ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε ρυθμούς… Ερνανίτιδας

Σε ρυθμούς… Ερνανίτιδας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ξεκίνησε πάλι η κουβέντα για το μέλλον του Ερνάνι στο λιμάνι και για το τι σκέφτεται τελικά ο Σίλβα για τον παίκτη, για τον οποίο επέμενε να αποκτηθεί από την πρώτη μέρα που κάθισε στον κόκκινο πάγκο.

Άλλα δύο γκολ πέτυχε ο Ερνάνι στο πρωτάθλημα, είναι το δεύτερο συνεχόμενο ματς που βρίσκει δύο φορές τα δίχτυα και ξεκίνησε πάλι η κουβέντα για το μέλλον του στο λιμάνι. Ήδη έχει γραφτεί ότι ο Σίλβα σκέφτεται τελικά να τον κρατήσει στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν…

Ας μην γελιόμαστε… Όλες αυτές οι συζητήσεις είναι πολύ πρώιμες για να γίνουν. Εδώ καλά-καλά, όπως είπε και ο ίδιος ο Σίλβα αναφορικά με το δικό του μέλλον, ναι μεν σκοπεύει να μείνει στο λιμάνι και να τιμήσει το συμβόλαιο που έχει για ακόμα έναν χρόνο, όμως τόνισε επίσης ότι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Προς το παρόν, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ερνάνι δεν… κουνιέται φύλλο!

Στο Ρέντη η άποψη που επικρατεί είναι ότι ο Πορτογάλος "ζογκλέρ" έχει αδικήσει τον εαυτό του. Εμφανίστηκε τις πρώτες του μέρες στο ερυθρόλευκο προπονητικό κέντρο λίγο με… τουπέ από την Πόρτο.

Νόμιζε ότι θα έπαιρνε φανέλα βασικού χωρίς να ιδρώσει το φανελάκι της προπόνησης. Πίστευε ότι ο Σίλβα επειδή επέμενε από τον Ιούνιο για την απόκτησή του, δεν θα τον έβγαζε ούτε με αίτηση από την ενδεκάδα.

Να όμως που ο 39χρονος τεχνικός το είδε λίγο διαφορετικά το έργο. Επειδή είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να κρατάει τις ισορροπίες, φρόντισε με παράδειγμα τον Ερνάνι να δείξει σε όλους από το ξεκίνημα της σεζόν ότι δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν. Φρόντισε να δείξει ακόμα και στις προσωπικές του επιλογές ότι θα παίζουν όσοι θα τα δίνουν όλα στην προπόνηση.

Κακά τα ψέματα, ο Ερνάνι δεν τρέλαινε κόσμο στο Ρέντη στο πρώτο μισό της χρονιάς. Αντιμετώπισε βέβαια και κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά στην πραγματικότητα ο λόγος που δεν αγωνιζόταν είχε να κάνει με καθαρά αγωνιστική κριτήρια και κυρίως με την εικόνα που έδειχνε ο Πορτογάλος σε σχέση με τους Πάρντο, Ντουρμάζ και Σεμπά.

Τυχαίο είναι ότι τον Γενάρη έφτασε μία ανάσα από την επιστροφή του στην Πόρτο; Είναι κοινό μυστικό επί της ουσίας ότι ο τραυματισμός του στο γόνατο στο ματς με τα Χανιά στο Καραϊσκάκη στις 13 Ιανουαρίου τον κράτησε στο λιμάνι.

Πήγε στην Πόρτο για να κάνει το πρόγραμμα αποκατάστασης και επέστρεψε. Πριν από τον τραυματισμό του οι "δράκοι" είχαν ήδη μπει σε μία διαδικασία αναζητώντας την ομάδα που θα τον έδιναν δανεικό για το υπόλοιπο της σεζόν. Μετά το πρόβλημα όμως στο γόνατο σταμάτησαν να αναζητούν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Όπως όμως πολύ σωστά είπε και ο Σίλβα, τα πράγματα στο ποδόσφαιρο αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Αυτό συνέβη με τον Ερνάνι, αυτό συμβαίνει π.χ. και με τον Πουλίδο, που επίσης ήταν υπ’ ατμόν τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Ερνάνι λοιπόν το τελευταίο 15νθήμερο έχει παίξει δύο φορές κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Πανθρακικό. Σκόραρε δις στον καθένα! Αμέσως λοιπόν άρχισαν να κυκλοφορούν τα σενάρια ότι ο Σίλβα θέλει να τον κρατήσει και για του χρόνου.

Δεν αμφισβητεί κανείς ότι έχει πολύ καλή άποψη για τον 24χρονο εξτρέμ. Αλλά μέχρι να πάρει την απόφασή του για το ποιους θέλει να έχει του χρόνου στο ρόστερ και ποιους όχι, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα… Έναν μήνα συγκεκριμένα και κάτι.

Πρώτον, ο Σίλβα έχοντας στο μυαλό του ότι το Κύπελλο τελικά θα γίνει, δεν θέλει να αποπροσανατολίσει την ομάδα με διάφορες μεταγραφικού είδους συζητήσεις.

Δεύτερον, ο Ερνάνι ναι μεν λέει ότι είναι ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό, αλλά σε πολλές συνεντεύξεις του στην Πορτογαλία έχει πει ότι "θέλω να διεκδικήσω θέση στο ρόστερ της Πόρτο". Δεν το έχει κρύψει με λίγα λόγια ότι θα ήθελε να γυρίσει στο Ντραγκάο το καλοκαίρι.

Βέβαια, υπάρχει και μία οψιόν αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στα3,5 εκ.ευρώ. Είναι ένα ποσό που πολύ δύσκολα θα το έδινε ο Ολυμπιακός για τον Ερνάνι. Ενδεχομένως να το συζητούσε με λιγότερα χρήματα. Η Πόρτο όμως θα το συζητούσε;

Στις 15 Μαΐου ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία και επειδή ούτως ή άλλως η Πόρτο θα έχει τη νέα σεζόν έναν προπονητή που δεν είχε δουλέψει με τον Ερνάνι (είτε μείνει ο Πεσέιρο, είτε πάει κάποιος άλλος), προφανώς και θα θέλει να τσεκάρει τον 24χρονο εξτρέμ στην προετοιμασία των "δράκων" και μετά να αποφασίσει για το αν θα τον κρατήσει ή όχι στο ρόστερ τους.

Οπότε, έχει πολύ ψωμί η ιστορία με τον Ερνάνι. Ας τελειώσει ο Ολυμπιακός με τις υποχρεώσεις του με την ελπίδα ότι θα διεξαχθεί κανονικά το Κύπελλο, ας τελειώσει και η Πόρτο τους αγώνες της και μετά βλέπουμε.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στηρίζει Καπίνο ο Σίλβα

Πάει και γι' άλλα ρεκόρ ο Ολυμπιακός

Κασάμι: "Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την πορεία μας"

Θεοδωρίδης: "Και στις αλάνες και στις μάντρες θα είμαστε πρώτοι"

Τσιμίκας: "Το καλύτερο συναίσθημα η εμπιστοσύνη του προπονητή"

Κράτα τον Πουλίδο!

Ορεξάτος ο Ολυμπιακός, 4-0 τον Πανθρακικό στο Φάληρο

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ