ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προτάθηκε ο Αλέξ

Προτάθηκε ο Αλέξ

Ένα ακόμη όνομα στόπερ έπεσε στο τραπέζι για τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για τον Αλέξ, τον πολύπειρο Βραζιλιάνο αμυντικό της Μίλαν που αναμένεται να αποχαιρετήσει το καλοκαίρι τους "ροσονέρι".

Η υπόθεση του Γκουίντο Καρίγιο σε πρώτη φάση, αλλά και αυτή του Ρομπίνιο, μονοπωλούν εσχάτως το ενδιαφέρον στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, ωστόσο η αναζήτηση στόπερ παραμένει ανάμεσα στις προτεραιότητες των "ερυθρολεύκων" ενόψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Νέμανια Βίντιτς, Λουίς Νέτο και Μικαέλ Σιανί είναι τρεις παίκτες που έχουν προταθεί στους Πειραιώτες και η περίπτωση τους παραμένει στα υπόψιν, όμως ένα ακόμη όνομα με "βαρύ" βιογραφικό έπεσε στο τραπέζι για τους "ερυθρόλευκους".

Πρόκειται για τον Ντομίνγκος Αλεξάντρε Ροντρίγο Ντίας ντα Κόστα ή απλά Αλέξ, όπως είναι γνωστός στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό.

Ο 33χρονος (17/6/1982) στόπερ της Μίλαν αναμένεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι από τους "ροσονέρι", στο πλαίσιο της ανανέωσης του ρόστερ που θα επιχειρήσει η ομάδα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το συμβόλαιο του Αλέξ με την Μίλαν ολοκληρώνεται στις 30/6/2016, ωστόσο δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα για του χρόνου και οι Μιλανέζοι είναι διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν με ένα λογικό ποσό.

Νικολέν: "Μιλάμε με Ολυμπιακό για Μουνιέ"

Εξάλλου τον Ιούλιο του 2014, ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός είχε αποκτηθεί ως ελεύθερος παίκτης από τους "ροσονέρι", επομένως και αυτοί με την σειρά τους δεν πρόκειται να εγείρουν υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις για την πώληση του, από την στιγμή που δεν τον υπολογίζουν.

Ο Αλέξ διακρίνεται για την δύναμη και την ικανότητα του στον αέρα (188 εκ.), δεν φημίζεται για την ταχύτητα του, χάντικαπ το οποίο ισοσκελίζει με τις σωστές τοποθετήσεις του και την εμπειρία στο να "διαβάζει" τον αντίπαλο. Ένα από τα δυνατά του σημεία είναι και οι εκτελέσεις φάουλ από μακρινές αποστάσεις, με χτυπήματα που έχουν λιγότερη τεχνική αλλά φοβερή δύναμη.

Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε top class συλλόγους, όπως οι Αϊντχόφεν (115 συμ., 15 γκολ, 7 ασίστ), Παρί Σεν Ζερμέν (92 συμ., 9 γκολ, 1 ασίστ), Τσέλσι (134 συμ., 10 γκολ, 4 ασίστ) και φυσικά Μίλαν (23 συμ., 1 γκολ). Είναι διεθνής με την Βραζιλία 18 φορές, φορώντας για πρώτη φορά το εθνόσημο στις 17 Ιουλίου του 2003.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ