ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σάσα Ζντιέλαρ: Ο μικρός βουτάει στα βαθιά

Σάσα Ζντιέλαρ: Ο μικρός βουτάει στα βαθιά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σάσα Ζντιέλαρ προορίζεται για βασικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες και το Sport24.gr παραθέτει τις εμφανίσεις του με την ερυθρόλευκη φανέλα και γιατί αρέσει τόσο πολύ στον Μάρκο Σίλβα.

Μπορεί στο ξεκίνημα της σεζόν να μην ήταν στις πρώτες επιλογές του Μάρκο Σίλβα. Άλλωστε με τόση υπεροπλία στη μεσαία γραμμή, όπου... χώρο δυσκολεύεται να βρει μέχρι και ο πολύς Εστέμπαν Καμπιάσο, ενώ παραχωρήθηκε μέχρι και ο αρχηγός, Γιάννης Μανιάτης, ήταν δύσκολο για τον Σάσα Ζντιέλαρ να κερδίσει θέση ακόμα και στις αποστολές. Όποιος όμως δουλεύει μεθοδικά, εξελίσσει το ταλέντο του και δεν απογοητεύεται, στο τέλος ανταμείβεται και στην περίπτωση του 21χρονου Σέρβου μεσοαμυντικού ισχύει και με το παραπάνω.

Ο Πορτογάλος κόουτς τον πιστεύει πολύ, βλέπει πράγματα στο παιχνίδι του που του αρέσουν, ενώ έχει μιλήσει ονομαστικά γι' αυτόν σε συνέντευξη Τύπου, χρίζοντάς τον MVP του αγώνα πρωταθλήματος με την Ξάνθη, όπου πράγματι έκανε μια πολύ μεστή και ώριμη εμφάνιση, απλώνοντας αρκετές από τις αρετές του στο χορτάρι. Προφανώς και δεν μιλάμε για έναν παίκτη ολοκληρωμένο, διότι έχει αδυναμίες που πρέπει να δουλέψει, όμως είναι ένα 6άρι με δυνατότητες και αποτελεί "στοίχημα" για τον Ολυμπιακό να καταφέρει να πάρει πράγματα από έναν τέτοιο παίκτη που ουδείς υπολόγιζε στο ξεκίνημα της αγωνιστικής σεζόν.

Με την Άντερλεχτ, ο Σίλβα προορίζει τον Ζντιέλαρ για το αρχικό σχήμα στο πλάι του Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Θέλει δυο καθαρόαιμους αμυντικούς μέσους στο παιχνίδι αυτό, ώστε να ελέγξει το χώρο της μεσαίας γραμμής, να μην επιτρέψει στους γρήγορους παίκτες της βελγικής ομάδας να κάνουν το παιχνίδι τους και να ανοίξουν πολύ τον ρυθμό. Άλλωστε, γι' αυτό τον έβαλε στη λίστα για τα ευρωπαϊκά ματς ο "ερυθρόλευκος" κόουτς, διότι πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει άμεσα και ειδικά σε αυτά τα παιχνίδια. Στον Πορτογάλο κόουτς αρέσει ότι παίζει την μπάλα με την μία, γενικότερα αρέσκεται στο κάθετο παιχνίδι, είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι… ερωτευμένος με την τακτική και κυρίως δείχνει πολύ ώριμος για την ηλικία του.

Οι εν Ελλάδι εμφανίσεις του Σέρβου μεσοαμυντικού

Ο Ζντιέλαρ έχει παίξει σε τρία ματς πρωταθλήματος. Βασικός στις 23 Γενάρη με την Ξάνθη στο Φάληρο, όπου έκανε σούπερ εμφάνιση, βασικός με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες", αγωνιζόμενος σε όλο το ματς, ενώ έπαιξε και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου αποβλήθηκε στο 70'. Η αλήθεια είναι πως δεν του "βγήκε" η επιλογή σε αυτό το παιχνίδι του Σίλβα, όμως δεν σημαίνει ότι έχασε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του νεαρού Σέρβου. Έχει βγάλει συμπεράσματα για την αξία του και για εκείνα που μπορεί να προσφέρει στο χορτάρι, ξέρει πως υπάρχουν και οι άτυχες στιγμές για κάθε παίκτη, γι' αυτό και συνεχίζει να του δίνει ευκαιρίες.

Το... διαβατήριο του Ζντιέλαρ για τους αγώνες πρωταθλήματος, ήταν οι εμφανίσεις του στο Κύπελλο, όπου μετράει έξι ως τώρα. Έπαιξε σε όλο το 90λεπτο με Πλατανιά, Παναιγιάλειο, Απόλλωνα Σμύρνης, εις διπλούν με τα Χανιά, σκοράροντας μάλιστα στο 6-0 του Φαλήρου το πρώτο γκολ, ενώ αγωνίστηκε για 74 λεπτά στο 5-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη. Η παρουσία του κρίνεται πέρα ως πέρα ικανοποιητική και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα παιδί που τώρα ξεκινά να αποκτά παραστάσεις σε ομάδα πρωταθλητισμού, αφού η OΦΚ Βελιγραδίου προφανώς και δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον Ολυμπιακό.

Η παρουσία του στο ονειρεμένο Μουντιάλ U-20

Επειδή, δε, γίνεται λόγος για το αν μπορεί να παίξει σε ματς υψηλής πίεσης και δυσκολίας, θα πρέπει να θυμίσουμε πως ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της εθνικής ομάδας της Σερβίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 στη Νέα Ζηλανδία. Ο Ζντιέλαρ αγωνίστηκε και στα επτά παιχνίδια που έδωσε το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, δείγμα ότι κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα και γι' αυτό ο προπονητής του δεν σκέφτηκε καθόλου να τον... παρκάρει στην άκρη του πάγκου. Θα πει βέβαια κάποιος ότι δεν είναι το ίδιο ένα ματς του Europa League και γενικότερα η φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό με μια διοργάνωση U-20, όμως αναφερόμαστε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Στο κάτω-κάτω, σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να δοκιμάζονται οι παίκτες, να τεστάρουν τις δυνάμεις τους, να μάχονται και να αποκτούν εμπειρίες. Από τον πάγκο κανένας δεν έφτιαξε την καριέρα του.

Ο Ζντιέλαρ έπαιξε ως το 84' στην ήττα της πρεμιέρας από την Ουρουγουάη με 1-0 και από 'κει και πέρα στα άλλα ματς αγωνίστηκε μέχρι το τέλος. Ήταν παρών στο 2-0 με το Μάλι, στο 2-0 με το Μεξικό, στο 2-1 με την Ουγγαρία για τους "16" (πήρε και κίτρινη κάρτα), στον ημιτελικό με τις ΗΠΑ που έληξε 0-0 και κρίθηκε στα πέναλτι (εκτέλεσε εύστοχα το πρώτο), στο 2-1 με το Μάλι για τα ημιτελικά (πήρε δεύτερη κίτρινη) και στο 2-1 με την Βραζιλία στον τελικό. Ο 21χρονος κινήθηκε σε υψηλότατα επίπεδα, εν συνεχεία κέρδισε και τον Σίλβα στην προετοιμασία, άρχισε σιγά σιγά να του δίνει ευκαιρίες και πλέον τον υπολογίζει ισότιμα με τους υπόλοιπους κεντρικούς μέσους του Ολυμπιακού.

Πώς πήγε στον Ολυμπιακό και η πρόβλεψη του Ντάμιανατς

Να θυμίσουμε ότι ο Ζντιέλαρ ανήκει στους Πειραιώτες από τον Ιούνιο του 2013. Δόθηκε δύο χρονιές δανεικός στην ΟΦΚ Βελιγραφίου (2013-14, 2014-15), στην ομάδα από την οποία αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό. Πώς όμως τον ανακάλυψαν στο Λιμάνι; Πρώτος ήταν ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος τον παρακολουθούσε τη σεζόν 2012-13 τόσο στηνOΦΚ Βελιγραδίου, όσο και στις μικρές εθνικές ομάδες της Σερβίας. ενώ ο παίκτης συμφώνησε και με τον μάνατζερ Ντάμιανατς, που μεσολάβησε για να έρθει η συμφωνία με την ομάδα του Πειραιά. Τελικά, ο Σάσα υπέγραψε όταν ο Κοβάσεβιτς είχε λύσει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό.

Ο Ντάμιανατς το έλεγε από την πρώτη στιγμή στον Ολυμπιακό ότι σε λίγα χρόνια η χρηματιστηριακή αξία του Σάσα θα φτάσει σε οκταψήφια νούμερα! Για όσους δεν τον γνωρίζουν, πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους μάνατζερ στην Σερβία και μεταξύ άλλων είναι ατζέντης του Γιόβετιτς της Ίντερ, του Μάρκοβιτς της Φενέρ, του Λιάγιτς της Ίντερ, του Τζούρισιτς της Άντερλεχτ, αλλά και του Λιούμπομιρ Φέισα. Στην Σερβία είναι σίγουροι πως πολύ σύντομα θα κληθεί και στην εθνική ανδρών, ενώ θεωρούν πως έχει τα φόντα να γίνει καλύτερος του Μιλιβόγεβιτς. Σίγουρα έχει πολλά ψωμιά ακόμα, όμως ο Ζντιέλαρ κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και μένει να δούμε πόσο θα συνεχίσει να προοδεύει και να κερδίζει ολοένα και περισσότερο τον προπονητή του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ