ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρε, τι έκανε ο Ιντέγε;

Ρε, τι έκανε ο Ιντέγε;
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει τι έγινε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο Ζάγκρεμπ, τον θαυμασμό όλων για το γκολ του Ιντέγε, αλλά και για τα λογικά σενάρια πρόκρισης που τον στέλνουν στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, με 4 βαθμούς.

To ματς τελείωσε στο Ζάγκρεμπ, η χαρά όλων ήταν έκδηλη, αλλά αυτό που συζητούσαν άπαντες ήταν το γκολ του Ιντέγε, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε νωρίτερα ο Νιγηριανός σέντερ φορ.

Όπως συμβαίνει πάντα, ο πρώτος που βγήκε από τη μικτή ζώνη ήταν ο Δημήτρης Σιόβας, τον ...κάναμε θεό να μας μιλήσει, ιδιαίτερα για την εκπληκτική μπαλιά που έβγαλε στον Ιντέγε, αλλά ήταν ανένδοτος

" Πάτε να βρείτε τον Μπράουν, εγώ δεν έκανα τίποτα" ήταν η απάντηση του

-Ναι, αλλά εσύ του έδωσες την τριαντάρα ασίστ, επιμείναμε

" Δεν μιλάω εγώ. Μίλησα στη συνέντευξη Τύπου, δεν θα γίνω γραφικός. Πάτε στον Μπράουν"

Ε, τι να κάνουμε ψάξαμε τους άλλους πρωταγωνιστές, όλοι μίλησαν εκτός από τους Ισπανόφωνους, με τον Φορτούνη να εξηγεί:

" Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά συμβαίνουν αυτά. Περίμενα όμως ότι θα έρθει και άλλη. Ε, μετά από λίγο έκανε το απίστευτο. Περίμενα ότι θα κόψει τη μπάλα προς τα πίσω, αλλά αυτός την πέρασε από την τρύπα της βελόνας"

Ο Στέφανος Καπίνο ήταν πιο παραστατικός σε πηγαδάκι " Ρε παιδιά, τι καντήλια έριξα για την κακή μας τύχη στη μεγάλη ευκαιρία δεν περιγράφονται. Μετά όμως; Ρε τι έκανε ο Ιντέγε;"

Ο Νιγηριανός είχε νέο τρόπο πανηγυρισμού στο Μαξιμίρ. Με τον ΠΑΟΚ έκανε το, σκύλο, με την ΑΕΚ το γύρισε στις κωλοτούμπες και με τη Διναμό χόρεψε γύρω από το σημαιάκι του κόρνερ.

Ρε, τι έκανε ο Ιντέγε;
INTIME SPORTS

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος, που ήταν ο μοναδικός που έπαιξε το 1998 στο Ζάγκρεμπ, παρέα με τους εναπομείναντες Λυκομήτρου (διατροφολόγος), Χελιουδάκη (φυσιοθεραπευτής), Δουρέκας (διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος) δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις "άσε, να συνεχισθεί το γούρι. Μπορεί κάποιοι να μας βάζουν βελάκια από το κακό τους"

Ο Δουρέκας όμως ήταν περιχαρής και καμάρωνε για την επιλογή του ξενοδοχείου "ήταν να μείνουμε στο Westin, όταν όμως έμαθα ότι σε αυτό έμειναν ο ΠΑΟΚ και η Άρσεναλ το ακύρωσα. Κλείσαμε τελικά στο Seraton, όπως και το 1998, και κερδίσαμε"

Ο Καρεμπέ δεν προλάβαινε να μιλάει στα κροάτικα κανάλια, με ρεζουμέ " Ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός. Η διαφορά μας με τη Διναμό ήταν ο Ιντέγε"

Ο Σάββας Θεοδωρίδης αγκαλιάστηκε αμέσως με τον Μιχάλη Κουντούρη και μιλούσαν αμφότεροι για το γούρι που φέρνουν στην ομάδα. Ο πρώτος ξεπέρασε τη φοβία του για τα αεροπλάνα και ήρθε σε Λονδίνο και Ζάγκρεμπ, ενώ ο δεύτερος ως αρχηγός ποδοσφαιρικού τμήματος έζησε δυο συνεχόμενα εκτός έδρας διπλά. Τα πρώτα συνεχόμενα στην ιστορία του Ολυμπιακού, που έχουν μεγαλύτερη αξία αν αναλογισθούμε ότι προήλθαν μετά από εντός έδρας ήττα.

Στον Ολυμπιακό πάντως δεν πετούσαν στα σύννεφα, αφού σχεδόν όλοι αναφέρθηκαν στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και έφυγαν γρήγορα-γρήγορα για το ξενοδοχείο να ξεκουραστούν.

Ομαδικά έφυγαν και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, περίπου 30, συνοδεία αστυνομίας, για να μην έχουμε παρατράγουδα. Ήρθαν μεμονωμένα και παρακολούθησαν το ματς παρέα με την ομάδα των νέων και προς αυτούς απευθύνθηκε ο Ιντέγε όταν πέτυχε το γκολ. Ήταν ίσως η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός δεν είχε στο πλευρό του εκατοντάδες οπαδούς του. Ανάμεσα στους "τρελούς" που αψήφησαν τους κινδύνους και μια παρέα από τη Λαμία, που έγιναν αντιληπτοί από χούλιγκανς της Διναμό το βράδυ της Δευτέρα και κλειδώθηκαν όλοι σε ένα δωμάτιο ως το πρωί για να αντιμετωπίσουν ομαδικά ενδεχόμενο επιδομής ...Έζησαν μια περιπέτεια που τη συναντάς μόνο σε θρίλερ.

Στον Ολυμπιακό συζητούσαν και τα σενάρια της πρόκρισης και κατέληξαν μετά από πρόχειρους υπολογισμούς, ότι χρειάζονται τέσσερις βαθμούς με Διναμό και Άρσεναλ για να πάνε στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ελληνική ομάδα έχει 6 βαθμούς και με νίκη επί της Διναμό την επόμενη αγωνιστική και ισοπαλία με τη λονδρέζικη ομάδα στο τελευταία ματς φτάνει στους 10. Εκεί μπορεί να φτάσει και η παρέα του Βενγκέρ. Αν κερδίσει την Διναμό και τη Μπάγερν στο Μόναχο θα έχει 9 βαθμούς. Με ισοπαλία στο Καραϊσκάκης μαζεύει κι αυτή 10 βαθμούς και μετρούν πλέον τα μεταξύ τους παιχνίδια, με τον Ολυμπιακό να υπερτερεί, καθώς έχει μια νίκη (στην Αγγλία) και μια ισοπαλία. Ακόμη κι αν φέρει ισοπαλία ο Ολυμπιακός με τη Διναμό, με νίκη επί της Άρσεναλ προκρίνεται.

Σε περίπτωση εξάλλου που η Άρσεναλ χάσει στο Μόναχο, αφού και η γερμανική ομάδα καίγεται για βαθμούς, θα έρθει στον Πειραιά με 6 βαθμούς. Και για να προκριθεί πρέπει να κερδίσει με καλύτερο σκορ, είτε με 2-0 , είτε με 3-1. Ο Ολυμπιακός λοιπόν μόνο με αυτοκτονία(αν δεν κερδίσει τη Διναμό) θα χάσει την πρόκριση. Και δεν υπολογίζουμε το απίστευτο ενδεχόμενο να πάρει βαθμό στη Γερμανία.

YΓ1: Υπάρχει ένα ακραίο σενάριο να αποκλεισθεί ο Ολυμπιακός με 10 βαθμούς. Να χάσει η Μπάγερν από την Άρσεναλ, να κερδίσει τον Ολυμπιακό και να φέρει ισοπαλία με τη Διναμό. Τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία με 10 βαθμούς και θα μείνει έξω ο Ολυμπιακός γιατί θα έχει μόνο μια νίκη και μια ισοπαλία στα μεταξύ τους ματς. Η Άρσεναλ θα έχει δυο νίκες και μια ισοπαλία και η Μπάγερν δυο νίκες.

ΥΓ2: Και ένα πιο ακραίο. Να χάσει ο Ολυμπιακός από Διναμό και Μπάγερν και να κερδίσει η Άρσεναλ τη Διναμό και τη Μπάγερν. Ε, τότε ο Ολυμπιακός περνάει με νίκη επί της Άρσεναλ , αφού και οι δυο θα έχουν 9 βαθμούς, αλλά ο πρωταθλητής Ελλάδας, δυο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ