ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρωταθλητής Ελλάδος στους Νέους ο Ολυμπιακός!

Πρωταθλητής Ελλάδος στους Νέους ο Ολυμπιακός!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος Κ-20 ο Ολυμπιακός. Νίκη-μαμούθ των Πειραιωτών επί της Καλλονής με 8-2. Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές αμέσως μετά.

Πρωταθλητής Ελλάδος για 2η συνεχόμενη χρονιά στέφτηκε ο Ολυμπιακός στους Νέους. Η ομάδα Κ-20 επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής (17/4) με 8-2 της Καλλονής στο Ρέντη και κατέκτησε και μαθηματικά το Πρωτάθλημα Super League. Ο Ολυμπιακός "σφραγίζει" τον τίτλο 4 αγωνιστικές πριν από το φινάλε και γράφει ιστορία αφού για πρώτη φορά κατακτά 2ο συνεχόμενο το οποίο είναι το 3ο στα τελευταία 4 χρόνια και το 5ο του στους Νέους.

Η ομάδα του Βασίλη Βούζα είναι αήττητη ύστερα από 26 αγώνες, αφού έχει 24 νίκες και 2 ισοπαλίες. Στόχος της στα παιχνίδια που απομένουν με Ηρακλή (2), Ξάνθη και Πανιώνιο είναι η διατήρηση του αήττητου. Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν τους 74 βαθμούς, ενώ ο δεύτερος ΠΑΟΚ, αν και έχει ένα ματς παραπάνω, είναι στο -9.

Μόλις στο 3’, ο Μανθάτης πέρασε όμορφα την μπάλα στον Μεγαρίτη ο οποίος έβγαλε ασίστ μέσα στην περιοχή στον Βρουσάι που με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 4’ ο Κώστας Μεγαρίτης βρήκε τον Ανδρούτσο, ο οποίος με σουτ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. Στο 10’, ο Βατουσιάδης σκόραρε με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, ενώ το 4-0 έρχεται στο 17’ από το κεφάλι του Ρέτσου.

Ο Ολυμπιακός, πριν το τέταρτο γκολ, είχε και δοκάρι με τον Λάτσι (στο 13’) ενώ έκλεισε το ημίχρονο μ’ ένα ακόμη τέρμα (5-0) στο 41’ από τον Ανδρούτσο. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 66’, ο Σοφιάνης μειώνει σε 5-1, αλλά στο 79’ ο Θανάσης Ανδρούτσος πέτυχε το τρίτο προσωπικό του γκολ και το έκτο για τον Ολυμπιακό. Η Καλλονή πάλι με τον Σοφιάνη μείωσε σε 6-2 στο 85’. Στο 90’, ο Βρουσάι έκανε το 7-2 και στο 92' ο Βάρκας διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τα 86 γκολ στην επίθεση και τα 10 στην άμυνα και είναι φυσικά στην 1η θέση του Πρωταθλήματος και στις δυο κατηγορίες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γαβαλάς, Σάλιακας (76’ Μπέτσας), Τόλι, Βατουσιάδης, Ρέτσος, Μεγαρίτης, Μανθάτης, Πλέγας (64’ Τζουμάκης), Ανδρούτσος, Λάτσι (80’ Βάρκας), Βρουσάι.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Μάλλης, Τοπάλλι, Τηνιακός, Βελετάκης, Κρητικός (50’ Σεφουλλάι), Στάτης, Γιώργου, Τζελίδης, Μπαστιάνος, Σοφιάνης (86’ Πεταυράκης), Τζανετέλλης (84’ Βλαδίκας).

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Βασίλης Βούζας (Προπονητής): "Αξίζαμε αυτό το Πρωτάθλημα και το κατακτήσαμε. Το δείξαμε στα παιχνίδια που έχουμε δώσει έως σήμερα και θα το δείξουμε και σ΄ αυτά που απομένουν. Δικαιωματικά σ’ αυτή την ομάδα άξιζε η πρώτη θέση και τα παιδιά φρόντισαν να την έχουν στην κορυφή από την αρχή έως το φινάλε. Παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, έχουμε την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση. Συνεχίζουμε έχουμε ακόμη τέσσερα παιχνίδια και θέλουμε νίκες. Επιζητούμε συνεχώς την βελτίωση γιατί είμαστε στον Ολυμπιακό. Το να κατακτάς το Πρωτάθλημα για 2η συνεχόμενη χρονιά είναι πολύ σημαντικό και αυτή η επιτυχία ανήκει στα παιδιά. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν κατανοήσει ότι είναι στον Ολυμπιακό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, όσους δούλεψαν για την ομάδα, φυσικά την διοίκηση που είναι πάντα κοντά μας και μας παρέχει τα πάντα αλλά και τον κόσμο που μας στήριξε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παιδιά από την ομάδα Νέων έπαιξαν και στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού αλλά θέλουμε να πούμε στα παιδιά πως αυτή είναι η αρχή και πως τ’ αποτελέσματα έρχονται με πολύ δουλειά και κάτω το κεφάλι. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές".

Πρωταθλητής Ελλάδος στους Νέους ο Ολυμπιακός!
INTIME SPORTS

Φώτης Στρακόσια (Βοηθός Προπονητή): "Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα από την αρχή έως το τέλος και δίκαια είναι στην κορυφή. Το άξιζαν τα παιδιά. Εμείς ως προπονητές της Ακαδημίας είμαστε και παιδαγωγοί και οφείλουμε να προετοιμάζουμε τα παιδιά για να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες που θα τους παρουσιαστούν στο παρών και στο μέλλον. Χρειάζεται δουλειά και σωστή νοοτροπία για να πετύχεις και αυτά είναι που θέλουμε να δώσουμε στους ποδοσφαιριστές. Μπράβο στα παιδιά για την μεγάλη τους προσπάθεια".

Αντώνης Βατουσιάδης: "Έγινε πολύ καλή δουλειά φέτος. Πιστεύω ότι το Πρωτάθλημα κρίθηκε στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Καμία ομάδα δεν μπόρεσε να μας ακολουθήσει. Θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να πάρουμε αήττητοι το Πρωτάθλημα. Είναι εφικτός στόχος αλλά θέλει συγκέντρωση. Όσο για το μέλλον. Όλοι θέλουμε να παίξουμε στην πρώτη ομάδα και θα δουλέψουμε πολύ γι’ αυτό".

Άρντιτ Τόλι: "Μπράβο σ’ όλα τα παιδιά για το 2ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα που είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια γι’ αυτό πετύχαμε. Εύχομαι και ελπίζω αρκετά παιδιά από την Κ-20 να παίξουν στην πρώτη ομάδα ή να παίξουν σ’ άλλες ομάδες σε υψηλό επίπεδο. Όλοι είδαν φέτος πως παίξαμε την καλύτερη μπάλα. Δεν μας αμφισβητεί κανείς".

Κώστας Μεγαρίτης: "Είμαστε πανάξιοι πρωταθλητές. Είμαι περήφανος για όλα τα παιδιά. Αυτό που μας μένει είναι να διατηρήσουμε το αήττητο έως το τέλος. Μέσα από αυτή τη χρονιά μάθαμε πολλά και είδαμε και στην Ευρώπη ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά σ’ όλες τις ομάδες. Το πιο σημαντικό επίτευγμα της χρονιάς προσωπικά είναι το επαγγελματικό συμβόλαιο που υπέγραψα. Αυτό με γεμίζει ευθύνες και θέλω να δικαιώσω αυτούς που με πίστεψαν και μου έδωσαν αυτή τη μοναδική ευκαιρία".

Γιώργος Μανθάτης: "Είμαι πολύ χαρούμενος για το Πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Πρωταθλήματα μπορεί να έρθουν πολλά αλλά εμείς θέλουμε να το πάρουμε αήττητο και να γράψουμε ιστορία. Είναι μια χρονιά που η ομάδα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Κρατάμε την καλή απόδοση όλη τη χρονιά αλλά και τα παιχνίδια της Ευρώπης. Δείξαμε ότι είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο και από ατυχία δεν συνεχίσαμε στους «16». Μέσα στην χρονιά πήρα την ευκαιρία μου να παίξω και στην πρώτη ομάδα κάτι πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή. Αυτή είναι μια μικρή αρχή ένα βήμα. Θέλει δουλειά για να παίξεις στον Ολυμπιακό".

Πρωταθλητής Ελλάδος στους Νέους ο Ολυμπιακός!
INTIME SPORTS

Παναγιώτης Ρέτσος: "Ήταν μια απίστευτη χρονιά. Παίξαμε πολύ καλά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα μπορούσαμε να έχουμε συνεχίσει στο Youth League. Ο πρώτος στόχος που ήταν το Πρωτάθλημα επετεύχθη και τώρα θέλουμε και το αήττητο. Προσωπικά θέλω να συνεχίσω την σκληρή δουλειά και να πάρω ευκαιρίες για την πρώτη ομάδα. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου και να δουλεύω κάθε μέρα πιο σκληρά για να πετύχω".

Θανάσης Ανδρούτσος: "Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Είμαστε δίκαια Πρωταθλητές. Η πορεία μας ήταν εκπληκτική αλλά θέλουμε και το αήττητο. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη δεμένη οικογένεια που ξέρει να δουλεύει και να κερδίζει. Σίγουρα είναι σημαντικό να είσαι Πρωταθλητής για 2η συνεχόμενη χρονιά αλλά θέλαμε να έχουμε συνεχίσει και να έχουμε φτάσει ψηλά και στην Ευρώπη γιατί απλά μπορούσαμε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ