ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε ρυθμό ανακοινώσεων μπαίνει ο Ολυμπιακός

Σε ρυθμό ανακοινώσεων μπαίνει ο Ολυμπιακός

Τα μεταγραφικά μπαίνουν σε πρώτο πλάνο από την Δευτέρα (22/6), αποσαφηνίζονται οι στόχοι και ξεκινάει η ενίσχυση. Ο Μπερμπάτοφ, η απίστευτη ιστορία γύρω από τον Ζόνατας, την Έλτσε και τον Ραϊόλα, πάντα στα υπόψιν ο Νέτο.

Το νερό στο αυλάκι μπαίνει από βδομάδα, όσον αφορά τις μεταγραφικές εξελίξεις στο Λιμάνι. Ο Μάρκο Σίλβα θα ανακοινωθεί και επίσημα τις επόμενες μέρες ( διέψευσε ο Ολυμπιακός τα σενάρια περί εγκατάλειψης της συγκεκριμένης υπόθεσης ) και θα κάνει τις εισηγήσεις του, καθώς ήδη μελετάει το ρόστερ και την ανάγκη που υπάρχει για ενίσχυση.

Μετά το ΔΣ που είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα (22/6) θα παρθούν οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα κινηθεί ο Ολυμπιακός στον σχεδιασμό της νέας σεζόν και σταδιακά θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Είτε για τους παίκτες που έχουν ήδη αποκτηθεί, είτε για όσους έπονται.

Ένα μεγάλο μπέρδεμα η υπόθεση Ζόνατας

Εκπρόσωπος του Βραζιλιάνου φορ είναι ο Μίνο Ραϊόλα. Ο Ιταλοφινλανδός μάνατζερ μαζί με έναν ακόμη Ιταλό, αγνώστων λοιπών στοιχείων, τον οποίο φωνάζουν Γκαμπριέλι, έχουν μια μικρή ομάδα στην Βραζιλία. Την Maga στην Pomeronde της Santa Catarina.

Εκεί συνήθως αγωνίζονται παίκτες έως 18 ετών και όσους ξεχωρίζουν, ο Ραϊόλα τους διοχετεύει στην Ευρώπη. Στην συγκεκριμένη ομάδα ανήκει ουσιαστικά και ο Ζόνατας. Προφανώς ο Ραϊόλα και ο Γκαμπριέλι μέσω της Maga μπορούν να έχουν πάντα το πάνω χέρι στις συμφωνίες για τους παίκτες που έρχονται στην Ευρώπη.

Τι συμβαίνει με την περίπτωση του Ζόνατας; Δώστε προσοχή. Το συμβόλαιο του 26χρονου φορ με την Έλτσε αναφέρει ότι ο ισπανικός σύλλογος έχει δικαίωμα έως τις 30 Ιουνίου να πληρώσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ στον Ραϊόλα και να αποκτήσει το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη.

Αν συμβεί αυτό, τότε αυτόματα η ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη ανεβαίνει από τα 6 εκατομμύρια ευρώ και ορίζεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ! Και εδώ αρχίζει το παράλογο (;) του θέματος. Πώς η Έλτσε ισχυρίζεται ότι υπάρχει ρήτρα από την στιγμή που ο Ζόνατας δεν ανήκει σε αυτήν;

Entrenamiento de pretemporada del Elche. En la imagen, Fran Escrivá habla con Jonathas. 

Elche preseason training session. In this picture, Fran Escrivá speaks to Jonathas.
Entrenamiento de pretemporada del Elche. En la imagen, Fran Escrivá habla con Jonathas. Elche preseason training session. In this picture, Fran Escrivá speaks to Jonathas. ENTRENAMIENTO DE PRETEMPORADA DEL ELCHE. EN LA IMAGEN, FRAN ESCRIVA HABLA CON JONATHAS. ELCHE PRESEASON TRAINING SESSION. IN THIS PICTURE, FRAN ESCRIVA SPEAKS TO JONATHAS.

Ο Ζόνατας στην προπόνηση της Έλτσε με τον Φραν Εσκριβά, προπονητή που τσέκαρε ο Ολυμπιακός

Ο Μίνο Ραϊόλα πριν από 10 μέρες απαίτησε από την διοίκηση της Έλτσε να μείνει ελεύθερος ο Βραζιλιάνος, αφού του χρωστάει μισθούς 5 μηνών. Πριν από 4 μέρες όμως, ο Ιταλοφινλανδός μάνατζερ άλλαξε τακτική. Έστειλε ένα δικηγόρο του στην διοίκηση του ισπανικού συλλόγου, ο οποίος πρόσφερε 1,5 εκατομμύριο ευρώ στην Έλτσε για να πάρει την ελευθέρας του παίκτη!

Η Έλτσε δεν έχει απαντήσει ακόμη. Αλλά πώς γίνεται να ζητάς την ελευθέρας ενός ποδοσφαιριστή που δεν ανήκει στην Έλτσε; Έχει εξήγηση και μάλιστα απλή... Ο ισπανικός σύλλογος έχει υπογράψει συμφωνία με τον Ραϊόλα για τον διετή δανεισμό του Ζόνατας.

Κανείς δεν γνωρίζει αν στο συμβόλαιο υπάρχει όρος σύμφωνα με τον οποίο αν η Έλτσε πέσει κατηγορία, τότε αυτόματα η συμφωνία παύει να βρίσκεται σε ισχύ. Και σύμφωνα με τα δεδομένα, θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 ημέρες ακόμη μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση σχετικά με το μέλλον της Έλτσε. Αν θα υποβιβαστεί δηλαδή ή όχι.

Ο τοπικός Τύπος στο Αλικάντε θεωρεί δεδομένη πάντως την αποχώρηση του Ζόνατας, σε κάθε περίπτωση. Απλά ο Ραϊόλα θέλει να ξεμπερδεύει και να βρει νέα ομάδα στον πελάτη του. Προτάσεις για τον Ζόνατας υπάρχουν κυρίως από την Αγγλία αλλά και από την Primera Division. Και συγκεκριμένα την Βαλένθια. Η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε δείξει επίσης ενδιαφέρον για τον Ζόνατας, ωστόσο στράφηκε σε άλλη λύση (τον Βιέτο της Βιγιαρεάλ) και εγκατέλειψε την ιδέα για τον Βραζιλιάνο.

Επιμένουν οι Βούλγαροι για Μπερμπάτοφ

Όχι απλά για το -υπαρκτό- ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, αλλά το πάνε και ένα βήμα πιο πέρα. Στην Βουλγαρία λοιπόν στέλνουν τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στους Πειραιώτες. Είναι γνωστό ότι έχουν υπάρξει προχωρημένες επαφές με τον μάνατζερ του παίκτη τις προηγούμενες μέρες και έχουν πέσει ποσά και χρόνος συμβολαίου στο τραπέζι.

Ο 34χρονος επιθετικός θα ήθελε να συνεχίσει στην Αγγλία, ωστόσο δεν υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες της κορυφής και στον Ολυμπιακό θα έχει την ευκαιρία να υπογράψει για δύο χρόνια και να παίξει στο Champions League. Εφόσον ευσταθούν οι πληροφορίες που έρχονται από την Βουλγαρία, ο Μπερμπάτοφ θα έρθει στην Ελλάδα για τις τελικές συζητήσεις με τους Πειραιώτες.

Πάντα στα υπόψιν ο Νέτο

Για την θέση του κεντρικού αμυντικού, ο Λουίς Νέτο παραμένει στα υπόψιν των Πειραιωτών. Τι κι αν ο Βίτορ Περέιρα αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, ο στόπερ της Ζενίτ, τον οποίο ήθελε πολύ ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, είναι πάντα στην λίστα με τους υποψηφίους προς απόκτηση για την συγκεκριμένη θέση.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κατά τα φαινόμενα και ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού θα είναι Πορτογάλος, επομένως γνωρίζει από πρώτο χέρι τον Λουίς Νέτο.

Οι Πειραιώτες είχαν επιχειρήσει και τον περασμένο Γενάρη να αποκτήσουν τον 27χρονο κεντρικό αμυντικό, ωστόσο δεν είχαν βρει πεδίο συνεννόησης με την Ζενίτ, με τον χρόνο να πιέζει. Εφόσον επιμείνει την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ο Ολυμπιακός για την συγκεκριμένη υπόθεση, υπάρχει το περιθώριο μεγαλύτερης ευελιξίας στις διαπραγματεύσεις.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ