ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προτό: Ευχαριστώ τον Χάσι, γι' αυτό που έζησα

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σίλβιο Προτό μίλησε στην κάμερα του Sport24.gr μετά το 0-0 του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στο Φάληρο. Τι είπε για Μέσι, Καπίνο, Μποτία, οπαδούς και τη δυσκολότερη φάση του αγώνα. Βonus: η ατάκα - έκπληξη για τον Μπέσνικ Χάσι, τον οποίο ευχαρίστησε που τον έφερε για να ζήσει το μεγαλείο του Ολυμπιακού!

Η εμφάνιση του Σίλβιο Προτό κόντρα στην Μπαρτσελόνα ήταν ένα από τα σημεία αναφοράς της προσπάθειας του Ολυμπιακού και το τελικό 0-0 του Φαλήρου. Μιλώντας στο Sport24.gr Βέλγος δεν κράτησε καθόλου από την δόξα για τον εαυτό του, χαρακτήρισε μέλλον της ομάδας τον Καπίνο και υποστήριξε ότι σε 20 χρόνια καριέρας δεν έχει βιώσει ξανά όσα έζησε στο "Γ. Καραϊσκάκης".

"Η πιο δύσκολη φάση από όλες τις οποίες αντιμετωπίσαμε ήταν όταν ο Σουάρες βγήκε στην αντεπίθεση στο 72ο λεπτό και ο Μποτία τον έκοψε με τάκλιν. Όταν κρατάς το μηδέν δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου, αλλά ολόκληρης της ομάδας. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το αποτέλεσμα, αλλά ποτέ δεν υπάρχει εγγύηση για την επιτυχία.

Σίγουρα θα μας δώσει μια ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια, ξεκινώντας από το ματς με τον Πλατανιά", εξομολογείται ο Σίλβιο Προτό, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν κατάφερε τίποτα μόνος του αλλά με την συμπαράσταση των συμπαικτών του.

"Είμαι ικανοποιημένος που βοήθησα τους συμπαίκτες μου. Για εμένα δεν αλλάζει τίποτα, το αίσθημα μου αφορά την ομάδα. Τους αμυντικούς μου, όλοι μαζί κρατάμε το μηδέν πίσω. Αυτή η αίσθηση της ομαδικότητας είναι το καλύτερο για εμένα".

Μπορούσαμε ακόμη και να κερδίσουμε

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι αν θες να κερδίσεις την Μπαρτσελόνα πρέπει να είσαι κυνικός στις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν, τονίζοντας ωστόσο ότι μια ισοπαλία κόντρα στους "μπλουγκράνα" δεν μπορεί παρά να συνιστά μια σπουδαία επιτυχία.

"Ναι, θα μπορούσαμε ακόμη και να κερδίσουμε. Ξέρεις, όταν έχεις ευκαιρίες να σκοράρεις κόντρα στην Μπαρτσελόνα, πρέπει να το κάνεις! Από την άλλη όταν φέρνεις 0-0 με την Μπαρτσελόνα πρέπει να είσαι χαρούμενος. Δεν κατάφεραν μετά από πολύ καιρό να σκοράρουν εκτός έδρας και αυτό είναι ένα σημαντικό κατόρθωμα για την ομάδα μου".

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / ÐÑÏÔÏ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / ÐÑÏÔÏ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βέλγος δεν πιστεύει στην τύχη ως καθοριστικό παράγοντα, αλλά μόνο στον τρόπο που την προβοκάρεις.

"Tύχη; Όχι δεν πιστεύω στην τύχη. Την τύχη σου την προκαλείς. Πρέπει να έχεις πίστη στον αγωνιστικό χώρο. Άλλες φορές μπορεί να σταθείς τυχερός, άλλες να είσαι άτυχος".

Αυτό που πάντως δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Προτό δεν είναι το 0-0 κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά η ατμόσφαιρα που βίωσε στο "Γ. Καραϊσκάκης" μετά από 20 και πλέον χρόνια καριέρας. Ο 34χρονος γκολκίπερ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον άνθρωπο που του έδωσε τη δυνατότητα να γευτεί μια τέτοια εμπειρία.

"Είμαι περισσότερα από 20 χρόνια επαγγελματίας, δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, μια τέτοια ατμόσφαιρα σε όλη μου την καριέρα. Ήταν μια ευκαιρία για εμένα και οφείλω να πω ότι είμαι ευγνώμων στον Μπέσνικ Χάσι που με έφερε εδώ, στην Ελλάδα, για να ζήσω όλο αυτό το μεγαλείο. Ήταν μια φανταστική στιγμή για εμένα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ μου".

Στη Λισαβόνα πρέπει να παίξουμε έξυπνα

Την ίδια στιγμή δεν παρασύρεται από τα κολακευτικά σχόλια των αντιπάλων του και ξέρει ότι η καλή του εικόνα αλλά και αυτή της ομάδας του πρέπει να έχει συνέχεια.

"Μιλάω περισσότερο με τους συμπαίκτες μου παρά με την αντίπαλη ομάδα. Είμαι χαρούμενος που έκανα ένα καλό παιχνίδι σήμερα αλλά είμαι πολύ καιρό στο ποδόσφαιρο και ξέρω ότι το επόμενο ματς είναι το πιο σημαντικό".

Ο Προτό προειδοποιεί ότι η αναμέτρηση της Λισαβόνας είναι πολύ δύσκολη και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει ποδοσφαιρική ευφυΐα για να εκμεταλλευτεί τις πιθανότητες του για την 3η θέση και το Europa League.

"Πρέπει να πάμε εκεί και να παίξουμε έξυπνα. Γιατί η Σπόρτινγκ είναι μια ομάδα τοπ επιπέδου. Μην πιστεύετε ούτε στιγμή ότι η Σπόρτινγκ δεν είναι μια πολύ καλή ομάδα. Αλλά θα πάμε εκεί, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και θα δούμε τι θα συμβεί".

Ο Μέσι δεν είναι εξωγήινος

Ο Βέλγος απολαμβάνει το γεγονός ότι αγωνίζεται, όμως δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι άλλος είναι το μέλλον του Ολυμπιακού κάτω από την εστία και ο ίδιος είναι διατεθειμένος να τον βοηθήσει όσο μπορεί να βελτιωθεί.

"Σίγουρα ο Στέφανος έχει σπουδαίο μέλλον μπροστά του, του το έχω πει. Μπορεί τώρα να έχω εγώ την ευκαιρία να παίξω αλλά ο Καπίνο είναι αναμφισβήτητα το μέλλον αυτής της ομάδας. Είναι καλός τερματοφύλακας, έχει μεγάλη ποιότητα και από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω να γίνει καλύτερος".

Αν κάτι είναι σίγουρο, είναι ότι ο Προτό δεν πιστεύει στους... εξωγήινους.

"Όχι, ο Μέσι δεν είναι εξωγήινος. Είναι ένας κανονικός άνθρωπος σαν εσένα κι εμένα".

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: CHRISTOS BONIS EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: CHRISTOS BONIS EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Μπράβο" και "καμπανάκια" Λεμονή στους παίκτες
Ένας πόντος η χαρά του
Κούτρης: "Καταθέσαμε την ψυχή μας με την Μπαρτσελόνα"
Όταν γίνονται... ντου για τον Μέσι!
Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος
Όταν τα choreos... έντυσαν όλο το "Γ. Καραϊσκάκης"
Η αποθέωση στον Βαλβέρδε απ' τους φίλους του Ολυμπιακού
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ