ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Σαρώνει" η Ακαδημία την τελευταία 6ετία

"Σαρώνει" η Ακαδημία την τελευταία 6ετία
INTIME SPORTS

Συνολικά 7 πρωταθλήματα Super League σε επίπεδο Υποδομών μετράει η Ακαδημία του Ολυμπιακού τα τελευταία 6 χρόνια, με τους Νέους να συμμετέχουν ανελλιπώς σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μια από τις προτεραιότητες του Βαγγέλη Μαρινάκη όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010, ήταν η αναβάθμιση των Ακαδημιών της ομάδας.

Έξι χρόνια μετά τα αποτελέσματα είναι ορατά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη με την διαρκή συμμετοχή της Κ-20 στο Next Gen Series και στο Youth League της UEFA.

Από τη σεζόν 2010-11 έως και σήμερα ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στα τμήματα Ακαδημιών, ειδικά όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και την στελέχωση των ομάδων σε τεχνικό επίπεδο αλλά και σε αυτό των παικτών.

Στο διάστημα αυτό έχουν κατακτηθεί 7 Πρωταθλήματα Super League σε επίπεδο Υποδομών ενώ εκκρεμεί και το Final-4 του Πρωταθλήματος Super League K-17 της περιόδου 2015-16.

Τα χρόνια αυτά η ομάδα Νέων έχει πάρει το Πρωτάθλημα Super League K-20, τη σεζόν 2012-13, τη σεζόν 2014-15 και 2015-16 ενώ το 2013 έφτασε έως τους "8" του Next Gen Series και την περίοδο 2014-15 στους "16" του UEFA Youth League.

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που συμμετέχει στο UEFA Youth League και στα τρία χρόνια έχει να επιδείξει μεταξύ άλλων νίκες κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, στη Γιουβέντους, στην Ατλέτικο Μαδρίτης, την Άρσεναλ.

Στο διάστημα αυτό πολλοί παίκτες από την Ακαδημία προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και ειδικά την περίοδο 2015-16 έχουν παίξει ο Κώστας Τσιμίκας, ο Μανώλης Σάλιακας, ο Γιώργος Μανθάτης και ο Γιάννης Λάτσι.

Στα χρόνια αυτά παιδιά της Ακαδημίας όπως είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο Πραξιτέλης Βούρος και ο Νίκος Βέργος έπαιξαν στο UEFA Champions League και o Μπάμπης Λυκογιάννης στο UEFA Europa League.

Πολλοί ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας αγωνίστηκαν στο Πρωτάθλημα Super League με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και άλλοι έπαιξαν στη διοργάνωση με άλλες ΠΑΕ. Δεκάδες παιδιά έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα και υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό.

Στο επίπεδο Εφήβων (Κ-17) ο Ολυμπιακός από το 2011 έως σήμερα είναι συνεχώς στο Final-4 ενώ έχει κατακτήσει τα Πρωταθλήματα Super League K-17 της περιόδου 2010-11 και 2014-15 με το φετινό να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Στους Παίδες, ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος σύλλογος που κατέκτησε το 2014 το Πρωτάθλημα Super League K-15 και το επανέλαβε το 2016.

Την περίοδο αυτή η Ακαδημία απέκτησε τον δικό της Αθλητικό Ψυχολόγο και επένδυσε τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε εγκαταστάσεις, αφού πλέον διαθέτει το δικό της γυμναστήριο, εστιατόριο, ξενώνες αλλά και 4 γήπεδα στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Οι επενδύσεις που αποφάσισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η αφοσίωση του προέδρου της ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ, Γιώργου Παύλου και των συνεργατών του συνεχίζεται καθημερινά, με αποτέλεσμα η Ακαδημία του Ολυμπιακού να έχει αλλάξει επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ