ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προχωράει ο σχεδιασμός ενόψει της νέας σεζόν

Προχωράει ο σχεδιασμός ενόψει της νέας σεζόν

Ο Φιγκέιρας είναι παίκτης του Ολυμπιακού από την Τετάρτη (25/5), ο Ερνάνι... χαιρέτησε, ξεκινούν οι συζητήσεις για το μέλλον του Αυλωνίτη, ενώ ο Ιμπάνιες "σκαρφαλώνει" ψηλά στην λίστα των μεταγραφικών στόχων.

Η πίεση του χρόνου όσον αφορά τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν συνολικά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και αφορούν το ρόστερ της ομάδα, ήταν κάτι γνωστό στον Ολυμπιακό από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε η παρουσία των Πειραιωτών στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Για να φτάσουν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι "ερυθρόλευκοι" θα ξεκινήσουν την προσπάθεια τους από τα τέλη Ιουλίου. Γεγονός που έφερε πιο νωρίς χρονικά την πρώτη συνάντηση στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη ενόψει της επόμενης σεζόν, προκειμένου να ξεκινήσει η καλοκαιρινή προετοιμασία. Φυσικό επακόλουθο να δημιουργηθεί η ανάγκη του μεταγραφικού σχεδιασμού πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με περασμένα χρόνια.

Μπαίνοντας στις τελευταίες ημέρες του Μάη, στο Λιμάνι ολοκλήρωσαν ήδη την πρώτη τους κίνηση για την ενίσχυση του ρόστερ. Ο Ντιόγκο Φιγκέιρας εγκαινίασε τις μεταγραφές των "ερυθρολεύκων", υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Πορτογάλος αγωνίζεται κατά βάση ως δεξιός μπακ, διακρίνεται κυρίως για την ταχύτητα και την καλή τεχνική του κατάρτιση, στοιχεία που του επιτρέπουν να αγωνιστεί και ως εξτρέμ εφόσον παρουσιαστεί ανάγκη.

Ουσιαστικά η απόκτηση του 25χρονου άσου έκλεισε οριστικά την πόρτα στον Λεάντρο Σαλίνο, που δεν θα συνεχίσει στον Πειραιά. Όπως παρελθόν αποτελεί και ο Ερνάνι, ο οποίος την Τετάρτη (25/5) αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό μέσω social media και θα προσπαθήσει να πείσει τον επόμενο τεχνικό της Πόρτο να του εμπιστευθεί μια θέση στο ρόστερ των "δράκων" τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Εξελίξεις λίαν συντόμως αναμένονται και στην περίπτωση του Αρτούρ Μαζουακού. Ο Γαλλοαφρικανός μπακ ενδιαφέρει σοβαρά τη Μονακό, την στιγμή που και η Σεβίλλη συλλέγει πληροφορίες για τον 23χρονο μπακ του Ολυμπιακού τις τελευταίες ημέρες.

Επιπροσθέτως μπορεί να προκύψει ένα ντόμινο, που θα φέρει τον Μαζουακού υποψήφιο και για την Ρόμα: αν οι "τζαλορόσι" δεν καταφέρουν να κρατήσουν στο "Olimpico" τον Λούκας Ντιν, τότε μπορεί να στραφούν στην -ήδη τσεκαρισμένη- λύση του άσου των Πειραιωτών.

"Σκαρφαλώνει" στη λίστα ο Ιμπάνιες

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο Αρτούρ Μαζουακού θα πωληθεί το φετινό καλοκαίρι και ο Ολυμπιακός ψάχνει ήδη για βασικό αριστερό μπακ, διατηρώντας στο ρόστερ του τον Κώστα Τσιμίκα, τον οποίο πιστεύει ο Μάρκο Σίλβα και θέλει να του δώσει κι άλλες ευκαιρίες τη νέα σεζόν. Μπροστά από τον 20χρονο μπακ θέλει όμως έναν περισσότερο έμπειρο, "ψημένο" παίκτη και για τον λόγο αυτό στον Πειραιά εξετάζουν διάφορους υποψηφίους.

Αυτός που ανεβαίνει ολοένα και ψηλότερα στις προτιμήσεις των "ερυθρολεύκων" είναι ο Λουίς Εσεκιέλ Ιμπάνιες. Πρόκειται για τον αριστερό μπακ του Ερυθρού Αστέρα, που στο πρόσφατο φιλικό του Βελιγραδίου, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν έτοιμος (πρόβλημα στον αστράγαλο) αγωνίστηκε κανονικά.

Στα αυτιά του 28χρονου (15/7/1988) Αργεντίνου (κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου) είχαν φτάσει οι πληροφορίες για το ενδιαφέρον των Πειραιωτών και ήθελε να δείξει στον Μάρκο Σίλβα ότι αξίζει να του εμπιστευθεί μια θέση στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν.

Το συμβόλαιο του Ιμπάνιες με τον Ερυθρό Αστέρα εκπνέει το καλοκαίρι του 2018 και η χρηματιστηριακή του αξία κυμαίνεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Τα νούμερα του παίκτη μέσα στη χρονιά ήταν εντυπωσιακά, καθώς σε 33 συνολικά συμμετοχές (2926') μέτρησε 10 γκολ και 15 ασίστ.

Δείγμα ότι πρόκειται για ακραίο αμυντικό με επιθετικό ρεπερτόριο στο παιχνίδι του. Εδώ μιλάμε για μια περίπτωση που εφόσον το αποφασίσουν στο Λιμάνι, θα προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες, αφού ας μην ξεχνάμε ότι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ερυθρό Αστέρα οι σχέσεις είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές.

Κρίνεται του Αυλωνίτη

Ο Τάσος Αυλωνίτης αναμένεται την Πέμπτη (26/5) στην Ελλάδα (βρέθηκε στη Γερμανία για να επισκεφθεί έναν γιατρό) προκειμένου να συζητήσει το μέλλον του με τον Ολυμπιακό. Αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις και αφού ψηφίστηκε ως ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της ομάδας, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ο 26χρονος στόπερ στο αυστριακό πρωτάθλημα (16 συμμετοχές συν 1 στο Κύπελλο) με τη φανέλα της Στουρμ Γκρατς.

Τρία είναι τα σενάρια για τον Έλληνα στόπερ. Να πωληθεί στην Στουρμ Γκρατς που τον θέλει διακαώς ούτως ή άλλως, να παραμείνει στην αυστριακή ομάδα ανανεώνοντας παράλληλα το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό (αφού η συμφωνία που "τρέχει" ανάμεσα στις δύο πλευρές ολοκληρώνεται στις 30/06/2017) ή να μείνει στο ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός μαζί με τον εκπρόσωπο του θα έχουν εντατικές επαφές με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση για τις δύο πλευρές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Χρυσάφι" από Μανωλά στον Ολυμπιακό!
Αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό ο Ερνάνι
Ανακοίνωσε Φιγκέιρας ο Ολυμπιακός
Μετά τη Μονακό και η Σεβίλλη για Μαζουακού
Ο Ομπερτάν και η Μπέρνλι
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ