ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στην κάμερα της NOVA:

Τι εικόνα έχετε σχηματίσει για τον ΠΑΟΚ, τόσο από τους αγώνες του πρωταθλήματος, αλλά και από το πρόσφατο ευρωπαϊκό ματς του με την Ντόρτμουντ;

"Φυσικά και έχω παρακολουθήσει τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Είναι υποχρέωσή μου, είναι δουλειά μου να αναλύω όλους τους αντιπάλους. Γνωρίζω πολύ καλά πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μία πολύ καλή πορεία. Έχει μεγάλες επιτυχίες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει καταφέρει να κερδίσει την ΑΕΚ μέσα στην έδρα του.

Επίσης έχει καταφέρει να γυρίσει το αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Ατρόμητο. Κάτι που βοήθησε πολύ στην ψυχολογία των παικτών. Φυσικά και το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι τους το παρακολουθήσαμε και το αναλύσαμε.

Γνωρίζουμε πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Όμως, εμείς πάμε στην έδρα τους με σκοπό να κερδίσουμε. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μας, παρά μόνο η νίκη. Πάμε προετοιμασμένοι, με όλο το σεβασμό στον αντίπαλό μας. Όμως, μοναδικό στόχος είναι η νίκη".

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή;

"Δεν μου αρέσει να μιλάω μεμονωμένα για παίκτες. Στο μυαλό μου υπάρχει πάντα μία ομάδα. Ξέρω πως η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατή. Είναι μία ομάδα η οποία σίγουρα θα μας δημιουργήσει δυσκολίες. Δε θα είναι εύκολο για εμάς. Είναι μία ομάδα η οποία έχει πολύ γρήγορους παίκτες, κάτι που μετράει πολύ στην επίθεση. Στην έδρα του είναι αρκετά επιθετικός, με την πολύ καλή έννοια της λέξης.

Προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Είναι μία ομάδα η οποία στην έδρα της δεν χάνει εύκολα τη μπάλα από την κατοχή της. Γνωρίζουμε πως εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό που μπορεί να πετύχει ο ΠΑΟΚ και στα θετικά στοιχεία που έχει δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια του. Χρειάζεται να προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τα δικά μας θετικά στοιχεία μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ξέρουμε πως θα παίξουμε σε μία έδρα όπου θα επικρατεί πολύ θερμή ατμόσφαιρα. Ο καθένας όταν παίζει στο γήπεδό του έχει τη στήριξη των φιλάθλων του. Όπως είναι δύσκολο για τις ομάδες που υποδεχόμαστε, αυτή τη φορά θα είναι δύσκολο για εμάς να παίξουμε μπροστά στο κοινό του ΠΑΟΚ.

Όμως, εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητές μας, να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες μας και να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα καλά στοιχεία που έχει δείξει ο ΠΑΟΚ σαν ομάδα".

Αλλάζει ενδεκάδα που κερδίζει;

"Δε σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο. Δεν πιστεύω ότι δεν πρέπει να αλλάζουν οι παίκτες, γιατί για κάθε παιχνίδι έχει εντελώς διαφορετική στρατηγική και προετοιμασία. Στο μυαλό μου έχω τον αντίπαλο και βάσει του αντιπάλου προσπαθώ να προσαρμόσω την ομάδα μας. Για παράδειγμα όταν κερδίσαμε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 5-1 κάναμε διάφορες αλλαγές. Κάποιες έγιναν από ανάγκη.

Τον Μιλιβόγεβιτς και τον Τζίμι δεν μπορούσαμε να τους χρησιμοποιήσουμε. Όπως και άλλους ποδοσφαιριστές οι οποίοι απέδωσαν πολύ καλά, τους αλλάξαμε και πήγαμε στο Λονδίνο με τελείως διαφορετική ομάδα. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε διαφορετική στρατηγική για κάθε παιχνίδι και για κάθε αντίπαλο. Δε σκέφτομαι έτσι. Φυσικά και καταλαβαίνω αυτό που λέτε.

Δηλαδή, όταν μία ομάδα παρουσιάζει καλή απόδοση, ίσως θα έπρεπε να συνεχίσει έτσι. Όμως, στο μυαλό μας έχουμε πάντα να προσαρμόζουμε την ομάδα μας απέναντι στον κάθε αντίπαλο. Ίσως, λοιπόν, δούμε τελείως διαφορετικούς παίκτες. Και σίγουρα θα δούμε τελείως διαφορετικό το στήσιμο της ομάδας".

Σε προσωπικό επίπεδο, πως είναι η δική σας προετοιμασία για το πρώτο σας ντέρμπι στην Ελλάδα;

"Για εμένα δεν αλλάζει τίποτα. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζω το παιχνίδι αυτό είναι ακριβώς ίδιος, όπως κάνω πάντα. Δεν άλλαξα κάτι όταν παίξαμε με την Άρσεναλ. Δεν άλλαξα κάτι όταν παίξαμε με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ούτε θα αλλάξω τώρα. Ούτε στις συνήθειές μας όλη την εβδομάδα, ούτε στο καθημερινό μας πρόγραμμα, ούτε στον τρόπο που προετοιμάζουμε το παιχνίδι.

Είμαστε συγκεντρωμένοι και προσπαθούμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο να συνεχίσουμε. Ένας προπονητής δεν έχει ανάγκη να παρουσιάσει μεγαλύτερο κίνητρο στους αθλητές, ειδικά όταν πρόκειται για ένα τέτοιο ντέρμπι και για ένα μεγάλο αντίπαλο.

Ίσως, όταν πρόκειται να παίξουμε με ένα αντίπαλο ο οποίος δεν είναι τόσο δυνατός, να χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές κάποιο κίνητρο, κάποιο τρόπο για να μείνουν συγκεντρωμένοι. Ιδιαίτερα όταν γυρίζουμε από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν γυρίζεις από το Τσάμπιονς Λιγκ μετά από ένα θρίαμβο απέναντι στην Αρσεναλ και πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα μικρότερο αντίπαλο, ίσως εκεί θα έπρεπε να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί.

Τώρα, όμως, όλοι γνωρίζουμε τη σημασία αυτού του παιχνιδιού. Όλοι γνωρίζουν πως απέναντι στον ΠΑΟΚ πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Και πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας όπως κάναμε τις προηγούμενες εβδομάδες, χωρίς να αλλάξει τίποτα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ