ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Ο Ζντιέλαρ για εμένα είναι ο MVP"

Σίλβα: "Ο Ζντιέλαρ για εμένα είναι ο MVP"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκο Σίλβα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός με την Ξάνθη, μίλησε για τον Άλαν Πουλίδο και ανακήρυξε MVP της αναμέτρησης τον Ζντιέλαρ. Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Πορτογάλου κόουτς.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την Ξάνθη και τη 18η νίκη των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα (1-0), αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα του, μίλησε για τον σκόρερ, Άλαν Πουλίδο και ανακήρυξε MVP της αναμέτρησης τον Ζντιέλαρ

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

Τι ήταν αυτό που δυσκόλεψε περισσότερο τον Ολυμπιακό; Οι πολλές αλλαγές που κάνατε και ορισμένες εξ αυτών ήταν και αναγκαστικές ή κάτι άλλο;

"Το πρώτο πράγμα που μας δυσκόλεψε είναι ο αντίπαλος. Μας δυσκόλεψε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, δεν μας επέτρεψε να κάνουμε την ανάπτυξη που θέλαμε. Ηταν πολύ καλά οργανωμένος και μας έκλεισε πολύ καλά. Εκεί οφείλεται το γεγονός ότι στο πρώτο μέρος δυσκολευτήκαμε. Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι πραγματικά σε μία ομάδα όταν γίνονται έξι και περισσότερες αλλαγές παικτών, αυτό πραγματικά μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες. Αυτό ήταν καθαρά απόφαση του προπονητή και είναι κάτι που ήθελα να το κάνω. Είναι αλήθεια ότι στο πρώτο δυσκολευτήκαμε αρκετά, μπήκαμε στο παιχνίδι παίζοντας αργά. Το ποδόσφαιρό μας δεν ήταν γρήγορο και δεν είχαμε συνέχεια στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο μπήκαμε δυνατά, ήμασταν πιο επιθετικοί, ήμασταν πιο διεκδικητικοί της μπάλας. Αυτό μας έκανε πιο επιθετικούς και πλησιάσαμε τον αντίπαλο. Αυτό μας έφερε το γκολ της νίκης. Κερδίσαμε δίκαια απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, σε ένα παιχνίδι πραγματικά πολύ δύσκολο για εμάς. Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι πάρα πολύ σημαντικό που είναι η συμπεριφορά του κόσμου μας. Στο πρώτο μέρος παρόλο που δεν δείξαμε την καλύτερη εικόνα, ο κόσμος μας εμψύχωνε με την παρουσία του. Το ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο που μας βοήθησε σημαντικά για να ανέβει η ομάδα και να έρθει στην εικόνα που θέλαμε. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε, να τους συγχαρούμε για τη στάση τους. Αξίζει μια ομάδα των διαστάσεων του Ολυμπιακού να έχει τέτοια στήριξη από τον κόσμο".

Πριν 15 μέρες ο Πουλίδο ήταν έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο για την Αμερική. Τι ήταν αυτό που μεταμόρφωσε τον Μεξικανό;

"Θέλω να σας πω ότι αν ήταν έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο, εγώ δεν το ήξερα. Εσείς ίσως ξέρετε κάτι περισσότερο. Ποτέ δεν έμαθα ότι υπήρχε θέμα αποχώρησης του Πουλίδο. Είναι αλήθεια πως συζήτησα με τον Πουλίδο, συζητάω λίγο πολύ με όλους, αλλά περισσότερο με εκείνους που παίζουν λιγότερο. Οταν συζήτησα μαζί του, του εξήγησα ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι απαραίτητοι και πώς πραγματικά είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα. Ο λόγος που δεν είχε νωρίτερα τις ευκαιρίες, είναι ότι όταν κάποιος είναι για δύο μήνες ή και περισσότερο τραυματίας, είναι αδύνατο να του δοθούν ευκαιρίες να παίξει. Τώρα είναι πιο έτοιμος, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συμπεριφορά του, με την σημερινή του απόδοση, με το όμορφο γκολ. Σε σχέση με το θέμα του MV,P συνήθως MVP βγαίνει αυτός που σκοράρει".

Υπάρχει ένα όνομα που συζητιέται πολύ από τον Τύπο. Πώς βλέπετε τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή στον οποίο επενδύετε πλέον;

"Ο Ζντιέλαρ για εμένα είναι ο MVP. Έπαιξε για πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα, είναι μαζί με τον Πουλίδο που έπαιξε βασικός. Πολύ ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά του. Είναι μόλις 20 χρονών, έχει σωστή συμπεριφορά βάσει της μικρής εμπειρίας που έχει. Η συμπεριφορά του δείχνει ότι δεν είναι τόσο μικρός. Είναι ένας παίκτης στον οποίο πιστεύουμε όλοι οι προπονητές. Περιμένουμε πολλά από αυτόν. Συνήθως όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστές τέτοιας ηλικίας χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και προσοχή. Όμως ιδιαίτερα ο Ζντιέλαρ δείχνει τέτοια ωριμότητα και επαγγελματισμό και ότι ξεκάθαρα ξέρει τι θέλει. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να δουλεύει και σίγουρα περιμένουμε πολλά από αυτόν".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ