ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Όλα για τον βαθμό στο Μόναχο"

Σίλβα: "Όλα για τον βαθμό στο Μόναχο"
Σίλβα INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα για να διεκδικήσει βαθμό στο Μόναχο κόντρα στη Μπάγερν. Αυτό υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός Μάρκο Σίλβα. Λούκα Μιλιβόγεβιτς: "Δεν ήρθαμε εδώ για να μην κάνουμε τίποτα...". (VIDEO).

Ο Μάρκο Σίλβα ξεκαθάρισε πως αναγνωρίζει τις μεγάλες δυσκολίες του αγώνα της Τρίτης (24/11) με την Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία, αλλά παραδέχτηκε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα μονομαχήσουν για να διεκδικήσουν τον βαθμό που χαρίζει πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Πορτογάλος προπονητής των Πειραιωτών πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου ότι οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα, δεν αλλάζει κάτι στην ομάδα του. Ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα στον όμιλο, παρότι απαιτείται ένας βαθμός σε δύο παιχνίδια για την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς ήταν σαφής: " Δεν ήρθαμε εδώ για να μην κάνουμε τίποτα...".

ΜΟΝΑΧΟ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Στέφανος Λεμονίδης

Σίλβα: "Δεν έχουμε καμία πίεση"

-Με δεδομένο ότι είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου και ότι με ένα βαθμό ο Ολυμπιακός προκρίνεται, εάν τα καταφέρετε θα μας κεράσετε ένα φαγητό στην Αθήνα;

«Πρέπει να μην ξεχνάμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Πρέπει να σκεφτούμε το πόσο δύσκολο είναι να προκριθείς και το πόσο δύσκολο είναι το ματς. Πρέπει να μένουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Είμαστε πολύ κοντά, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Κανείς δεν το περίμενε ότι θα ήμασταν σε αυτήν την θέση την συγκεκριμένη αγωνιστική. Δηλαδή να θέλουμε έναν βαθμό σε δύο παιχνίδια. Αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Αν το καταφέρουμε θα είναι κάτι σπουδαίο για όλους. Για την ομάδα, την διοίκηση τους παίκτες και φυσικά τον κόσμο».

Σίλβα: "Όλα για τον βαθμό στο Μόναχο"
INTIME SPORTS

-Μήπως αλλάξετε τακτική επειδή χρειάζεστε έναν βαθμό;

«Ναι, είναι σημαντικό στοιχείο αυτό. Θέλουμε έναν βαθμό για να προκριθούμε. Αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσουν τα δύο αυριανά παιχνίδια για να δούμε τι θα γίνει στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου».

-Στα τελευταία της έξι εντός έδρας παιχνίδια η Μπάγερν έχει πετύχει 28 γκολ. Σας φοβίζει αυτό; Μία ενδεχόμενη μεγάλη ήττα μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα;

«Θέλω να σας πω ότι αύριο όταν οι παίκτες θα τελειώσουν το παιχνίδι, δεν θα αλλάξει κάτι. Γνωρίζουμε την δυσκολία του παιχνιδιού και με ποιον αντίπαλο παίζουμε αύριο. Παίζουμε σε μια ομάδα που στις 9 πρώτες αγωνιστικές έχει βάλει 38 γκολ και έχει δεχτεί 4. Αυτοί οι αριθμοί μετράνε από μόνοι τους. Έχει βάλει 10 γκολ στα δύο εντός έδρας παιχνίδια της. Παίζουμε με την καλύτερη ομάδα του ομίλου. Παίζονται τρεις βαθμοί κι εμείς θα διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε από αυτούς».

-Είναι και για εσάς κ. Σίλβα το μεγαλύτερο παιχνίδι στην καριέρα σας;

«Σας έχω πει πως θεωρώ τον αντίπαλο μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Και θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι. Αλλά όχι, πίεση δεν έχουμε. Εγώ αυτό που θέλω είναι από τους παίκτες να τα δώσουν όλα. Να έχουν την ίδια καλή απόδοση όταν παίξαμε πριν από δύο εβδομάδες. Κάθε μέρα δουλεύω για να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν υπάρχει πίεση. Θέλω να διαχωρίσω αυτά τα δύο διαφορετικά πράγματα. Αλλο το πιο δύσκολο κι άλλο το πιο πιεστικό. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας».

-Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αναφέρθηκε στο τακτικό κομμάτι του Ολυμπιακού κι αναφέρθηκε στην βαθμολογία, λέγοντας πως δεν του προκαλεί έκπληξη. Εχετε κάποιο καινούργιο τρικ για το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Θέλω να πω πως είμαι πολύ υπερήφανος για την θέση μας και πως όλος ο κόσμος το αναγνωρίζει αυτό. Και είμαι υπερήφανος που θα αντιμετωπίσουμε την Μπάγερν και τον Γκουαρντιόλα, που τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου. Προφανώς και μας έχει μελετήσει ο αντίπαλος. Εμείς έχουμε ξεχωρίσει τα καλά σημεία της Μπάγερν και η αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολλά. Αλλά έχουμε μελετήσει και τα δικά μας καλά στοιχεία. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Σίλβα: "Όλα για τον βαθμό στο Μόναχο"
INTIME SPORTS

-Μετά την μεγάλη επιτυχία στο γήπεδο της Αρσεναλ τι περιμένετε σε αυτό το γήπεδο; Είναι η έκπληξη το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι σε αυτή τη θέση έχοντας αφήσει πίσω την Αρσεναλ;

«Ο τρόπος που θ' αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι αύριο δεν θα έχει διαφορά με το πώς παίξαμε στην Αρσεναλ. Αύριο παίζουμε όμως μ' έναν αντίπαλο που είναι καλύτερος από την Αρσεναλ. Οταν ξεκίνησε ο όμιλος η Μπάγερν ήταν το φαβορί για την πρώτη θέση. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και του κόσμου. Οσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης. Εάν μας έλεγαν ότι θα έχουμε 9 βαθμούς στο σημείο που βρισκόμαστε θα τον λέγαμε πολύ αισιόδοξο. Αλλά εμείς συνεχίζουμε την καλή μας δουλειά και σας υπόσχομαι ότι θα δώσουμε τα πάντα μέχρι το τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα του ομίλου».

-Σας προβληματίζει η απραξία της ομάδας που συμπληρώνει 16 μέρες χωρίς ματς;

«Ίσως αν είχαμε παίξει το Σάββατο να ήμασταν περισσότερο κουρασμένοι επειδή είναι κοντινά τα δύο παιχνίδια. Έχουμε προετοιμάσει το παιχνίδι με μεγάλη φιλοδοξία και έχουμε προετοιμαστεί με σκοπό να τα δώσουμε όλα. Και περιμένουμε να δούμε αύριο εάν θα εμφανιστούμε όμως ακριβώς έχουμε προετοιμαστεί».

-Στα δύο προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια, η ομάδα έπαιξε με θάρρος, έπαιξε επιθετικά και πήρε δύο νίκες. Είναι το ίδιο ματς ή έχουμε να κάνουμε με διαφορετικό αντίπαλο;

«Φυσικά το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό. Όχι όσον αφορά την θέλησή μας και τον σκοπό μας. Αλλά παίζουμε με τη συγκεκριμένη ομάδα στην συγκεκριμένη έδρα. Δηλαδή θα κάνουμε όλα όσα μας αφήσει ο αντίπαλος να κάνουμε. Θα τα δώσουμε όλα για να διεκδικήσουμε έναν βαθμό».

ΜΙΛΟΒΟΓΕΒΙΤΣ: "Δεν ήρθαμε εδώ για να μην κάνουμε τίποτα"

-Είναι ένα ματς πρόκληση. Τι στοιχεία πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στο συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς. Εάν καταφέρουμε κάτι αύριο θα είναι σπουδαίο για την ιστορία του συλλόγου και για τους φιλάθλους. Δεν θέλω να πω πώς θα παίξουμε. Θα δείτε αύριο...».

Σίλβα: "Όλα για τον βαθμό στο Μόναχο"
INTIME SPORTS

-Πώς πρέπει να προσεγγίσει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός; Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι;

«Ναι είναι αλήθεια. Παίζουμε με μία από τις πιο καλές ομάδες της Ευρώπης. Δεν ήρθαμε όμως εδώ για να μην κάνουμε τίποτα. Ήρθαμε για να προσπαθήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την δουλειά μας, ν' ακούσουμε τις εντολές του προπονητή και ν' απολαύσουμε ποδόσφαιρο».

-Τι σημαίνει για την καριέρα σου Λούκα αυτό το παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν;

«Μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς, αλλά για μένα δεν αλλάζει κάτι. Ειλικρινά. Θα κάνω την δουλειά μου, θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα. Θα προσπαθήσω. Κάποιες φορές είμαι καλός, κάποιες φορές είμαι κακός, αλλά πάντα ξέρω ότι έχω δώσει τα πάντα για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου».

Η άφιξη του Ολυμπιακού στο Μόναχο

Δείτε βίντεο από την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο Μόναχο για τον αγώνα της Τρίτης (24/11) με την Μπάγερν Μονάχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Με 19 παίκτες στο Μόναχο

Με 3 χαφ και ένα ερωτηματικό

Φορτούνης: "Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα στο Μόναχο"

Ο Sport24 Radio 103,3 πάει Μόναχο!

Πρώτες βοήθειες από το γιατρό του Ολυμπιακού σε "ερυθρόλευκο" φίλαθλο

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ