ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προτό: "Είναι δύσκολο να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια"

SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σίλβιο Προτό εξέφρασε την απογοήτευση του για την ισοπαλία του Ολυμπιακού στην Τρίπολη και αποκάλυψε τι του ζήτησε ο Μαρινάκης όταν υπέγραψε στους Πειραιώτες. Τι είπε ο Μπιερν Ένχελς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σίλβιο Προτό μιλώντας στην κάμερα της NOVA, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Αστέρα, που έβαλε τέλος στο σερί νικών των Πειραιωτών:

"Όταν παίζεις για τον Ολυμπιακό πρέπει να παίζεις για τη φανέλα, ήρθε πολύς κόσμος στην Τρίπολη και πάντα προσπαθείς να κερδίζεις τα ματς και για τον κόσμο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, ίσως αξίζαμε κάτι παραπάνω στο δεύτερο.

Ήρθα το καλοκαίρι για να βοηθήσω τον Καπίνο, προσπάθησα να τον βοηθήσω όταν ήταν δύσκολα τα πράγματα για εκείνον. Δεν ξέρεις ποτέ αν θα χρειαστείς να παίξεις, είμαι εδώ και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο κάθε μέρα, έχεις μεγάλη ευθύνη όταν είσαι τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Προσπαθείς για το καλύτερο που μπορείς κάθε μέρα.

Στις αρχές της σεζόν δεχόμασταν εύκολα αλλά το πιο σημαντικό είναι βάζουμε ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο. Έχουμε βελτιωθεί και προσπαθούμε να μη δεχόμαστε ευκαιρίες", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Βέλγου γκολκίπερ.

Για την απόκρουση στο σουτ του Μουνάφο:

Ήταν δύσκολο το σουτ του Μουνάφο, αλλά είμαι απογοητευμένος γιατί δεν νικήσαμε. Πρέπει να παίξουμε με την ΑΕΚ, στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να κάνουμε ότι χρειάζεται για να πάρουμε τους πόντους που θέλουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Για την επιλογή του να έρθει στον Ολυμπιακό:

Ήταν εύκολη η επιλογή για μένα. Στο Βέλγιο έπαιζα πάντα για τον τίτλο με την Άντερλεχτ, ήταν εύκολη η προσαρμογή για μένα. Όλοι θέλουν να σε νικήσουν αλλά εσύ πρέπει να νικάς πάντα. Στα 34 μου βλέπω πράγματα που δεν έχω ξαναδεί, όπως τον απίστευτο κόσμο του Ολυμπιακού σε όλη τη χώρα. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ, είναι στο dna μου να κερδίζω τίτλους.

Για το πώς είναι να παίζει με νεαρούς ποδοσφαιριστές στην άμυνα (εκτός από τον Μποτία):

Όταν μίλησα με τον κύριο Μαρινάκη μου είπε πως έχω μια σημαντική δουλειά, να βοηθώ τους νέους με την εμπειρία μου. Το πιο σημαντικό ανεξαρτήτως ηλικίας είναι η ποιότητα που βγάζεις στο γήπεδο για να κάνεις το καλύτερο για τον Ολυμπιακό.

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τη μάχη του τίτλου:

Δεν θέλω να σκέφτομαι αυτό, με ενδιαφέρει μόνο να νικήσω στο επόμενο παιχνίδι και στο επόμενο και στο επόμενο... Έτσι θα είμαστε πρωταθλητές. Είναι δύσκολο να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια αλλά το ίδιο δύσκολο είναι και για τους άλλους. Το πιο σημαντικό όμως είναι να τα δίνεις όλα, κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση.

ΕΝΧΕΛΣ: "ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ"

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βέλγος στόπερ για την έκβαση της αναμέτρησης με τον Αστέρα:

Για τον λόγο που ήρθε το σημερινό αποτέλεσμα:

Σίγουρα η ισοπαλία δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε, δεν είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς. Γνωρίζουμε από πριν ότι το παιχνίδι θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Γνωρίζαμε ότι ο Αστέρας είναι μία καλή και δύσκολη ομάδα. Είχαμε συζητήσει με τον κ. Γκαρθία τη δυσκολία του αγώνα. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να πούμε τι δεν πήγε καλά, θα αναλύσουμε φυσικά ότι δεν κάναμε καλά μέσα στο ματς και θα δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε, σίγουρα όμως το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που μας ικανοποιεί.

Εάν θεωρεί ότι ο τίτλος θα κριθεί στις λεπτομέρειες:

Πρέπει να κοιτάζουμε τον εαυτό μας φυσικά. Τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην έδρα μας και αρχής γενομένης από αυτό το ματς, θα πρέπει να επανέλθουμε στις νίκες, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που χρειαζόμαστε. Συμφωνώ ότι ο τίτλος θα κριθεί στις λεπτομέρειες όπως είπατε. Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να κοιτάζουμε παιχνίδι με το παιχνίδι και να κοιτάζουμε τη δική μας απόδοση. Να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι, σύντομα θα πρέπει να κοντραριστούμε για την κορυφή και την πρώτη θέση ξανά και θεωρώ ότι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να το κάνουμε.

Εάν θα είναι διαφορετικό το ματς με την ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική, σε σχέση με το ματς του Κυπέλλου:

Είναι δύσκολο να πει κανείς τι ακριβώς θα θελήσει να κάνει η ΑΕΚ εναντίον μας. Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουμε εμείς και αυτό που πρέπει να πούμε, είναι το πώς πρέπει να είμαστε εμείς. Πως θα παρουσιαστούμε εμείς μέσα στο γήπεδο, να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι που το περιμένω πως και πως. Ανυπομονώ να πάρω «εκδίκηση» για τους πόντους που χάσαμε σήμερα. Να ξανά κερδίσουμε τρεις πόντους στην έδρα μας απέναντι στην ΑΕΚ με τους φιλάθλους στο πλευρό μας και νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Για τους πέντε συμπατριώτες του που αγωνίστηκαν σήμερα μαζί στην ίδια ενδεκάδα:

Είναι σίγουρα ευχάριστο να έχω συμπατριώτες μου στην ενδεκάδα και με κάποιους από τους ποδοσφαιριστές αυτούς έχω παίξει μαζί και παλιά και γνωριζόμαστε και μπορούμε να συνεργαζόμαστε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν παίζει κανέναν ρόλο σε μένα προσωπικά το αν θα είναι πέντε ή δέκα Βέλγοι στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού ή δέκα Έλληνες μαζί μου. Όποιοι και αν αγωνίζονται θα πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί, να παρουσιάζουμε μία καλή εικόνα και φυσικά να κερδίζουμε τους αγώνες τους οποίους δίνουμε.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ