ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προτεραιότητα σε εξτρέμ και στόπερ

Προτεραιότητα σε εξτρέμ και στόπερ
INTIME SPORTS

Μέσα στις ημέρες του Πάσχα οι "ερυθρόλευκοι" θα πραγματοποιήσουν μεταγραφική σύσκεψη, βάζοντας μπροστά τον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Προτεραιότητα σε εξτρέμ, στόπερ και στο νέο ελληνικό αίμα.

Αν υπάρχουν δύο θέσεις μέσα στο γήπεδο που φέτος ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε πολύ, είναι αυτές των στόπερ και των ακραίων κυνηγών. Εκεί όπου το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν ήταν ποσοτικό, αλλά κυρίως ποιοτικό.

Οι "ερυθρόλευκοι" εμφανίζονταν γεμάτοι στις συγκεκριμένες θέσεις στο ξεκίνημα της σεζόν, τουλάχιστον όσον αφορά τα πρόσωπα. Αυτό όμως αποδείχθηκε ορθό μόνο στην θεωρία, καθώς στην πράξη ο Ολυμπιακός ελάχιστα κατάφερε να πάρει από ποδοσφαιριστές όπως οι Αμπιντάλ και Αφελάι.

Η ποιότητα έλειψε και στο Λιμάνι δεν έχουν σκοπό να τραβήξουν το ίδιο λούκι και την επόμενη σεζόν. Η πρώτη μεταγραφική σύσκεψη μεταξύ των ανθρώπων που θα τρέξουν τον σχεδιασμό της ομάδας, είναι προγραμματισμένη για τις ημέρες του Πάσχα και τότε προφανώς θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν το κομμάτι της ενίσχυσης.

Το βάρος πάντως θα πέσει στην απόκτηση στόπερ και εξτρέμ. Εκεί είναι που ο Ολυμπιακός θέλει να κινηθεί πιο γρήγορα και αποφασιστικά, να μπαλώσει τα σημαντικά κενά που παρατηρήθηκαν από την αρχή της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου και στη συνέχεια να προχωρήσει στις υπόλοιπες κινήσεις του.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα βγουν στην αγορά φουριόζοι για κεντρικό αμυντικό και ακραίο/ακραίους κυνηγούς, καθώς κρίνεται επιτακτική η ανάγκη απόκτησης παικτών στις συγκεκριμένες θέσεις που θα κάνουν την διαφορά.

Θέλει και φρέσκο ελληνικό... αίμα

Η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ είναι κάτι ακόμη που θα επιδιώξουν στο Λιμάνι το καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός θα εξετάσει την περίπτωση νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών που ξεχώρισαν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με σκοπό να αποκτήσει όποιον θεωρεί έτοιμο να προσφέρει στην ομάδα.

Περιπτώσεις όπως αυτές του Γούτα (Ξάνθη), του Κουρμπέλη (Αστέρας Τρίπολης) και του Γιαννιώτα (δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης από την Φράιμπουργκ) είναι χαρακτηριστικές, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν σενάρια για τον Μάριο Οικονόμου της Μπολόνια.

Του 22χρονου Έλληνα στόπερ που πραγματοποιεί θαυμάσιες εμφανίσεις την φετινή σεζόν στην Serie B, όπου η Μπολόνια διεκδικεί με καλές πιθανότητες την άνοδο στο Campionato.

Οι δικές μας πληροφορίες λένε πως μια τέτοια μετακίνηση είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί το καλοκαίρι, αν και εφόσον υπάρχει υπαρκτό ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό και μετουσιωθεί σε πρόταση.

Ο Οικονόμου έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων, η Μπολόνια απέρριψε 3 προτάσεις τον Γενάρη για την πώληση του και η τιμή του μέχρι την θερινή μεταγραφική περίοδο αναμένεται να φτάσει στα 2+ εκ. ευρώ. Φυσιολογική εξέλιξη αν λάβει κανείς υπόψιν του την ηλικία, την συμμετοχή του παίκτη στο ιταλικό πρωτάθλημα και το γεγονός πως αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της Μπολόνια.

Ο 22χρονος στόπερ έχει εντυπωσιάσει τους Ιταλούς με την αποτελεσματικότητα του και την ικανότητα να συνδυάζει τις αμυντικές αρετές με την καλή τεχνική κατάρτιση, ενώ ο σύλλογος του θα ήθελε να επενδύσει επάνω του αγωνιστικά και όχι μόνο. Επομένως είναι μια περίπτωση που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για τον Ολυμπιακό.

Δανεικοί και Νέοι που "βλέπουν" προετοιμασία

Ο Ολυμπιακός έχει 20 και πλέον δανεικούς παίκτες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο Περέιρα και οι συνεργάτες του είναι δεδομένο που θα τους τσεκάρουν και προφανώς ορισμένοι από αυτούς θα δώσουν το παρών στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας.

Κολοβός, Ολαϊτάν και Καραμάνος είναι παίκτες που θεωρείται βέβαιο πως θα ακολουθήσουν τον Ολυμπιακό στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, ενώ τις δικές τους πιθανότητες έχουν και οι Λεάντρο, Γιαταμπαρέ. Ειδικότερα ο Βραζιλιάνος στόπερ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της Λαμίας στην Football League, ενώ μετά από πολλά χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα, ενδέχεται να έχει σύντομα στην κατοχή του ελληνικό διαβατήριο.

Βούρος, Βέργος και Λάτσι είναι τρεις περιπτώσεις που ξεχωρίζουν από την Κ-20. Ο πρώτος είχε φέτος κάμποσες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα στο Κύπελλο Ελλάδας, ο δεύτερος είναι ένας προικισμένος επιθετικός με 5 τέρματα φέτος στο Youth League, ενώ ο τρίτος κλέβει φέτος τις εντυπώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη φανερώνοντας στοιχεία σύγχρονου μέσου.

Αυτοί οι τρεις είναι πιθανό να ακολουθήσουν την πρώτη ομάδα στην καλοκαιρινή της προετοιμασία ενόψει της επόμενης σεζόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ