ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σεμινάριο του Ρουντ Ντόκτερ στην Ακαδημία του Ολυμπιακού

Σεμινάριο του Ρουντ Ντόκτερ στην Ακαδημία του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Επιμορφωτικό σεμινάριο με καλεσμένο τον Ολλανδό καθηγητή, Ρουντ Ντόκτερ, παρακολούθησαν οι προπονητές της Ακαδημίας του Ολυμπιακού το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου στου Ρέντη το Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Ruud Dokter στους προπονητές της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ:

"Ο καλεσμένος του Ολυμπιακού είναι Ολλανδός καθηγητής ποδοσφαίρου (γεννηθείς το 1955) και τα τελευταία 4 χρόνια είναι High Performance Director FA of Ireland. Για μια δεκαετία συνεργάζεται με την ΕΠΟ όσον αφορά στα Σεμινάρια για την παροχή διπλωμάτων της UEFA (Σχολεία) στους Έλληνες προπονητές ενώ έχει εργαστεί για χρόνια σε σημαντικές ποδοσφαιρικές θέσεις στην ομοσπονδία της Ολλανδίας και στο Κατάρ.

Η Διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν επενδύσει τεράστια ποσά στην Ακαδημία τα τελευταία επτά χρόνια, τόσο στο κομμάτι των εγκαταστάσεων όσο και σ’ εκείνο των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και του επιτελείου που τους πλαισιώνει. Οι προπονητές της Ακαδημίας του Ολυμπιακού έχουν όλα τα διπλώματα της UEFA ενώ επιμορφώνονται συνεχώς με την συμμετοχή τους σε κορυφαία Σεμινάρια που διεξάγονται ανά την Ευρώπη.

Στο διήμερο Σεμινάριο συμμετείχαν όλοι οι προπονητές και γυμναστές της Ακαδημίας αλλά και προπονητές από τις Κεντρικές Σχολές Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Το Σεμινάριο είχε θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι, διδασκαλία και συζήτηση τόσο στην αίθουσα ανάλυσης της Α’ ομάδας του Ολυμπιακού όσο και στο γήπεδο. Κατά την διάρκεια του, αναλύθηκαν θέματα, όπως η «κοινή ορολογία στο ποδόσφαιρο», ο «ταλαντούχος ποδοσφαιριστής», «στυλ προπονητών», το σκάουτινγκ των Ακαδημιών ανά τον κόσμο και φυσικά πολλά θέματα τακτικής τόσο για την επίθεση όσο και για την άμυνα.

Σεμινάριο του Ρουντ Ντόκτερ στην Ακαδημία του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Κατά την 1η ημέρα, ο Ruud Dokter, ανέλυσε πολλά θέματα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου και δέχτηκε δεκάδες ερωτήσεις από τους προπονητές ενώ στην 2η ημέρα αρκετοί προπονητές είχαν ετοιμάσει θέματα για το γήπεδο και με την βοήθεια των ομάδων Κ-15 και Κ-16 τα έδειξαν στον Ολλανδό καθηγητή αλλά και στους συναδέλφους τους. Μετά από το τέλος κάθε ενότητας υπήρχε συζήτηση.

Ο Rudd Dokter σ’ όλη την διάρκεια του Σεμιναρίου «προκαλούσε» τους προπονητές να υποβάλουν ερωτήσεις και στον επίλογο του σημείωσε μεταξύ άλλων: "Ελπίζω μ’ όλα αυτά που ακούσατε να προβληματιστήκατε και ν’ αποτέλεσαν τροφή για σκέψη. Δεν ήρθα εδώ σ’ εσάς ως σοφός για να σας επιβάλω την άποψη μου. Δεν υπάρχει ένας δρόμος στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κανόνες. Με κάλεσαν για να δουλέψουμε μαζί και να εξελιχθείτε για να μεταφέρετε τα καλύτερα στους ποδοσφαιριστές σας. Να εξελιχθούν, να δουλέψουν και ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ρέτσου".

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κυριάκος Καραταΐδης μιλώντας προς όλους τόνισε: "Διανύουμε μια σπουδαία εβδομάδα για την Ακαδημία αφού ένα παιδί που έμαθε ποδόσφαιρο εδώ θα παίζει πλέον σ’ ένα από τα πιο προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου με ρεκόρ μεταγραφής. Αυτό πρέπει να μας γεμίζει ευθύνες. Η διοίκηση μας παρέχει τα πάντα και εμείς πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά".

Μετά από την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου και το γεύμα ακολούθησε μίτινγκ των προπονητών της Ακαδημίας.

"Ο Ολυμπιακός είναι τοπ επίπεδο"

Ο Ολλανδός καλεσμένος του Ολυμπιακού, με τον οποίο θα συνεχιστεί η συνεργασία με νέες δράσεις μέσα στην αγωνιστική περίοδο 2017-18, έμεινε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και το επίπεδο του Συλλόγου . "Είχα έρθει ξανά το 2009 και όλα είναι διαφορετικά. Βλέπω τεράστια βελτίωση σ’ όλα. Είναι τοπ επίπεδο. Οι εγκαταστάσεις είναι κορυφαίου συλλόγου. Είναι αυτές που αρμόζουν σε τοπ ομάδες.

Σεμινάριο του Ρουντ Ντόκτερ στην Ακαδημία του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Είδα πολλούς προπονητές, πολύ προσωπικό, πολλά γήπεδα και μεγάλη στήριξη από την διοίκηση. Γίνεται σπουδαία δουλειά", σημείωσε ο Ruud Dokter και συνέχισε μιλώντας για το επίπεδο των προπονητών: "Είναι παρά πολύ μεγάλη χαρά να δουλεύω με τους Έλληνες προπονητές. Είναι δέκα χρόνια που δουλεύω μαζί τους. Είναι πολύ ανοιχτοί σε νέες ιδέες και αυτό είναι ευχάριστο. Είναι πολύ σημαντικό, για τους προπονητές, να έχουν ικανότητα να καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο, να ξέρουν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάθε παίκτης. Να τους προκαλούν και να τους ανεβάζουν συνεχώς πιο ψηλά τον πήχη".

"Ευχαριστούμε τον κ. Μαρινάκη"

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κυριάκος Καραταΐδης μιλώντας για το Σεμινάριο υπογράμμισε: "Ήταν ένα διήμερο ταξίδι γνώσεων και εμπειρίας με τον δάσκαλο τον Ρουντ. Γι΄αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διοίκηση, τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Παύλου που πάντα προσφέρουν πολύ υψηλές παροχές σ’ όλους τους προπονητές και στους ποδοσφαιριστές. Αυτό ακριβώς κάνει την διαφορά μας απ’ όλα τα άλλα κλαμπ στην Ελλάδα.

Νομίζω πρέπει να εστιάσουμε στις τελευταίες ημέρες όπου ο Παναγιώτης Ρέτσος, ένα παιδί της Ακαδημίας μας, πήρε μεταγραφή σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Γερμανίας. Οι καλύτεροι προπονητές θα πρέπει να έχουν τους καλύτερους δασκάλους για να αξιολογούν και να ετοιμάζουν τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Όλοι όσοι συμμετείχαν στο Σεμινάριο έφυγαν μ’ ευχάριστους προβληματισμούς. Πολύ γρήγορα θα δούμε αποτελέσματα. Πρέπει να δούμε νέα ταλέντα να φτάσουν ψηλά. Η προσπάθεια όλων στην Ακαδημία επιβραβεύτηκε με την μεταγραφή του Παναγιώτη αλλά οι απαιτήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες".

"Δουλειά πάνω στις νέες τάσεις"

Ο προπονητής της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Βούζαςείπε από την πλευρά του: "Είναι μεγάλη και σπουδαία η προσπάθεια της Διεύθυνσης Ακαδημίας για την επιμόρφωση των προπονητών. Βρεθήκαμε εδώ για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας ακούγοντας έναν διακεκριμένο εκπαιδευτή και γνώστη των νέων τάσεων του ποδοσφαίρου.Πρέπει να δουλέψουμε πάνω στις νέες τάσεις. Είναι πολύ σημαντική για την Ακαδημία η εξέλιξη των προπονητών γιατί έτσι έχουν νέα εφόδια για να δουλέψουν σωστά και να εκπαιδεύσουν τους ποδοσφαιριστές".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ