ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Ολυμπιακού για τον δανεισμό του Ρομπέρτο. Διαβάστε την μέχρι σήμερα πορεία του Ισπανού τερματοφύλακα και δείτε 24 φωτογραφικά κλικ από την καριέρα του. Μιλάει στο Sport24.gr ο μέχρι πέρυσι προπονητής του Ρομπέρτο στη Σαραγόσα, Μανόλο Χιμένεθ (φωτογραφίες & video)

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με την Ατλέτικο Μαδρίτης να αποκτήσει δανεικό για ένα χρόνο τον τερματοφύλακα Ρομπέρτο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός «πορτέρο» βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους».

Η μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Σειρά είχε ο Ρομπέρτο Χιμένεθ, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός για ένα χρόνο στους «ερυθρόλευκους» από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ισπανός τερματοφύλακας βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενσωματωθεί στην αποστολή του Ολυμπιακού που βρίσκεται ήδη στη Γερμανία για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Ο Ρομπέρτο συμπληρώνει ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της ομάδας του Μίτσελ και με την παρουσία του κάτω από τα δοκάρια του «θρύλου» θα δώσει λύσεις και σιγουριά στην αμυντική λειτουργία των πρωταθλητών.

Η "ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤΟ

Ο Roberto Jiménez Gago γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1986 στην Φουενλαμπράδα, ένα προάστιο της Μαδρίτης και από μικρός μπήκε στις ακαδημίες της Ατλέτικο. Βρέθηκε τυχαία κάτω από τα δοκάρια, όταν μια μέρα του ζήτησαν οι φίλοι του να παίξει στο τέρμα και εκείνος, χρησιμοποιώντας και όσα είχε μάθει από το τζούντο, τους εντυπωσίασε! Μια αλυσίδα συμπτώσεων έφερε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στις 22 Δεκεμβρίου του 2005 με αντίπαλο την Οσασούνα (λίγες εβδομάδες πριν κλείσει τα 20), αφού οι τέσσερις (!) τερματοφύλακες των «ροχιμπλάνκος» δεν μπορούσαν να παίξουν είτε λόγω τιμωρίας είτε λόγω τραυματισμών. Στα επόμενα 2 χρόνια συνέχισε να αγωνίζεται στην Atlético B (Segunda B) χωρίς όμως σταθερές παρουσίες αφού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Η τρίτη του χρονιά (2006/07) ήταν γεμάτη με 34 συμμετοχές και του επέτρεψε να δείξει τις ικανότητές του.

Το καλοκαίρι του 2007 έφυγε δανεικός στην Νάστικ της Ταραγόνα (Segunda División) και στη συνέχεια, το 2008, κατηφόρισε στην Ουέλβα και την Ρεκρεατίβο (Primera División), ως έμψυχο «αντάλλαγμα» για την μεταγραφή του Σινάμα Πονγκόλ. Στην Ανδαλουσία αγωνίστηκε μόνο σε δυο ματς του Κυπέλλου και όταν με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος η Ρέκρε υποβιβάστηκε, ο Ρομπέρτο επέστρεψε στην Ατλέτικο περιμένοντας την ευκαιρία του. Αυτή του παρουσιάστηκε, αλλά ήρθε μισή. Στον αγώνα της Ατλέτικο με την Πόρτο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε βασικός, όμως στο μισάωρο τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή. Τη θέση του πήρε ο σημερινός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ, Νταβίδ Ντε Χέα. Στο μεταξύ, είχε συμμετάσχει στην αποστολή της Εθνικής Ισπανίας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 του 2009.

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

Τον Ιανουάριο του 2010 η Ατλέτικο τον παραχώρησε δανεικό μέχρι το τέλος της σεζόν στη Σαραγόσα και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, η Μπενφίκα πλήρωσε 8.5 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στη Λισαβόνα, όπου είχε συμπαίκτη τον Χαβιέρ Σαβιόλα! Μετά από ένα κακό ξεκίνημα στους «αετούς», ο Ρομπέρτο βρέθηκε στον πάγκο, όμως επανήλθε θριαμβευτικά λίγο καιρό αργότερα, σε ένα παιχνίδι της Μπενφίκα με τη Σετούμπαλ στο «Ντα Λουζ», όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον αποβληθέντα Ζούλιο Σέζαρ, αποκρούοντας αμέσως μετά το πέναλτι του Ούγκο Λεάλ! Στην πρώτη του χρονιά με τους «αετούς» είχε 40 συμμετοχές, οι 14 εκ των οποίων ήταν στην Ευρώπη (6 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 8 στο Europa League). Η Μπενφίκα, με τον Ρομπέρτο στη σύνθεσή της, έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του Europa, όπου αποκλείστηκε από την Μπράγκα.

Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ένας επενδυτικός όμιλος (μέλη του οποίου είναι ο γνωστός Πορτογάλος μάνατζερ Ζόρζε Μέντες, αλλά και ο πρόεδρος της Σαραγόσα, Αγαπίτο Ιγκλέσιας) αγόρασε τα δικαιώματά του και τον παραχώρησε ξανά στην ομάδα της Αραγονίας, η οποία κλήθηκε να πληρώσει μόλις 86.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχούσε στο 1% του συνολικού ποσού της μετακίνησης. Στη διετία 2011-13 ο Ρομπέρτο υπήρξε ο στυλοβάτης της άμυνας της Σαραγόσα. Βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο και έχασε μόλις 5 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ενώ στατιστικά ήταν ο πρώτος σε αποκρούσεις γκολκίπερ της Πριμέρα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης τον απέκτησε πριν δυο μέρες για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια (με τετραετές συμβόλαιο) και τον προορίζει για βασικό της τερματοφύλακα τη σεζόν 2014/15, όταν πιθανότατα επιστρέψει ο Κουρτουά στην Τσέλσι.

ΧΙΜΕΝΕΘ: ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΡΕΦΛΕΞ, ΕΓΓΥΗΣΗ!

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

Ρομπέρτο και Χιμένεθ σε προπόνηση της Σαραγόσα (2013)

Ο Μανόλο Χιμένεθ γνωρίζει από πρώτο χέρι τον Ρομπέρτο, αφού οι δυο τους συνεργάστηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στη Σαραγόσα. Το Sport24.gr μίλησε με τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ και ζήτησε το σχόλιό του για τον Ισπανό τερματοφύλακα που θα αγωνιστεί του χρόνου στον Ολυμπιακό.

« Ο Ρομπέρτο είναι πρώτης τάξεως επιλογή για τον Ολυμπιακό. Καταπληκτικό παιδί, ακούραστος στις προπονήσεις, κεφάτος, αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο. Διαθέτει εντυπωσιακά σωματικά προσόντα, είναι ταχύτατος, ξέρει να διαβάζει τις φάσεις. Είναι νέος ακόμα και βελτιώνεται συνεχώς. Τα ρεφλέξ του είναι πολύ καλά, το ίδιο και η έξοδός του, τόσο ψηλά όσο και χαμηλά. Δεσπόζει στην περιοχή του και συνεργάζεται σωστά με την άμυνά του. Τις δυο σεζόν που ήμουν στη Σαραγόσα, ήταν από τους τερματοφύλακες της Πριμέρα Ντιβισιόν που ξεχώρισαν. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει μια χαρά στην Ελλάδα. Κατά τη γνώμη μου αποτελεί εγγύηση κάτω από τα γκολπόστ».

Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤΟ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τον Μάρτιο του 2012 στην ισπανική ιστοσελίδα soloporteros.com, ο Ρομπέρτο υποστηρίζει ότι αυτά που πρέπει να βελτιώσει είναι η έξοδός του, το παιχνίδι με τα πόδια και η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Αποκαλύπτει ότι στα γάντια του είναι γραμμένα τα ονόματα της συζύγου του και των δυο του παιδιών, κάτι που του δίνει πολύ μεγάλο κίνητρο, ενώ προσθέτει πως το σημαντικότερο προσόν ενός τερματοφύλακα είναι να εμπνέει ασφάλεια στην ομάδα του.

Ξεχωρίζει τους Μπουφόν και Κανιθάρες ως τους τερματοφύλακες που θαυμάζει περισσότερο, ενώ θεωρεί ότι ο Μολίνα και ο Λέο Φράνκο τον βοήθησαν στην εξέλιξή του. Στο τέλος της συνέντευξης, ο Ρομπέρτο διαλέγει ως προπονητή τον Πεπ Γουαρδιόλα, τον Μέσι ως επιθετικό και «δημιουργεί» τον τέλειο γκολκίπερ ως εξής:

- Ρεφλέξ: Τζιανλουίτζι Μπουφόν

- Μπλοκάρισμα: Βίκτορ Βαλντές

- Παιχνίδι με τα πόδια: Βίκτορ Βαλντές

- Ψηλό παιχνίδι: Σάντι Κανιθάρες

- Ένας εναντίον ενός: Πετρ Τσεχ

- Νοοτροπία: Ίκερ Κασίγιας

Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΣΕ 24 ΚΛΙΚ

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

1. Ο Ρομπέρτο ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ατλέτικο στο τέλος της δεκαετίας του '90. Πέρασε στην πρώτη ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν 2009/10.

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

2. Τη σεζόν 2007/08 αγωνίστηκε δανεικός στην Νάστικ της Ταραγόνα (Segunda Division), όπου είχε 28 συμμετοχές και δέχτηκε 33 τέρματα.

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

3. Τη σεζόν 2008/09 αγωνίστηκε στην Ρεκρεατίβο της Ουέλβα (Primera Division), με μόλις 2 συμμετοχές και αυτές στο Κύπελλο. Εδώ, στην επίσημη παρουσίασή του.

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

4. Το καλοκαίρι του 2009 η Ατλέτικο τον πήρε ξανά, αλλά οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να καθιερωθεί. Έπαιξε σε 15 παιχνίδια και δέχτηκε 17 γκολ. Εδώ, σε προπόνηση της Ατλέτικο στην Majadahonda (2009).

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

5. Με την Εθνική Ισπανίας U21 το 2009. Ο Ρομπέρτο στη μέση, δεξιά ο Αντόνιο Αδάν της Ρεάλ Μαδρίτης και αριστερά ο Σέρχιο Ασένχο (συμπαίκτης τότε του Ρομπέρτο στην Ατλέτικο και πλέον δανεικός στη Βιγιαρεάλ).

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

6. Τον Ιανουάριο του 2010 ο Ρομπέρτο δόθηκε δανεικός στη Σαραγόσα. Μέχρι το τέλος της σεζόν έπαιξε σε 3 ματς και δέχτηκε 9 τέρματα. Εδώ, στην επίσημη παρουσίασή του.

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

7. Το καλοκαίρι του 2010 η Μπενφίκα πλήρωσε 8.5 εκατομμύρια ευρώ στην Ατλέτικο και απέκτησε τον Ρομπέρτο. Στη μοναδική σεζόν που έμεινε στην Πορτογαλία, έπαιξε σε 40 παιχνίδια και δέχτηκε 44 τέρματα.

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

8. Το καλοκαίρι του 2011 ο Ρομπέρτο επέστρεψε στη Σαραγόσα και έμεινε εκεί για δύο χρόνια. Αγωνίστηκε σε 73 ματς και δέχτηκε 115 γκολ. Εδώ, σε προπόνηση στη Σαραγόσα.

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

9. Σε προπόνηση της Ατλέτικο Μαδρίτης μαζί με τον Νταβίδ Ντε Χέα (2009).

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

10. Σε προπόνηση με τη φανέλα της Ρεκρεατίβο (Ουέλβα, 2008).

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

11. Ο Πουγιόλ παραβιάζει την εστία του Ρομπέρτο σε αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Σαραγόσα (19/11/2011).

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

12. Ο Ρομπέρτο αποκρούει μπροστά από τον Ινιέστα σε αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Σαραγόσα (17/11/2012).

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

13. Ο Ρομπέρτο αποκρούει πέναλτι σε αγώνα της Ράγιο με τη Σαραγόσα στο Βαγέκας (11/9/2011).

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

14. Ο Ρομπέρτο μπλοκάρει τη μπάλα μπροστά από τον Μαρσέλο σε αγώνα της Ρεάλ με τη Σαραγόσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" (28/1/2012).

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

15. Ζογκλερικά σε προπόνηση της Σαραγόσα (21/10/2011).

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

16. 'Εξοδος μπροστά από τον Σέρχιο Ράμος σε αγώνα της Σαραγόσα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη "Ρομαρέδα" (24/4/2010).

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

17. Έξοδος του Ρομπέρτο μπροστά από τον Φαλκάο σε αγώνα της Σαραγόσα με την Ατλέτικο Μαδρίτης στη "Ρομαρέδα" (25/3/2012).

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

18. Ο Ρομπέρτο αποκρούει εντυπωσιακά τη μπάλα μπροστά από τον Καγεχόν σε αγώνα της Σαραγόσα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη "Ρομαρέδα" (28/8/2011).

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

19. Ο Ρομπέρτο πέφτει στα πόδια του Μπενζεμά και αποκρούει τη μπάλα σε αγώνα της Σαραγόσα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη "Ρομαρέδα" (28/8/2011).

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

20. Ο Ρομπέρτο μπλοκάρει τη μπάλα μπροστά από τον Σέρχιο Ράμος σε αγώνα της Σαραγόσα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη "Ρομαρέδα" (28/8/2011).

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

21. Εντυπωσιακή προσπάθεια του Ρομπέρτο σε προπόνηση της Σαραγόσα (29/2/2012).

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

22. Ο Ρομπέρτο έχει ύψος 1.92 μ. Εδώ σε προπόνηση της Σαραγόσα στη διάρκεια της περσινής προετοιμασίας (27/7/2012).

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

23. Εναέρια μονομαχία των Ρομπέρτο και Σαν Χοσέ σε αγώνα της Αθλέτικ με τη Σαραγόσα στο "Σαν Μαμές" (22/12/2012).

Ρομπέρτο, ένας τζουντόκα για τον Θρύλο!

24. Ο Ρομπέρτο έχει εντυπωσιακά ρεφλέξ. Εδώ σε προπόνηση της Σαραγόσα (12/2/2013).

Πηγές: As, Marca, Opinión de Málaga, Estadio Deportivo, Diario de Sevilla

Βίντεο: Highlights από την καριέρα του Ρομπέρτο Χιμένεθ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ