ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προτεραιότητα και σενάρια

Προτεραιότητα και σενάρια

Την στιγμή που στον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζουν ότι απόλυτη προτεραιότητα έχει η πρόκριση στα play offs του Ch. L., στο εξωτερικό συνεχίζουν να τοποθετούν παίκτες στο μεταγραφικό στόχαστρο των Πειραιωτών.

Τις τελευταίες μέρες οι άνθρωποι του Ολυμπιακού επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι σε αυτή τη χρονική περίοδο η προσοχή όλων εντός του "ερυθρόλευκου" στρατοπέδου είναι αποκλειστικά στραμμένη στα ματς με την Χαπόελ Μπερ Σεβά και ειδικά σε αυτό του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (27/7, 21:45).

Στο Λιμάνι θέλουν να ξεπεράσουν αναίμακτα τον σκόπελο του 3ου προκριματικού και εν συνεχεία να στρέψουν την προσοχή τους στο κομμάτι της μεταγραφικής ενίσχυσης, αποκτώντας παίκτες που θα προσφέρουν παραπάνω ποιοτικές λύσεις στον Βίκτορ Σάντσεθ.

Ωστόσο στο εξωτερικό είναι ουκ ολίγα τα δημοσιεύματα που ασχολούνται με τους Πειραιώτες και ποδοσφαιριστές που φέρεται να βρίσκονται στο στόχαστρο τους.

Οι Νιγηριανοί για Άμπροουζ

Στη Νιγηρία μάλιστα επέμεναν και την Δευτέρα (25/7) αναφορικά με την περίπτωση του Έφε Άμπροουζ. Πρόκειται για τον στόπερ της Σέλτικ, τον οποίο και παραχωρούν οι Κέλτες μετά την απόκτηση του βετεράνου Κόλο Τουρέ.

Η ιστοσελίδα " owngoalnigeria" σε δημοσίευμα της επιμένει ότι υπάρχουν προχωρημένες επαφές ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, υποστηρίζοντας ότι πολύ σύντομα θα σημειωθούν εξελίξεις και ο 28χρονος στόπερ είναι πολύ πιθανό να ντυθεί στα ερυθρόλευκα, συναντώντας στον Πειραιά τον συμπατριώτη του Μπράουν Ιντέγε.

Ο Άμπροουζ είναι 47 φορές διεθνής και αγωνίζεται στη Σέλτικ από τον Αύγουστο του 2012, όταν αποκτήθηκε από την Άστοντ έναντι 400 χιλιάδων ευρώ. Με τους Κέλτες έχει πραγματοποιήσει 168 εμφανίσεις μέχρι σήμερα. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2017 και η χρηματιστηριακή του αξία φτάνει στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Νέα διάσταση για Ντουάιερ

Όσον αφορά την περίπτωση του Ντομ Ντουάιερ, μετά το δημοσίευμα της αμερικανικής έκδοσης του Goal.com που ήθελε τους Πειραιώτες να έχουν καταθέσει πρόταση ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση του παίκτη, ήρθαν οι δηλώσεις του Πίτερ Βερμς να δώσουν άλλη διάσταση στο θέμα.

"Υπάρχουν πολλά διαφορετικά δεδομένα σε τέτοιες συμφωνίες - τόσο για τον σύλλογο, όσο και για τον παίκτη. Όλοι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με αυτά. Θα έλεγα αυτή τη στιγμή, ότι εμείς δεν είμαστε. Κανένας από εμάς δεν είναι. Οπότε είναι απλό: Με βάση του πώς έχει η κατάσταση, δεν σκεφτόμαστε να παραχωρήσουμε τον Ντουάιερ.

Όταν εμφανίζεται η προοπτική μεταγραφής ενός παίκτη, πάντα τη λαμβάνουμε υπόψιν μαζί με τον ποδοσφαιριστή. Πάντα υποστηρίζω αυτή την άποψη με όλους τους παίκτες της ομάδας, επομένως δεν αλλάζει κάτι με την περίπτωση του Ντομ. Αν ακούσαμε την πρόταση; Βεβαίως. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί και κάτι", τόνισε ο τεχνικός της Κάνσας Σίτι.

Ο 26χρονος (30/7/1990) Άγγλος επιθετικός έχει απολογισμό 56 γκολ και 11 ασίστ σε 127 συμμετοχές με τη φανέλα του Κάνσας Σίτι, όπου αγωνίζεται από τον Ιούνιο του 2013. Είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο του 2012, όμως παραχωρήθηκε ως δανεικός στο Ορλάντο, όπου σε 15 ματς πρόλαβε να πετύχει 19 τέρματα (συν 2 ασίστ). Η χρηματιστηριακή του αξία είναι στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

"Γειτονικό" σενάριο

Ένα ακόμη σενάριο από το εξωτερικό και συγκεκριμένα την Τουρκία, βάζει τον Κριστιάν Ατσού στο μεταγραφικό κάδρο του Ολυμπιακού. Η ιστοσελίδα " fotospor" υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που ο Νιγηριανός μέσος κόπηκε από την αποστολή της Τσέλσι για το τουρνουά στις ΗΠΑ εμφανίστηκαν κάμποσες ομάδες (Θέλτα, Μάλαγα, Φενέρ, Γαλατά) που ενδιαφέρονται, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός.

Ο Ατσού έχει 44 συμμετοχές και 9 γκολ με την εθνική Γκάνας, ενώ στα 24 του χρόνια έχει προλάβει να φορέσει τις φανέλες των Ρίο Άβε (31 συμ., 6 γκολ, 4 ασίστ) Πόρτο (28 συμ., 1 γκολ, 4 ασίστ), Τσέλσι (όπου ανήκει ακόμη), Φιτέσε (30 συμ., 5 γκολ, 6 ασίστ), Έβερτον (13 συμ., 2 ασίστ), Μπόρνμουθ (2 συμ., 1 ασίστ) και Μάλαγα (24 συμ., 4 γκολ).

Τέλος στην Γαλλία, εξακολουθούν να μνημονεύουν το όνομα του Ολυμπιακού ως πιθανό νέο προορισμό στην καριέρα του Ζαν Κριστόφ Μπαεμπέκ.

Επαναλαμβάνουμε πως όλα αυτά τα σενάρια παίζουν σε δημοσιεύματα του εξωτερικού, τη στιγμή που στον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι το μόνο σενάριο που τους απασχολεί τώρα, είναι αυτό που θέλει τους "ερυθρόλευκους" να αποκλείουν την Χαπόελ Μπερ Σεβά, εξασφαλίζοντας σε πρώτη φάση την παρουσία τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα τη νέα σεζόν και διεκδικώντας φυσικά την είσοδο τους στους ομίλους του Champions League μέσω των play offs της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κατέληξε στο αρχικό σχήμα ο Βίκτορ
Όταν ο Μαρινάκης έδωσε το "Γ. Καραϊσκάκης" στην ΑΕΚ
Περί μεταγραφών και επενδύσεων
Οι διαιτητές των ελληνικών ομάδων
"Πρόταση για Ντομ Ντουάιερ ο Ολυμπιακός"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ