ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρομαό: "Προτίμησα τον Ολυμπιακό από το MLS"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τογκολέζος μέσος του Ολυμπιακού, Αλεξί Ρομαό, υποστήριξε ότι προτίμησε τους "ερυθρόλευκους" από το MLS το περασμένο καλοκαίρι, ενώ παραδέχθηκε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα διαφέρει από το γαλλικό.

Στην ιστοσελίδα, "Foot Mercato", παραχώρησε συνέντευξη ο Αλεξί Ρομαό κι εξήγησε το λόγο που αποδέχθηκε την πρόταση από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι. Ο διεθνής Τογκολέζος μέσος παραδέχθηκε ότι στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος δεν έπαιζε πολύ, αλλά σιγά-σιγά αποκτά λεπτά συμμετοχής και νιώθει σε θέση να βοηθήσει.

"Από τη μια, θα ήθελα να ανανεώσω. Από την άλλη, ήθελα να αλλάξω τον αέρα μου, να δω άλλα πράγματα. Έτσι απλά. Πέρασα 3,5 χρόνια στη Μασσαλία. Ένιωθα ότι έπρεπε να γυρίσω σελίδα με τη Μαρσέιγ. Σίγουρα παρακολουθώ ακόμη ο,τι συμβαίνει στην ομάδα. Όπως λένε, όταν είσαι οπαδός της Μαρσέιγ για μια ημέρα, είσαι για πάντα. Μιλάω με μερικούς συμπαίκτες μου μέσω μηνυμάτων. Αυτό που μου λείπει πολύ είναι να παίζω στο "Βελοντρόμ". Στην Ελλάδα, επίσης, υπάρχει καλή ατμόσφαιρα όταν παίζουμε απέναντι στον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ ή τον Παναθηναϊκό.

Ήμουν στο τέλος του συμβολαίου μου με τη Μαρσέιγ. Είχα την επιλογή είτε να πάω στις ΗΠΑ, είτε να πάω στον Ολυμπιακό και να παίξω στην Ευρώπη. Επέλεξα το δεύτερο που ήταν ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ. Οι πρώτοι έξι μήνες δεν ήταν ενδεικτικοί, γιατί δεν έπαιξα πολύ. Δεν έπαιξα, παρά μόνο λίγα ματς.

Η μόνη δυσκολία που έχω στην Ελλάδα είναι ότι είμαι μακριά από την οικογένειά μου. Οι συγγενείς μου ζουν στην Τουλούζη και έρχονται μόνο στις διακοπές. Είναι η πρώτη φορά που είμαστε τόσο μακριά. Έπρεπε να προσαρμοστώ και το έκανα.

Ο Πάουλο Μπέντο με έβαζε να παίζω ως κεντρικός αμυντικός, αλλά και στη θέση μου στο κέντρο. Έπαιξα και στις δύο θέσεις. Είναι αλήθεια ότι τους πρώτους έξι μήνες δεν έπαιξα πολύ. Τώρα, παίζω περισσότερο. Είναι εντελώς διαφορετικά από ότι στη Γαλλία. Μου αρέσει η χώρα, η πόλη. Αισθάνομαι καλά. Ακόμη κι όταν δεν παίζω πολύ, η ζωή κυλά ομάδα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι εντελώς διαφορετικό, Υπάρχουν καλά ματς, μεγάλα ντέρμπι εντός κι εκτός έδρας. Οι μικρές ομάδες θέλουν να νικούν τις μεγάλες. Είναι λιγότερο τακτικό, λιγότερο δυνατό από ο,τι η Ligue 1.

Η επιστροφή μου στη Γαλλία δεν είναι στα άμεσα πλάνα μου. Αλλά θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στη Γαλλία και την Τουλούζ. Εκτιμώ επίσης το MLS".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ