ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Δεν μιλάμε καθόλου για το παιχνίδι με την Μπάγερν"

Σίλβα: "Δεν μιλάμε καθόλου για το παιχνίδι με την Μπάγερν"
INTIME SPORTS

Σίγουρος για τη δουλειά του και για το ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος και κατάλληλα προετοιμασμένος να ανταπεξέλθει στα συνεχόμενα παιχνίδια, δήλωσε στην κάμερα της NOVA ο προπονητής των Πειραιωτών, Μάρκο Σίλβα.

Σίγουρος για τη δουλειά του και για το ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στα συνεχόμενα παιχνίδια, δήλωσε στην κάμερα της NOVA ο Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε γα τα παιχνίδια με Πλατανιά και Μπάγερν Μονάχου, ενώ αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του Μπουχαλάκη και στον αποκλεισμό των Ντουρμάζ και Φουστέρ από τη λίστα του Champions League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Πλατανιά, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να δίνει συνεχόμενους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αισθάνεστε πως η ομάδα είναι έτοιμη να πορευτεί στον πολυμέτωπο αγώνα της;
«Αποτελεί μέρος της δουλειάς μας να είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο πρόγραμμα. Γνωρίζαμε από την αρχή πως όποιος παίρνει μέρος στο Champions League, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προγράμματα. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο, ειδικά από τη στιγμή που μάθαμε το πρόγραμμα και τον όμιλο στον οποίο κληρωθήκαμε, ξέρουμε με ακρίβεια το πρόγραμμά μας και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Όμως, σας διαβεβαιώνουμε πως το μοναδικό παιχνίδι που έχουμε αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας, είναι αυτό με τον Πλατανιά, αυτό είναι που προετοιμάζουμε για να παρουσιαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί ώστε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε».

-Σκοπεύετε να εφαρμόσετε το rotation ή θα χρησιμοποιείτε τους καλύτερους παίκτες στον αγώνα;
«Ειλικρινά, πιστεύω πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή αυτή για να κάνουμε το rotation, πρέπει κάθε παιχνίδι να το βλέπουμε ξεχωριστά και να το προετοιμάζουμε ανάλογα με τις ανάγκες του. Είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε rotation, εκτός από κάποιους παίκτες που είναι τραυματίες ή κάποιοι που έχουν έρθει πολύ κουρασμένοι από τα ταξίδια τους. Δεν υπάρχει ανάγκη για rotation, προετοιμάζουμε το κάθε παιχνίδι, σκεφτόμαστε ποιοι είναι οι καλύτεροι που μπορούν να σταθούν ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα και αυτούς σκεφτόμαστε να βάλουμε».

-Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσετε τους παίκτες σας συγκεντρωμένους σε αυτόν τον αγώνα, όταν ακολουθεί ένα σπουδαίο παιχνίδι με την Μπάγερν;
«Από το στόμα μου δεν έχει βγει ούτε μία λέξη που να έχει σχέση με τον αγώνα της Τετάρτης. Έχω ξεκαθαρίσει στους παίκτες μου πως δεν σκεφτόμαστε καθόλου και δε μιλάμε καθόλου για το παιχνίδι της Τετάρτης πριν τελειώσει το παιχνίδι του Σαββάτου. Οι παίκτες ξέρουν πολύ καλά πως αν το Σάββατο δεν είναι συγκεντρωμένοι και καλοί στο παιχνίδι του Σαββάτου, τότε θα χάσουν την ευκαιρία τους για να πάρουν μέρος στο παιχνίδι της Τετάρτης».

-Τι γνώμη έχετε σχηματίσει για τον Πλατανιά;
«Έχει χάσει τα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά αυτό δεν θα έχει καμία σχέση με τα δύο πρώτα. Σίγουρα θα έρθει να παίξει απέναντί μας με κλειστή άμυνα, αυτό είναι το αναμενόμενο, το περιμένουμε και το γνωρίζουμε. Πιστεύουμε πως είναι φυσιολογικό. Όμως, εμείς από την πλευρά μας είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Σίγουρα δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα λάθη του προηγούμενου αγώνα, θέλουμε να παίξουμε ένα πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, με περισσότερες ευκαιρίες, να είμαστε πιο επιθετικοί και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα μας οδηγήσουν στη νίκη».

-Είναι υψηλός ο βαθμός ετοιμότητας του Ιντέγιε και του Ερνάνι ώστε να τους δούμε και στο αρχικό σχήμα αύριο;
«Είναι οι τελευταίοι παίκτες που προστέθηκαν στο ρόστερ του Ολυμπιακού, μετά από μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο σύλλογος, ο πρόεδρος και η διοίκηση να κάνουν το καλύτερο για αυτή την ομάδα και να την προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα για αυτή τη νέα χρονιά. Ήταν παίκτες που ήρθαν την τελευταία στιγμή, όμως πιστεύουμε πως έπρεπε να έρθουν στην ομάδα και γι' αυτό το κάναμε, γιατί είναι παίκτες που μπορούν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω στην ποιότητα της ομάδας. Σίγουρα έχουν χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας, σίγουρα δεν έχουν προλάβει να γνωριστούν με όλους τους συμπαίκτες τους, όμως προπονούνται καθημερινά μαζί μας, και από την στιγμή που βρίσκονται στην αποστολή, όλα είναι πιθανά. Αν και είναι αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, μπορεί να τους δούμε στην αρχική ενδεκάδα».

-Πότε υπολογίζετε να είναι ετοιμοπόλεμος ο Μπουχαλάκης;
«Δεν θα είναι διαθέσιμος για αύριο, ελπίζουμε να είναι έτοιμος για την Τετάρτη».

-Είχατε τη δυνατότητα να μιλήσετε με τον Ντουρμάζ για τη μη συμμετοχή του στη λίστα του Champions League; Θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας τη σκέψη σας για την απόφαση αυτή;
«Δεν θα ήθελα να μιλήσω μεμονωμένα μόνο για τον Τζίμι, γιατί το ίδιο θα ήθελα να κάνω και για τον Νταβίντ, ο οποίος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες για μας. Είναι ο αρχηγός μας και πραγματικά δεν θέλω να μιλήσω μεμονωμένα για κάποιον από τους παίκτες, από την στιγμή που υπάρχουν και άλλοι, με τους οποίους έχω συζητήσει και έχω εξηγήσει το ίδιο πράγμα. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα όταν πρέπει να αφήσεις έξω κάποιους από τους παίκτες σου. Έχεις 31 παίκτες, από τους οποίους πρέπει να διαλέξεις κάποιους, με γνώμονα μόνο έξι παιχνίδια. Δεν μπορούμε να αποφασίζουμε για 30 παιχνίδια αυτή τη στιγμή, όμως όταν έχουμε τόσους πολλούς παίκτες και για τα επόμενα 6 παιχνίδια, πρέπει να αποφασίσουμε ποιοι από αυτούς είναι απαραίτητοι μέσα σε αυτή τη λίστα. Δεν είναι εύκολο. Είναι πολύ άσχημη στιγμή που πρέπει να ανακοινώσεις σε έναν παίκτη κάτι τέτοιο. Φυσικά και έχω μιλήσει κατ' ιδίαν σε όλους αυτούς τους παίκτες, φυσικά και τους έχω εξηγήσει τους λόγους. Δεν είναι επειδή δεν είναι σημαντικοί παίκτες για μας, δεν είναι επειδή δεν θα έχουν ευκαιρίες, φυσικά και θα τους χρειαστούμε στα υπόλοιπα παιχνίδια μας. Η απόφαση αφορά αυτά τα 6 παιχνίδια. Θέλω, επίσης, να αναφερθώ στην αντίδραση αυτών των παικτών όταν τους ανακοινώσαμε τα άσχημα νέα, για παράδειγμα την αντίδραση του Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος μπήκε και ήταν φανταστικός, μπήκε στην προπόνηση και τα έδωσε όλα».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ