ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Με ανησυχεί η πιθανότητα αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου"

Σίλβα: "Με ανησυχεί η πιθανότητα αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου"
Σίλβα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκο Σίλβα υποστήριξε ότι το θέμα του Grexit τον ανησυχεί και επεσήμανε ότι περιμένει τις εξελίξεις. Αναφέρθηκε, ακόμα, στη συνάντηση με τον Μίχαελ Σκίμπε, στον Κώστα Φορτούνη και στο μέλλον του στους Πειραιώτες.

Δεν κρύφτηκε ο Μάρκο Σίλβα και παραδέχτηκε ότι ο κίνδυνος του Grexit ανησυχεί και τον ίδιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε στη Nova για τον κίνδυνο αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι τελικά θα γίνουν τα παιχνίδια του Κυπέλλου.

- Κ. Σίλβα, πόσο σας προβληματίζουν οι τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η πιθανότητα αποκλεισμού των συλλόγων και των Εθνικών ομάδων από κάθε διεθνή διοργάνωση;

"Φυσικά και με απασχολεί. Είναι κάτι πολύ αρνητικό. Οι πρώτοι που θα πρέπει να ανησυχούν είναι φυσικά εκείνοι που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι κάτι πολύ αρνητικό για τη συνολική εικόνα του αθλήματος στην Ελλάδα. Είναι λογικό οι προπονητές, όπως και οι ποδοσφαιριστές να ασχολούμαστε πάρα πολύ με αυτό γιατί θα επηρεαστεί συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι κάτι που ανησυχεί τους πάντες και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις".

- Ελπίζετε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα ολοκληρωθεί η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας;

"Φυσικά. Και την τελευταία φορά που μίλησα μαζί σας, αρχικώς σας είχα εκδηλώσει την επιθυμία μου και εν συνεχεία την ελπίδα μου πως το Κύπελλο θα ολοκληρωθεί, με τον ημιτελικό της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο και φυσικά ο τελικός. Δεν είναι μόνο επιθυμία του Ολυμπιακού ή προσωπική επιθυμία. Δεν είναι μόνο για το καλό του Ολυμπιακού. Είναι γενικότερα καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί όπως είναι φυσικό, θα είναι πάρα πολύ αρνητικό να μην πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση".

- Την Τετάρτη δώσατε το παρών στη συνάντηση των προπονητών των ομάδων της Super League με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μίχαελ Σκίμπε. Θα ήθελα να μας πείτε δύο λόγια για αυτήν την πρωτοβουλία του κ. Σκίμπε.

"Ήταν μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση. Τέτοιου είδους συναντήσεις είναι πάντα πολύ καλό να γίνονται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν μία πρωτοβουλία του προπονητή της Εθνικής. Θέλησε να μιλήσει με όλους τους προπονητές. Μιλήσαμε για το ποδόσφαιρο. Μιλήσαμε για πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αφορούσε κυρίως τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν ήδη κληθεί στην Εθνική ομάδα, αλλά γενικότερα τους προπονητές και τις ομάδες. Για πράγματα που μπορούν να γίνουν ή να βελτιωθούν για το καλό της Εθνικής ομάδας και του ελληνικού ποδοσφαίρου".

- Μετά τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Φορτούνης είχε εξαιρετική παρουσία και σε αγώνα της Εθνικής ομάδας, πετυχαίνοντας και τα πρώτα του γκολ. Είναι σημαντικό κεφάλαιο και για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα;

"Είναι αλήθεια πως είχε μία πολύ καλή εμπειρία. Είναι μία από τις νέες εμπειρίες που έχει ζήσει φέτος ο Κώστας Φορτούνης. Έπαιξε σε διεθνείς διοργανώσεις. Για πρώτη φορά έπαιξε στο Champions League και το Europa League. Έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική ομάδα. Όπως είπατε και εσείς, όλα αυτά αποτελούν εμπειρίες και αποτελούν μέρος της εξέλιξης και της ποδοσφαιρικής ωρίμανσής του. Ο Κώστας είναι ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου. Πιστεύω ότι μπορούμε να περιμένουμε από τον Κώστα πάρα πολλά ακόμα. Έχει πολλά περισσότερα να δώσει ακόμα. Εξαρτάται από τον ίδιο, από τη δουλειά του, από όλη την πορεία που κάνει, τα οποία αποτελούν σκαλοπάτια για την ποδοσφαιρική εξέλιξή του. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχει κερδίσει καλές εντυπώσεις σε αυτά τα πρώτα του βήματα. Όμως, η αλήθεια είναι πως έχει πολλά περισσότερα να δείξει".

-Πριν από λίγες εβδομάδες ξεκαθαρίσατε πως έχετε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το 2017. Παρά το γεγονός πως έχετε ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν, στην πατρίδα σας δε σας ξεχνούν και βάζουν το όνομά σας στη λίστα των υποψήφιων προπονητών για την Πόρτο, ενώ ισπανικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως το όνομά σας απασχολεί και τη Βαλένθια. Θα θέλατε να σχολιάσετε κάτι;

"Δεν υπάρχουν πάρα πολλά σχόλια να κάνω πάνω σε όλα αυτά. Έχω να πω πως στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Υπάρχουν συμβόλαια, όχι μόνο προπονητών αλλά και ποδοσφαιριστών. Όλα μπορούν να γίνουν από τη μία ημέρα στην άλλη. Όμως η μοναδική πραγματικότητα αυτή τη στιγμή είναι πως έχω ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Σκοπεύω να συνεχίσω εδώ. Είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι προπονητής του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή. Φυσικά όπως ξέρετε δεν μπορούμε να δώσουμε κάποια βεβαιότητα σχετικά με το μέλλον. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην κοιτάμε τις υποθέσεις, αλλά τα γεγονότα σύμφωνα με τα οποία είμαι προπονητής του Ολυμπιακού και έχω ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Στο... κάδρο για Βαλένθια ο Σίλβα, γράφουν ξανά για Πόρτο

"Φωτιά" τα τηλέφωνα στο Ρέντη!

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ