ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Δεν κυνηγώ το ρεκόρ, μόνο τις νίκες"

Σίλβα: "Δεν κυνηγώ το ρεκόρ, μόνο τις νίκες"
Μάρκο Σίλβα INTIME SPORTS

Ο Μάρκο Σίλβα, ξεκαθάρισε ότι εάν ο Ολυμπιακός παρουσιάσει στη "Λεωφόρο" του πρόσωπο που έχει δείξει μέχρι τώρα θα είναι κοντά στη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Στη "Λεωφόρο", ο Ολυμπιακός κυνηγά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο "αιώνιο ντέρμπι" του ελληνικού πρωταθλήματος. Εάν τα καταφέρει, ο Μάρκο Σίλβα θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των 11/11 νικών από την αρχή της σεζόν, το οποίο ανήκει στον Μάρτιν Μπούκοβι από τη σεζόν 1966/67.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των "ερυθρολεύκων", ωστόσο, επανάλαβε μιλώντας στη NOVA πως δεν τον απασχολεί το εν λόγω ρεκόρ αλλά πως η ομάδα του θα κατακτήσει συνεχόμενες νίκες. Ο Μάρκο Σίλβα εκτίμησε πως η ομάδα του, εάν παρουσιάσει το σύνηθες μέχρι τώρα πρόσωπό της, θα βρεθεί κοντά στη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάρκο Σίλβα:

Για το τι είχε ακούσει για το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού όταν ήταν στην Πορτογαλία: "Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, με πάθος. Οι δύο ομάδες με τους μεγαλύτερους τίτλους. Σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής, πάντα παρακολουθούσα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο"

Για το τι γνωρίζει για τον Παναθηναϊκό: "Ο Παναθηναϊκός έχει νέο τεχνικό, δούλεψε μερικές ημέρες με τους ποδοσφαιριστές του. Παρακολουθούμε τον Παναθηναϊκό εδώ και 10 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Ασχολούμαστε με τη δική μας δουλειά, θέλουμε εμείς να πάμε κατάλληλα προετοιμασμένοι"

Για το εάν θα βοηθήσει το γεγονός ότι ο Καμπιάσο έχει δουλέψει με τον Στραματσόνι: "Δεν έχω μιλήσει με τον Εστέμπαν, ασχολούμαι περισσότερο με τη δική μου ομάδα και τη δική μας δουλειά. Δεν έχω μιλήσει γι' αυτό, γιατί είναι διαφορετικό να προπονείς την Ίντερ και τον Παναθηναϊκό. Διαφορετικοί παίκτες, διαφορετικά κλαμπ. Γι' αυτό και δεν είναι τόσο σημαντικό"

Για το γεγονός πως τόσο ο Παναθηναϊκός όσο κι ο Ολυμπιακός έχουν πρώτη φορά προπονητές κάτω των 40 ετών: "Πιστεύω πως είτε είναι μεγάλος ή μικρός ο προπονητής μετράται από την ανταγωνιστικότητα. Τα αποτελέσματα. Δεν έχει σημασία εάν είσαι νέος ή μικρός. Δεν θα μιλήσω για ένα παίκτη. Μία ομάδα ποιότητα, που θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο. Έχουμε μια βαθμολογική διαφορά από τον Παναθηναϊκό, αλλά δε σημαίνει τίποτα αυτό. Θα μπούμε για τη νίκη."

Ποιο είναι το "κλάσικο" της Πορτογαλίας: "Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα ντέρμπι σε Πορτογαλία κι Ελλάδα. Η διαφορά είναι ότι δεν βλέπεις φιλοξενούμενους οπαδούς στο γήπεδο. Καταλαβαίνω γιατί γίνεται, αλλά είναι μία μεγάλη διαφορά. Όπως σε όλα τα ντέρμπι μετρά το πάθος"

Ποιο είναι το κλειδί: "Το κλειδί είναι να είμαστε η ποιοτική ομάδα που ήμασταν μέχρι τώρα. Δείξαμε ότι όταν κάνουμε καλά τη δουλειά μας είμαστε κοντά στη νίκη. Είμαστε αποφασιστικοί, συγκεντρωμένοι"

Για το ρεκόρ του Μπούκοβι: "Ειλικρινά δεν είναι το σημαντικό για μένα αυτό το ρεκόρ. Δεν ψάχνω το ρεκόρ. Ψάχνω τη βελτίωση της ομάδας. Κυνηγώ τις συνεχόμενες νίκες, γιατί πάντα κάτι καλό έρχεται μετά από νίκες. Είναι σημαντικό για τον κόσμο του Ολυμπιακού, για την ίδια την ομάδα"

Για τον Τσόρι και τον Πάρντο: "Είναι αμφίβολο, δεν μπορώ να απαντήσω σίγουρα.Μέχρι τώρα δεν έχει προπονηθεί με την ομάδα, έχει λείψει από αρκετές προπονήσεις. Έχουμε αμφιβολία για τον Πάρντο, άλλαξε η ώρα για το λόγο αυτό. Να δούμε εάν θα πάρει μέρος στην προπόνηση της Πέμπτης, αλλιώς την Παρασκευή. Καταλαβαίνω πολύ λίγα πράγματα από τις εφημερίδες, είναι δύσκολο για μένα. Τα πράγματα έτσι όπως γράφονται, δεν είναι ψέμματα αλλά απέχουν από την πραγματικότητα. Όπως είναι φυσικό, ο Πάρντο θέλει να παίξει. Δεν μου το έχει πει, αλλά είναι λογικό να θέλει"

Για τους άλλους διεθνείς: "Μένει να έρθει ακόμη ο Τζίμι. Θα έρθει σήμερα στην προπόνηση. Όλοι είναι καλά και θα περιμένουμε να τους δούμε στην προπόνηση"

Για το τι μπορεί να υποσχεθεί στον κόσμο του Ολυμπιακού: "Να υποσχεθώ στον κόσμο του Ολυμπιακού πως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε, να τους κάνουμε υπερήφανους, να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στο μυαλό μας υπάρχει μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, τα υπόλοιπα ο διαιτητής να κάνει ένα καλό ματς και η ασφάλεια στα χέρια των αρμοδίων"

Για τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι: "Έχω μιλήσει με κάποιους ποδοσφαιριστές. Έχουμε πολλά παιδιά με γαλλικές ρίζες. Ευτυχώς κανείς δεν ήταν κοντά στα τραγικά γεγονότα, λύπη είναι το συναίσθημα. Αυτά είναι τα σοβαρά γεγονότα. Στο ποδόσφαιρο κερδίζεις ή χάνεις, αλλά αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ