ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Καλύτερος παίκτης μας ο κόσμος"

Σίλβα: "Καλύτερος παίκτης μας ο κόσμος"
Σίλβα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκο Σίλβα τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όμως στη συνέχεια οι αλλαγές έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τι είπε για την αναβολή του Κυπέλλου.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 επί του Παναθηναϊκού, ο Μάρκο Σίλβα ανέλυσε πως ήρθε η ανατροπή για τους ερυθρόλευκους, ενώ τόνισε πως ελπίζει να αλλάξει η απόφαση για το κύπελλο Ελλάδας έτσι ώστε να διεκδικήσει έναν ακόμα τίτλο ο Ολυμπιακός.

Είναι από τα παιχνίδια που θα λέγατε ουσιαστικά ότι ο καλύτερος παίκτης ήταν ο κόσμος;

"Ναι συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Σήμερα ήταν μία βραδιά που δεν δείξαμε μόνο ποιότητα ως ομάδα, αλλά και το μεγαλείο μας ως σύλλογος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο τα χρειάζεται όλα αυτά και συγχαρητήρια στον κόσμο μας που το έδειξε για ακόμη μία φορά".

Πιστεύετε ότι οι δύο αλλαγές που κάνατε στο 80' ήταν αυτές που έδωσαν τη νίκη;

"Επρεπε να ρισκάρουμε. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για εμάς, ξεκίνησε με ένα γκολ του Παναθηναϊκού και επρεπε να αντιδράσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο το ματς, αλλά στο δεύτερο έπρεπε να ρισκάρουμε. Η ομάδα μας ποτέ δεν παίζει για την ισοπαλία, πόσο μάλλον στο γήπεδό μας. Επρεπε να βάλουμε επιθετικούς παίκτες για να κερδίσουμε το ματς".

Το γεγονός ότι βρίσκεστε πίσω στο σκορ και έρχεστε από αγωνιστική απραξία, συν φυσικά ότι έρχεται η νίκη και τρεις μέρες μετά τα γενέθλια του συλλόγου, είναι όλα αυτά στοιχεία που σας δίνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση;

"Το γεγονός ότι είχαμε τα γενέθλια είναι πάντα όμορφο να τελειώνει η εβδομάδα με νίκη. Είναι πολύ ωραίο το γεγονός ότι συνέπεσε η νίκη με τα γενέθλια της ομάδας μας. Το γεγονός ότι δεν παίξαμε την προηγούμενη αγωνιστική όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να γυρίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι. Εκεί δείξαμε το μεγαλείο της ομάδας μας, καταφέραμε να το επαναλάβουμε απέναντι σε έναν αντίπαλο που αξίζει τον σεβασμό μας. Καταφέραμε για ακόμη μία φορά να δείξουμε ότι είμαστε άξιοι για τη θέση που βρισκόμαστε".

Το ντέρμπι που κρίθηκε; Στην πίστη, στην ποιότητα, στην υπομονή του Ολυμπιακού;

"Ημασταν καλύτεροι. Πιστεύω εκεί οφείλεται το γεγονός που κερδίσαμε. Δεχτήκαμε ένα γκολ από κακή τοποθέτηση της άμυνας. Κρατήσαμε την ηρεμία, γυρίσαμε το παιχνίδι υπέρ μας. Εκεί βοηθάει και η πίστη. Είναι σημαντικό που κρατήσαμε την ηρεμία που έπρεπε. Το πιστεύαμε ότι θα γυρίζαμε το ματς. Δείξαμε την ποιότητα της ομάδας και ότι είμαστε οι καλύτεροι".

Ο Ολυμπιακός ήταν “καταδικασμένος” να κερδίσει και έδειξε χαρακτήρα. Αισθάνεστε περήφανος για αυτό; Κι επίσης, πώς νιώθετε που σας στερούν τη δυνατότητα να κατακτήσετε νταμπλ και φέτος;

"Θέλω να πω ότι ελπίζουμε να μην μας στερηθεί αυτή η ευκαιρία του Κυπέλλου. Πιστεύω ότι δεν έχει τελειώσει το θέμα του Κυπέλλου. Σήμερα για παράδειγμα υπάρχει μία απόδειξη ότι μπορεί να παιχτεί ένα σημαντικό ματς σε ένα γήπεδο με γεμάτο κόσμο χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Σε σχέση με το άλλο σας ερώτημα, γιατί πιστεύετε ότι ήμασταν “καταδικασμένοι”; Καταλαβαίνω βέβαια τι εννοείτε. Επρεπε μέσα στο γήπεδο να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι. Είναι σημαντικό ματς για εμάς, πολύ σημαντικό για τους φιλάθλους μας και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Όμως όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τα ντέρμπι είναι περίεργα. Ειναι παιχνίδι διαφορετικό απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Ευτυχώς καταφέραμε να το κερδίσουμε και δείξαμε ότι έχουμε την ποιότητα να πάρουμε τέτοιες νίκες. Είχαμε την τύχη να το γιορτάσουμε και να το πανηγυρίσουμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας".

Ο Ολυμπιακός μέσα σε δέκα μέρες κατάφερε να γυρίσει τα παιχνίδια. Πώς το ερμηνεύετε όλο αυτό;

"Αυτό που θέλω να πω είναι να μην δεχόμαστε το πρώτο γκολ και να μην αναγκαζόμαστε να γυρίσουμε ένα αποτέλεσμα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι καταφέρνουμε να αντεπεξέλθουμε και να γυρίσουμε τα αποτελέσματα. Θα προτιμούσα να μην είμαστε σε αυτή τη θέση. Το σημαντικό είναι ότι δείξαμε πίστη και έχουμε αποδείξει την αξία μας".

4-0 με την ΑΕΚ, τρεις νίκες με τον ΠΑΟΚ, μία νίκη με τον Παναθηναϊκό και μία ήττα από την ΑΕΚ. Είστε ο προπονητής των ντέρμπι;

"Όχι, δεν θα το έλεγα αυτό. Είμαι ο προπονητής του Ολυμπιακού που πάντοτε δουλεύει για να κερδίσει, είτε για δύσκολα ματς, είτε για πιο εύκολα, για οποιοδήποτε αγώνα. Δεν θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου προπονητή των ντέρμπι ή κάτι άλλο. Πρέπει πάντα να δουλεύουμε για να κερδίζουμε. Είναι υποχρέωσή μας. Γνωρίζω φυσικά ότι πρόκειται για πιο δύσκολα ματς και με μεγαλύτερη σημασία".

Είδαμε έναν Ολυμπιακό μετά το 2-1 να πιέζει για να κυνηγήσει κι άλλο. Είναι κάτι που το είχατε δει στο σκάουτινγκ που είχατε κάνει για τον Παναθηναϊκό που όταν δέχεται γκολ, λειτουργεί κάπως σπασμοδικά;

"Θα προτιμούσα να το δω από την άλλη πλευρά. Είμαστε μία ομάδα που όταν σκοράρουμε, θέλουμε να κρατήσουμε την καλή κατάσταση που βρισκόμαστε χωρίς να χάνουμε την ισορροπία μας. Δεν είναι μόνο θέμα του Παναθηναϊκού. Οποιαδήποτε ομάδα δέχεται ένα γκολ, ίσως έχει νευρικότητα. Εμείς νιώθουμε εκείνη τη στιγμή δυνατοί και θέλουμε να προσπαθήσουμε για να κυνηγήσουμε και το επόμενο γκολ".

Έχετε άποψη για το περιστατικό που κατήγγειλε ο κ. Στραματσόνι;

"Όχι δεν μίλησα μαζί του. Εγώ εκείνη τη στιγμή δεν είδα τίποτα, ήταν η στιγμή που είχαμε βάλει το γκολ. Δεν έχω μιλήσει καθόλου με τον αντίπαλο προπονητή".

Photo Credits: Action images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ