ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πώς πήγε ο Αλεξανδρής απ' την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό

꼦-°¶º olympiakos-aek
꼦-°¶º olympiakos-aek Aª¼¦-°¶º OLYMPIAKOS-AEK

Με αφορμή την μετακίνηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου απ' την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό που έχει αρκετά κοινά στοιχεία με εκείνη του Αλέξη Αλεξανδρή, θυμίζουμε τι είχε αποκαλύψει ο παλαίμαχος επιθετικός στη μεγάλη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Sport24.gr για την απόφαση να μεταγραφεί στους "ερυθρολεύκους".

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι απ' το απόγευμα της Τρίτης (15/05) με κάθε επισημότητα παίκτης του Ολυμπιακού, ολοκληρώνοντας με επεισοδιακό τρόπο τη συνεργασία του με την ΑΕΚ.

Βέβαια, το σίριαλ της μεταγραφής του αναμένεται να τραβήξει αρκετά καιρό, αφού οι διοικούντες την Ένωση υποστηρίζουν πως ο 31χρονος εξτρέμ έχει συμβόλαιο γι' ακόμα ένα χρόνο.

Η υπόθεση του Χριστοδουλόπουλου θυμίζει αρκετά την αντίστοιχη του Αλέξη Αλεξανδρή. Το 1994, ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός πήρε την απόφαση να αφήσει την ΑΕΚ για χάρη των "ερυθρολεύκων", ύστερα από τρεις σεζόν κατά τις οποίες κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα.

Στη μεγάλη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Sport24.gr τον Μάρτιο του 2017, ο Αλεξανδρής είχε αναφερθεί και στο συγκεκριμένο ζήτημα, αποκαλύπτοντας πώς είχε οδηγηθεί στην εν λόγω απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται εν μέσω των "πέτρινων χρόνων", μάχεται απέναντι σε αντιπάλους ψάχνοντας να βρει τον εαυτό του, η κατάσταση δεν είναι ιδανική, όμως ο Αλεξανδρής αποφασίζει να δέσει στο Λιμάνι. Η διαφορετική προσέγγιση του Σωκράτη Κόκκαλη είναι αυτή που κάνει την διαφορά στον ψυχισμό του Αλέξη και τον ντύνει στα ερυθρόλευκα.

"Δεν ήταν οικονομικό το ζήτημα. Πρώτον, είχε να κάνει με τη συμπεριφορά της διοίκησης της ΑΕΚ προς το πρόσωπό μου. Ο τρόπος προσέγγισης ήταν πολύ υποτιμητικός βάσει όσων είχα προσφέρει στην ομάδα. Απ’ τον κόσμο της ΑΕΚ δεν είχα κάποιο παράπονο, αλλά απ’ τους διοικούντες την ομάδα είχα θέμα.

Δεύτερον, όταν μίλησα για πρώτη φορά με τον Σωκράτη Κόκκαλη, με έκανε να πιστέψω πως δεν ήμουν απλά μία μεταγραφή εκατομμυρίων. Μου είχε πει χαρακτηριστικά: ‘Πιστεύω πως μ’ εσένα θα χτίσουμε σωστά την ομάδα, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και μέσω του χαρακτήρα σου’. Αυτός ήταν ο λόγος.

Δεν αφορούσε το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. Αυτή ήταν μία δικαιολογία προκειμένου ο κόσμος να σε χαρακτηρίζει και να σε δείχνει με το δάκτυλο. Η οικογένεια κι οι πιο στενοί φίλοι μου, γνώριζαν τον πραγματικό λόγο".

Στην ιστορία της ποδοσφαιρικής μεταστέγασης από το "Νίκος Γκούμας" στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", υπάρχει μια πολύ σημαντική πτυχή. Ο Αλέξης είχε συμφωνήσει, υπογραφή σε χαρτί όμως δεν είχε βάλει. Δεν ανησυχούσε ωστόσο, καθώς πείστηκε για τον Σωκράτη Κόκκαλη όταν αυτός του ζήτησε να τα δώσει όλα με την ΑΕΚ μέχρι το τέλος εκείνης της σεζόν!

"Επειδή ο κόσμος δεν γνωρίζει, πρέπει να πω πως δεν είχαμε υπογράψει κάποιο συμβόλαιο. Ανά πάσα στιγμή μπορούσα να αθετήσω τη συμφωνία. Όμως, υπήρξε μία ατάκα του Κόκκαλη, μέσω της οποίας κατάλαβα πως μπορώ να συνεργαστώ μαζί του.

Μου είχε πει, μετά το τέλος της συνάντησής μας: 'Το μόνο που θέλω από εσένα είναι να παραμείνεις συγκεντρωμένος στην ομάδα σου γιατί κυνηγάει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο'. Έτσι κι έγινε. Στον περιβόητο τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (σ.σ. 3-3), πέτυχα δύο γκολ. Μία εβδομάδα αργότερα πήγαμε στην Καλαμαριά και με νίκη παίρναμε και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Πάλι σημείωσα δύο γκολ. Δεν τα παράτησα.

Ο τρόπος που με αντιμετώπισε ο Κόκκαλης με έκανε να καταλάβω πως θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να με εκμεταλλευτεί. Να μου πει: ‘Εγώ θα σε πληρώνω από εδώ και πέρα, οπότε μην αγωνιστείς’. Αντίθετα, με παρακίνησε να παίξω ακόμα καλύτερα. Τα τελευταία παιχνίδια με την ΑΕΚ τα απόλαυσα πραγματικά".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ