ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε αυτούς θα στηριχθεί ο Μπέντο

Σε αυτούς θα στηριχθεί ο Μπέντο
Μπέντο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ακόμα και… σήμερα να αποκτηθεί κάποιος ποδοσφαιριστής, ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού θα πορευτεί κόντρα στην Αρούκα με τους παίκτες που δουλεύει το τελευταίο τριήμερο

Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης (17/8) ο Ολυμπιακός θα το παλέψει για να αποκτήσει έναν εξτρέμ, προκειμένου να τον δηλώσει στη λίστα τηςUEFAγια τα ματς με την Αρούκα. Αυτή τη στιγμή ο Μπέντο περιμένει το αργότερο μέχρι την Τρίτη (16/8) να πιάσει… λιμάνι ο Αντρέ Μαρτίνς.

Θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο από το Ρίο Ντε Τζανέιρο και ενδεχομένως να συναντηθεί με την αποστολή κατευθείαν στην Πορτογαλία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα κάτσει και στον πάγκο το νέο μεταγραφικό απόκτημα, αφού καλά-καλά δεν θα έχει κάνει μία προπόνηση με τους «ερυθρόλευκους».

Πάνω – κάτω το ίδιο ισχύει ακόμα και στην περίπτωση που γίνει… σήμερα κάτοικος Πειραιά κάποιος ποδοσφαιριστής. Ο Ολυμπιακός δίνει μάχη με τον χρόνο για να κλείσει μια μεταγραφή μέχρι και την Τετάρτη (17/8), αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα και να αποκτηθεί, ο Μπέντο δεν θα μπορεί να στηριχθεί πάνω του.

Οπότε, τουλάχιστον για τον πρώτο αγώνα στην Πορτογαλία ο 47χρονος τεχνικός θα ποντάρει στους παίκτες με τους οποίους δουλεύει εδώ και τρεις μέρες. Στις δύο προπονήσεις που έκανε δηλαδή και στα όσα είδε στο φιλικό με τον Άρη.

Από κοντά Φορτούνη και… Ντουρμάζ

Ένας από τους πρώτους στόχους του Πάουλο Μπέντο δεν ήταν άλλος από το να «φτιάξει» τον Κώστα Φορτούνη. Έναν Φορτούνη που άκουσε πολλά στα δύο ματς με την Χάποελ και επειδή είναι παίκτης ψυχολογίας, θέλει ειδικό χειρισμό για να αρχίσει να ξαναβγάζει στο χορτάρι τα όσα έδειξε την περσινή σεζόν.

Ο Μάρκο Σίλβα είχε μάθει τα κουμπιά του Τρικαλινού χαφ. Όταν είδε ότι είχε βγει από τον… δρόμο, τον άφησε δύο φορές εκτός αποστολής και τελικά ο Φορτούνης συνήλθε. Ο Σίλβα έχει μιλήσει με τον Μπέντο για τον διεθνή Έλληνα άσο.

Από τα πρώτα πράγματα που έκανε λοιπόν ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού ήταν να ξεκινήσει διάφορες συζητήσεις με τον Φορτούνη σε μία προσπάθεια να του τονώσει το ηθικό. Τα δύο γκολ με τον Άρη ήταν μία καλή αρχή.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ντουρμάζ, θα πρέπει να τονιστεί ότι ακόμα ανήκει στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Δεν έχει φύγει ο Σουηδός. Από τον Ολυμπιακό εξακολουθεί να πληρώνεται. Κι από τη στιγμή που δεν έχει αποχωρήσει για την Τουρκία ή για την Γαλλία (σ.σ. από εκεί έχει προτάσεις), ο Μπέντο θα προσπαθήσει στις επόμενες προπονήσεις να καταστήσει σαφές στον Ντουρμάζ ότι τον χρειάζεται ενόψει Αρούκα.\

Σίγουρα ο Σουηδός δεν βρίσκεται στις βασικές επιλογές του Μπέντο. Οι Σεμπά και Πάρντο έχουν το σαφέστατο προβάδισμα, ενώ από πίσω έρχεται και ο πιτσιρικάς Μανθάτης που έλαμψε και στο φιλικό με τον Άρη.

Ωστόσο, από τη στιγμή που oΝτουρμάζ εξακολουθεί να είναι ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών, ο Πορτογάλος τεχνικός θα κοιτάξει με κάθε τρόπο να κερδίσει οτιδήποτε μπορεί από έναν ποδοσφαιριστή που την περσινή χρονιά ήταν μία από τις αποκαλύψεις του Ολυμπιακού. Θακοιτάξει να εκμεταλλευτεί ό,τι μπορεί, έτσι ώστε στο πρώτο ματς με την Αρούκα να πάει η ομάδα με όσο το δυνατόν περισσότερα "όπλα" για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ