ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρωταθλητής και με Έλληνες

Πρωταθλητής και με Έλληνες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα ρόστερ μόνο με Έλληνες και περισσότερο από ικανό να συνεχίσει το σερί τίτλων, μπορεί να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός που δεν δέχτηκε εκβιασμούς και είπε "χίλιες φορές Grexit".

Ο Ολυμπιακός μετά την αδιαλλαξία του Σταύρου Κοντονή που εκβιαστικά ζητά την παραίτηση των στελεχών της ΕΠΟ για να ξαναρχίσει το κύπελλο και να γλυτώσει το στίγμα του υπουργού που μας έκανε... Ινδονησία, αλλά και την αποδοχή αδιαμαρτύρητα της απλής αναλογικής, είπε "χίλιες φορές grexit".

Στη συνάντηση στο Μαξίμου, η τρόικα Φλαμπουράρης - Παπάς - Κοντονής μίλησε με ύφος χιλίων καρδιναλίων και έδειξε εμμέσως πλην σαφώς τον Ολυμπιακό ως υπαίτιο των χιλίων μυρίων προβλημάτων.

Και επειδή ο πρωταθλητής δεν δέχεται εκβιασμούς και να του φορτώνουν όλα τα κακά της μοίρας του ελληνικού ποδοσφαίρου τον τελευταίο αιώνα, δεν δέχθηκε καν να συζητήσειμε αυτά τα δεδομένα.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι είναι υπαίτια του αδιεξόδου, ρίχνει το μπαλάκι στην ΕΠΟ και ζητά συναίνεση για να περάσει την απλή αναλογική.

Όταν ο κάθε Υπουργός, ακόμη κι αν έχει αποδεδειγμένα συντριπτικά στοιχεία εις βάρος του για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, δεν παραιτείται προστατευόμενος από τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών που έφεραν στην Βουλή οι Προκόπης Παυλόπουλος, Ευάγγελος Βενιζέλος και ψήφισαν με δυο χέρια η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής, ζητούν παραιτήσεις από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, λόγω και της κάρτας ασφάλισης των ποδοσφαιριστών.

Κι αν περάσει αργότερα ο αθλητικός νόμος όπως τον θέλει ο Κοντονής, χωρίς συναίνεση, δεν θα πάνε οι αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και θα μας πετάξουν έξω από το διεθνές γίγνεσθαι του μπάσκετ, του βόλεϊ, του πόλο, του στίβου κλπ.

Ας φύγουμε όμως από τους πολιτικούς κι ας επιστρέψουμε στο χορτάρι, όπου ο Ολυμπιακός φαίνεται να κυριαρχεί,ακόμη κι αν το πρωτάθλημα γίνει μόνο με Έλληνες παίκτες. Τις παλιές εποχές για διάφορους λόγους και ιδιαίτερα στο Γιούρο 2004 ο Ολυμπιακός δεν είχε βασικούς παίκτες στην Εθνική.

Ο Νικοπολίδης πήγε ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, ενώ οι Βενετίδης, Κατεργιαννάκης, Καφές, Γ.Χ. Γεωργιάδης είχαν ελάχιστη συμμετοχή στους αγώνες.

Την τελευταία εξαετία όμως, από την ανάληψη της προεδρίας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, η βάση της Εθνικής είναι ο Ολυμπιακός και θα το διαπιστώσετε αν ρίξετε μια ματιά στους Έλληνες παίκτες του.

Ακόμη και με την υπάρχουν κατάσταση, χωρίς μεταγραφές Ελλήνων παικτών από την εγχώρια αγορά ή από το εξωτερικό ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει ανώτερη ενδεκάδα που απαρτίζεται από τους Καπίνο, Μπέρτο, Γούτα, Σιόβα, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Μανιάτη, Φορτούνη, Κολοβό, Γιαννιώτα, Καραμάνο.

Με την προσθήκη του Βέλλιου και γιαbackupτους Κατσικά, Τζανδάρη (μόλις επιστρέψουν υγιείς), Τζανακάκη, Αυλωνίτη, Βέργο, Λάτσι, Μανθάτη, Σάλιακα και με γεμάτα ταμεία, μάλλον δεν έχει να φοβηθεί κανέναν ο Ολυμπιακός και θα έχει ως κυριότερο αντίπαλο τον Πανιώνιο, αν δεν... λεηλατηθεί τη μεταγραφική περίοδο.

ΟιΈλληνες του Ολυμπιακού

2010-11

Νικοπολίδης

Αβραάμ

Χολέμπας

Τοροσίδης

Μανιάτης

Φετφατζίδης

Γιάννης Παπαδόπουλος

Μήτρογλου

Γκαλίτσιος

2011-12

Δασκαλάκης

Αβραάμ

Παπάζογλου

Χολέμπας

Ζαραδούκας

Τοροσίδης

Μανιάτης

Φετφατζίδης

2012-13

Γιαννιώτης

Μανωλάς

Αβραάμ

Σιόβας

Παπάζογλου

Χολέμπας

Λυκογιάννης

Τοροσίδης

Μανιάτης

Τάτος

Φετφατζίδης

Βλαχοδήμος

Μήτρογλου

2013-14

Μανωλάς

Σιόβας

Παπάζογλου

Αβραάμ

Χολέμπας

Βασίλης Καραγκούνης

Μανιάτης

Σάμαρης

Βλαχοδήμος

Μήτρογλου

Αβραάμ Παπαδόπουλος

Μπουχαλάκης

2014-15

Mανιάτης

Μήτρογλου

Διαμαντάκος

Μπουχαλάκης

Γιαννούλης

Γιαννιώτης

Σιόβας

Αυλωνίτης

Φορτούνης

Βέργος

Βούρος

Χουτεσιώτης

Σάλιακας

Τσιμίκας

2015-16

Φορτούνης

Μπουχαλάκης

Κολοβός

Σιόβας

Βούρος

Χουτεσιώτης

Σάλιακας

Καπίνο

Τσιμίκας

Πλέγας

Μανιάτης

Αυλωνίτης

Γούτας

Τσανδάρης

Γιαννιώτας

Διαμαντάκος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για Λουίζ Κάρλος"
Το... βιολί τους με Πόρτο και Σίλβα
Προτάθηκε ο Νάμπι Σαρ στον Ολυμπιακό
Στο Μαξίμου οι Μαρινάκης και Μελισσανίδης
Θεοδωρίδης: "Αν αυτή είναι η λύση, τότε 1000 φορές Grexit"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ