ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Κούραση λόγω των συνεχόμενων δύσκολων αγώνων"

Σίλβα: "Κούραση λόγω των συνεχόμενων δύσκολων αγώνων"
Σίλβα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκο Σίλβα τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης, αλλά το είδος των αγώνων που έδωσε σε μικρό διάστημα "κούρασε" τους παίκτες του.

"Για να απαντήσω άμεσα στην ερώτησή σας, αυτό που δεν κάναμε καλά σήμερα δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας, δεν σκοράραμε και προσφέραμε στον αντίπαλό μας να βάλει τα περισσότερα γκολ", είπε αρχικά ο Πορτογάλος σε ερώτηση για το τι πήγε στραβά στο παιχνίδι.

Είχαμε συνηθίσει και στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο ελληνικό πρωτάθλημα η ομάδα σας να τελειώνει με περισσότερη ενέργεια τα ματς. Και σήμερα, και στις Βρυξέλλες έμοιαζε στο τελευταίο 25λεπτο κουρασμένη και χωρίς δυνάμεις. Συμβαίνει αυτό; Κι αν συμβαίνει, για ποιο λόγο συμβαίνει;

"Πιστεύω ότι και στα δύο παιχνίδια προσπαθήσαμε να μπούμε δυναμικά, επιθετικά και αυτή η συνεχής προσπάθεια να δημιουργούμε συνεχώς επιθέσεις είχε ως αποτέλεσμα να ξοδέψουμε αρκετή ενέργεια. Και ιδιαίτερα όταν στο σημερινό παιχνίδι δεν κρατούσαμε τον έλεγχο, γιατί μετά από μία επίθεση είχε αντεπίθεση και πάει λέγοντας. Αυτή η προσπάθεια πραγματικά φέρνει μία κόπωση και κούραση. Εκεί οφείλεται η έλλειψη ενέργειας στα τελευταία λεπτά. Αν αυτό οφείλεται στη φυσική κατάσταση, απλώς να πω ότι αν ανατρέξουμε στην αρχή της χρονιάς για το πόσο απαιτητικό ήταν το πρόγραμμα του Τσάμπιονς Λιγκ, είδαμε ότι η ομάδα μπορεί να ανταποκρίνεται σε συνεχή παιχνίδια. Αν γυρίσουμε λοιπόν στην αρχή της χρονιάς, θα δούμε ότι δεν οφείλεται στην κακή φυσική κατάσταση των παικτών. Οφείλεται στο είδος των παιχνιδιών, όπως σαν το σημερινό ματς, όπου χρειάζεται να παίξεις γρήγορα και απαιτητικά από το ξεκίνημα του αγώνα. Αυτή είναι η γνώμη μου, δεν ξέρω αν είμαι σωστός ή λάθος. Αυτή είναι μία ανάλυση που κάνω εγώ. Βλέπουμε ότι άλλες φορές συνήθως ανταπεξέρχεται η ομάδα σε τέτοιου είδους παιχνίδια, είχαμε δει επίσης ότι και πριν από μερικά χρόνια με την Μάντσεστερ πώς απαιτείται τόσο πολλή ενέργεια από το πρώτο λεπτό".

Το πρωτάθλημα έχει κριθεί, υπάρχει Κύπελλο, υπάρχουν και κάποια ντέρμπι. Θα χρειαστεί μία ιδιαίτερη διαχείριση του ρόστερ;

"Είναι σαφές ότι είναι μια κακή βραδιά για εμάς. Είμαστε απογοητευμένοι και αυτό φαίνεται στα αποδυτήρια. Η γνώμη μου και η φιλοδοξία μου να αφήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα πίσω το αποτέλεσμα. Πρέπει να δούμε τη συνέχεια όσο απογοητευμένοι κι αν είμαστε. Από την Κυριακή ξεκινάει ένα σημαντικό ματς, γιατί κερδίζοντάς το θα κατακτήσουμε τον τίτλο. Είμαστε επαγγελματίες. Την Τετάρτη έρχεται ένα επίσης δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι. Μπορεί να τελείωσε μία διοργάνωση, αλλά έχουμε κι άλλες δύο. Είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε τον χαρακτήρα μας. Είμαστε μία ομάδα με δυνατό χαρακτήρα και πρέπει να το αποδείξουμε στα επόμενα ματς".

Θεωρείτε ότι η ομάδα φάνηκε ανέτοιμη να ανταποκριθεί μετά τον τραυματισμό του Ντουρμάζ; Κι επίσης, θεωρείτε ότι ήταν καθοριστικό σημείο ο τραυματισμός του Ντουρμάζ;

"Συμφωνώ. Από τη στιγμή που έφυγε ο Ντουρμάζ, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε θέσεις και πρόσωπα. Ο Φορτούνης έφυγε από τη θέση που απέδιδε πολύ καλά και έτσι δεν ήταν όπως ξεκινήσαμε. Δεν ξαναβρήκαμε την καλή λειτουργία που είχαμε από το ξεκίνημα".

Ανησυχείτε που στα τελευταία μεγάλα ματς ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε; Είναι και θέμα ψυχολογικό;

"Πριν τελειώσω τη συνέντευξη θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο και για τον τρόπο που φέρθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και στο τέλος που δέχτηκαν το αποτέλεσμα. Σε σχέση με το ματς με την ΑΕΚ θέλω να πω ότι ήταν ένα παράξενο παιχνίδι. Δεν είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Ηταν ένα ματς που δεχτήκαμε το γκολ από πέναλτι και παίξαμε με εννέα παίκτες. Σε σχέση με τα δύο ματς με την Άντερλεχτ, είναι ανησυχητικό που δεν σκοράραμε όταν έχουμε δημιουργήσει επτά κλασικές ευκαιρίες. Αντιθέτως προσφέραμε και στον αντίπαλο γκολ. Θα τα συζητήσουμε με τους παίκτες και θα τα αναλύσουμε. Είναι ένα συνολικό πρόβλημα. Είναι ανησυχητικό που σε δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουμε επτά κλασικές ευκαιρίες και βάζουμε μόνο ένα γκολ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αποκλεισμός στην παράταση για τον Ολυμπιακό, 1-2 από την Άντερλεχτ

Σίλβα: "Ήμασταν καλύτεροι, αλλά κάναμε λάθη"

Τα ξένα ΜΜΕ για το Ολυμπιακός - Άντερλεχτ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Καμπιάσο: "Με ένα γκολ δεν έρχεται πρόκριση"

Ο πιο κακός ο μαθητής

Αποδοκιμασίες στο "Καραϊσκάκης"

Χάσι: "Κρίμα που περάσαμε στην παράταση..."

Ρομπέρτο: "Χάσαμε τη συγκέντρωση μας στο τέλος"

Ιντέγε: "Άσχημα τα τελευταία τριάντα λεπτά"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ