ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Δεν μας απασχολεί πού θα φτάσουμε"

Σίλβα: "Δεν μας απασχολεί πού θα φτάσουμε"
INTIME SPORTS

Ο Μάρκο Σίλβα κράτησε χαμηλούς τόνους στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη στο "Maksimir" και έκανε ειδική μνεία στον Ιντέγε.

Ο Μάρκο Σίλβα προσπαθούσε να κρύψει το χαμόγελό του, αλλά ώρες-ώρες τον πρόδιδε. Είπε πολλά και ενδιαφέροντα o Πορτογάλος τεχνικός, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Ιντέγε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σίλβα στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο "Maksimir" επί της Ντίναμο Ζάγκρεμπ:

Πού την πάει φέτος την δουλειά ο Ολυμπιακός; Και επίσης καταλάβατε πώς μπήκε το γκολ του Ιντέγε;

Το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Θα το δούμε στο τέλος της χρονιάς. Δεν μας απασχολεί καθόλου τώρα. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι παιχνίδι με παιχνίδι, να προσπαθούμε να προχωράμε και να είμαστε καλοί. Σε κάθε ματς θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας, είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Σε σχέση με το γκολ του Ιντέγε, είμαστε πολύ χαρούμενοι, είναι ένας επαγγελματίας, που δουλεύει καθημερινά. Είχε την ευκαιρία νωρίτερα να σκοράρει, δεν το κατάφερε, αλλά όταν του δόθηκε δεύτερη ευκαιρία το έκανε.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη δουλειά που κάνει ο συγκεκριμένος παίκτης, αλλά και όλη η ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι που είναι επιθετικός μας και σκοράρει.

Με το 50% της εικόνας που έχουμε από τους ομίλους, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την πρόκριση παρά την νίκη της Άρσεναλ επί της Μπάγερν;

Δεν ξέρω και δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει στο μέλλον του ομίλου. Εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να παίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι, να είμαστε προετοιμασμένοι καλά και να πετυχαίνουμε νίκες. Σκεφτόμαστε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα που φέραμε και να προσπαθήσουμε και στο επόμενο βήμα να τα πάμε καλά. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να προβλέπουμε και το τι θα συμβεί στο μέλλον. Αυτό που έχει σημασία είναι σε κάθε παιχνίδι να προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα για να παίρνουμε βαθμούς.

Πιστεύατε τόσο δύσκολο παιχνίδι; Μπορείτε να σχολιάσετε στο 94' αν ήταν πέναλτι;

Σίγουρα περίμενα ένα παιχνίδι δύσκολο και επίσης είχα διευκρινίσει χθες οποιαδήποτε κουβέντα που γινόταν ότι θα ήταν φαβορί ο Ολυμπιακός, δεν έδωσα βάση. Όταν η Ντιναμό έχει κερδίσει την Άρσεναλ, είναι δεδομένο ότι πρόκειται για καλή ομάδα. Εμείς ήρθαμε προετοιμασμένοι για ένα δύσκολο ματς και ήμασταν έτοιμοι για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δεν περιμέναμε ότι είμαστε εμείς το φαβορί. Σε σχέση με το πέναλτι που λέτε, σίγουρα μπορεί να είχατε καλύτερη οπτική από εμένα, όμως σε κάθε τέτοιες συζητήσεις πάντα λέω ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν σε ένα ματς. Την απόφαση την παίρνει ο διαιτητής και εκείνος είχε διαφορετική άποψη από εσάς.

Ο φετινός Ολυμπιακός ότι είτε πριν, είτε μετά από μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια τα καταφέρνει καλά. Ποιο είναι το μυστικό που κρατάτε τους παίκτες σας προσηλωμένους;

Αυτή είναι η δουλειά μας να προετοιμάζουμε τα παιχνίδια με τον καλύτερο τρόπο και είναι υποχρέωσή μας να τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως να μην καταφέρνουν πάντα τα θετικά αποτελέσματα, αλλά έχουν την υποχρέωση επειδή εκπροσωπούν αυτόν τον μεγάλο σύλλογο, να παλεύουν πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν είναι εύκολο πάντα να κερδίζεις, όμως, έχεις την υποχρέωση πάντα να προσπαθείς.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκατε καθυστερημένα στο γήπεδο. Φανταζόμαστε ότι κάτι είπατε στους παίκτες σας. Μπορείτε να μας αποκαλύψετε τι είπατε;

Όπως ξέρετε η απόσταση είναι λίγο μεγάλη. Είχαμε να διανύσουμε μεγάλη διαδρομή (γέλια). Όπως είδατε στο πρώτο 25λεπτο δεν εμφανιστήκαμε όπως θέλαμε. Υποφέραμε όταν μας πίεζε ο αντίπαλος. Θέλαμε να βρούμε τον τρόπο να παρουσιάσουμε το πρόσωπο που θέλαμε.

Στο ημίχρονο ξοδέψαμε χρόνο για να δούμε πώς θα βελτιωθούμε και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το παιχνίδι υπέρ μας. Συζητήσαμε λίγο για αυτό, αλλά έπαιξε ρόλο η απόσταση ανάμεσα στα αποδυτήρια και τον πάγκο.

Επειδή ψάχνουμε τίτλους στις εφημερίδες μας, μήπως θα μας δώσετε κάποιους εσείς;

Είναι δύσκολο, καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να βρείτε τίτλο. Αυτό που θα ήθελα να πω σήμερα είναι να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που έκαναν σήμερα. Θα έβαζα τίτλο "συγχαρητήρια στους παίκτες μας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ