ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Πρωταγωνιστές σε όλα τα επίπεδα"

"Πρωταγωνιστές σε όλα τα επίπεδα"
Θέος, Μαυρογενίδης

Για τους στόχους αλλά και για το νέο ρόστερ της Κ-17 της ακαδημίας μίλησαν ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Μαυρογενίδης και ο άμεσος συνεργάτης του, Τάσος Θέος.

Οι δυο προπονητές που αυτές τις ημέρες δουλεύουν με τους ποδοσφαιριστές τους στο Πήλιο στέκονται στην ποιότητα του υλικού που έχουν στα.. χέρια τους αλλά και στις παροχές από την διοίκηση προς την Ακαδημία.

Μαυρογενίδης: «Επενδύουμε στην ποιότητα»

Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης που θα είναι για 3η συνεχόμενη χρονιά στο … τιμόνι της Κ-17 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού δίνει το στίγμα για τη νέα χρονιά εστιάζοντας στην εξέλιξη των παιδιών και στην επιστροφή στην κορυφή. «Για τον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαροι οι στόχοι. Εστιάζουμε στην εξέλιξη των ποδοσφαιριστών και μέσα απ’ αυτή έχουμε την απαίτηση να φτιάξουμε ένα ισχυρό σύνολο το οποίο θα πρωταγωνιστεί. Στόχος είναι φυσικά η κορυφή. Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί σ’ όλα τα επίπεδα», σημειώνει αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και συνεχίζει : «Όλα θέλουν δουλειά. Η επιτυχία θέλει υπομονή και επιμονή. Έχουμε εμπιστοσύνη στο υλικό της ομάδας και θεωρούμε ότι είναι πολύ ποιοτικό. Το θέμα είναι να έχουμε υγεία και να είμαστε αφοσιωμένοι στο στόχο από την αρχή έως το τέλος».

Η Κ-17 είναι το… σκαλοπάτι για την Κ-20 και για την πρώτη ομάδα. Τα παιδιά της Κ-17 δίνουν καθημερινά εξετάσεις για να προχωρήσουν στην ομάδα Νέων και από εκεί στην μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού. « Σαφώς και στόχος είναι να προετοιμάσουμε τα παιδιά για την Κ-20. Στον Ολυμπιακό τους παρέχουμε τα πάντα και οι απαιτήσεις είναι πολλές. Η χρονιά θα είναι ένα τεστ για την επόμενη χρονιά. Για να δούμε ποιοι μπορεί να κάνουν το βήμα για την Κ-20 και ποιοι μπορεί να ξεχωρίσουν για να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο. Στον Ολυμπιακό δουλεύουμε μ’ ένα ενιαίο πρόγραμμα και ακολουθούμε όλες οι ομάδες την ίδια φιλοσοφία. Αυτό σε συνδυασμό με τις φοβερές παροχές προς τους προπονητές και τα παιδιά από την διοίκηση μας κάνει πιο δυνατούς», δηλώνει ο 40χρόνος προπονητής της Κ-17, ο οποίος έχει κατακτήσει το 2015 το Πρωτάθλημα Super League K-17.

Θέος: «Στοχεύουμε στην κορυφή»

Ο Τάσος Θέος, που το 2014 κατέκτησε το Πρωτάθλημα Super League K-15 με τον Ολυμπιακό, φέτος είναι ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Μαυρογενίδη στην Κ-17. Οι δυο έμπειροι προπονητές βάζουν υψηλούς στόχους και ο Τάσος Θέος μας τους αναλύει: « Η φετινή Κ-17 θα είναι από τις ποιοτικότερες ομάδες μας. Είναι μια πολύ καλή φουρνιά παικτών. Κάποια παιδιά είναι μαζί δυο χρόνια από την Κ-15 και υπάρχει ένας σημαντικός κορμός, ο οποίος με τις προσθήκες που έγιναν απ’ όλη την Ελλάδα και από την περσινή Πρωταθλήτρια Κ-15 θα κάνουν πολύ δυνατό το γκρουπ. Πιστεύω ότι έχουμε ένα πλήρες ρόστερ το οποίο έχει ως στόχο την κορυφή. Ο στόχος μπορεί να είναι η πρωτιά αλλά μαζί με τον Δημήτρη Μαυρογενίδη θέλουμε να δουλέψουμε για να φτιάξουμε ένα σύνολο που αποδίδει όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο το οποίο ταιριάζει στον Ολυμπιακό. Μας ενδιαφέρει φυσικά και η εξέλιξη κάθε ποδοσφαιριστή στον οποίο καλούμαστε να δώσουμε τα εφόδια για να φτάσει ψηλά. Εάν τα πετύχουμε όλα αυτά θα πούμε ότι η χρονιά είναι επιτυχημένη».

Ο έμπειρος τεχνικός ο οποίος στο παρελθόν έχει δουλέψει με επιτυχία και στην Ακαδημία του Άρη Θεσσαλονίκης κατακτώντας και το Πρωτάθλημα K-17 εν συνεχεία αναλύει τις συνθήκες δουλειάς στον Ολυμπιακό. « Οι συνθήκες που μας παρέχει η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι οι καλύτερες που μπορούν να προσφερθούν σε Ακαδημία τόσο στους παίκτες όσο και στους προπονητές. Η δουλειά μας γίνεται πιο εύκολη μ’ όλα αυτά που έχουμε στο Ρέντη. Είναι μεγάλη υπόθεση για την Ακαδημία να είναι κάθε χρόνο με τέσσερις ομάδες στο Πήλιο. Εδώ χτίζουμε το μέλλον μας», τονίζει ο Τάσος Θέος και αναφέρεται στη συνέχεια στην εκπαίδευση των παιδιών: «Εμείς οι προπονητές είμαστε και παιδαγωγοί και δάσκαλοι. Έχουμε παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα που έρχονται στο Ρέντη για να ζήσουν στους ξενώνες και θέλουν στήριξη. Ο Ολυμπιακός είναι δίπλα τους σ’ όλα. Στόχος μας στον Ολυμπιακό δεν είναι να βγάλουμε μόνο καλούς ποδοσφαιριστές αλλά σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία. Αυτό είναι το μέλημα μας».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ