ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σειρά αγώνων που διαμορφώνει δεδομένα

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / ÏÌÁÄÉÊÇ ×ÅÉÑÁØÉÁ / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / ÏÌÁÄÉÊÇ ×ÅÉÑÁØÉÁ / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η τετράδα αγώνων που ακολουθεί στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό, είναι αυτή που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις στο μεταγραφικό μέτωπο ενόψει Γενάρη.

Ο Ολυμπιακός ήθελε αλλά δεν μπόρεσε κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ηττήθηκε στο Jose Alvalade και θα αποχαιρετήσει την Ευρώπη στο ματς με την Γιουβέντους στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στις 5 Δεκεμβρίου.

Με τον τρόπο που έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα μετά τις εξελίξεις τη φετινή σεζόν σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο, υπάρχει μόνο μια ρεαλιστική προσέγγιση για τους "ερυθρόλευκους" και αφορά την προσπάθεια διαχείρισης των σκήπτρων στην Ελλάδα.

Είναι μια σκληρή πραγματικότητα, αλλά ο φετινός όμιλος του Champions League δεν ήταν για τα δόντια των Πειραιωτών και η ανάγκη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος φέτος γίνεται επιτακτική, για παραπάνω από έναν λόγους.

ΤΕΤΡΑΔΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι "ερυθρόλευκοι" εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στη Λισσαβώνα, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Αυτός είναι ο νόμος και στο ποδόσφαιρο. Επιλογές του Λεμονή που δεν βγήκαν, παίκτες που εμφανίστηκαν χωρίς συγκέντρωση, ενέργεια ή θέληση και πλέον επιστροφή στην ελληνική πράγματικότητα.

Έτσι λοιπόν η επόμενη τετράδα αγώνων της Super League Σουρωτή (υπάρχει και ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα στο Κύπελλο, εκτός με τον Κισσαμικό στις 29/11) είναι αυτή που "καίει" τον Ολυμπιακό. Εκεί πέφτει πλέον αποκλειστικά το βάρος, πνευματικά και αγωνιστικά.

Στο Λιμάνι ούτε που θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο στραβοπατήματος σε αυτές τις αναμετρήσεις, το 4x3=12 (βαθμοί) είναι το απόλυτο ζητούμενο, καθώς αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες των Πειραιωτών να πιάσουν κορυφή με το κλείσιμο του πρώτου γύρου.

Κέρκυρα (26/11, εκτός), Απόλλων Σμύρνης (2/12, εντός), Παναιτωλικός (9/12, εκτός) και ΠΑΣ Γιάννινα (17/12, εντός) είναι τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός σε αυτή τη σειρά αγώνων, η έκβαση της οποίας μπορεί σε μεγάλο βαθμό να δρομολογήσει τις εξελίξεις στο μεταγραφικό μέτωπο ενόψει Ιανουαρίου.

Στο χειμερινό παράθυρο είναι σίγουρο πως θα γίνουν κινήσεις στο "πάρε - δώσε", ωστόσο τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν μέσα από τα παιχνίδια που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός μέχρι και την διακοπή των εορτών.

Δεν είναι και λίγοι όσοι δεν έχουν δικαιολογήσει την παρουσία τους στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη μέχρι στιγμής. Μίλιτς, Καρσελά, Ζιλέ, Εμενίκε, Βούκοβις έχουν στοιχίσει έναν... σκασμό λεφτά στον Ολυμπιακό, χωρίς να δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν απόσβεση - πολύ περισσότερο την διαφορά.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και ξεχωριστές περιπτώσεις, όπως των Μαρτίνς (θέλει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και ίσως τον αναζητήσει αλλού) και Οτζίτζα Οφόε (η γνωστή ιστορία με την ληστεία σπίτι του και την επιθυμία της γυναίκας του να επιστρέψει στο Βέλγιο), ή ακόμη και των Ζντιέλαρ - Μποτία τα συμβόλαια των οποίων εκπνέουν το καλοκαίρι.

Αυτό που γίνεται κατανοητό είναι πως το επόμενο διάστημα και μέσα από την ανάγκη που υπάρχει για νίκες και μόνο νίκες εντός συνόρων, είναι πολύς ο κόσμος στου Ρέντη που βρίσκεται υπό κρίση.

Ανάλογα και με τα αποτελέσματα θα δρομολογηθούν και οι κινήσεις του Ιανουαρίου στο Λιμάνι. Μέχρι τότε η συγκέντρωση στρέφεται αποκλειστικά στην τετράδα αγώνων που ακολουθεί στο πρωτάθλημα.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ