ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προσιτή οικονομικά λύση ο Εσκριμπά για Ολυμπιακό

Elche's coach Fran Escriba gesture during a Spanish La Liga soccer match against Real Madrid at the Manuel Martinez Valero stadium in Elche, Spain, on Sunday, Feb. 22, 2015.(AP Photo/Alberto Saiz)
Elche's coach Fran Escriba gesture during a Spanish La Liga soccer match against Real Madrid at the Manuel Martinez Valero stadium in Elche, Spain, on Sunday, Feb. 22, 2015.(AP Photo/Alberto Saiz) AP

Ο 52χρονος τεχνικός της Βιγιαρεάλ, Φραν Εσκριμπά είναι μία περίπτωση που απασχολεί τους “ερυθρόλευκους” και δεν είναι τόσο ακριβή όσο κάποιες άλλες (π.χ. Πελεγκρίνο).

Σε πρώτο πλάνο πλέον για τον Ολυμπιακό μπήκε ο Φραν Εσκριμπά. Ήρθε το δημοσίευμα της "Marca" το απόγευμα της Τρίτης (9/5) για να βάλει τον 52χρονο τεχνικό της Βιγιαρεάλ στην ερυθρόλευκη ζωή και η αλήθεια είναι πώς πρόκειται για μία περίπτωση που δεν αφήνει ασυγκίνητους τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ίσα-ίσα που ειδικά για τον Εσκριμπά έχουν εξαιρετική άποψη. Άλλωστε, δεν θα πήγαιναν πριν από δύο χρόνια να τον κλείσουν, εφόσον δεν τους άρεσε. Τον “έφαγε” όμως τον Ισπανό στη... στροφή ο Μάρκο Σίλβα.

Πάμε στα "φρέσκα κουλούρια". Τι λέει το ρεπορτάζ από την Ισπανία; Ότι ο Εσκριμπά, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποχωρήσει από τη Βιγιαρεάλ. Δεν υπάρχει διάθεση από τα “κίτρινα υποβρύχια” να του ανανεώσουν τη συνεργασία.

Το βασικό θέμα όμως έχει να κάνει με το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να πείσει τον Εσκριμπά να πιάσει – έστω και με καθυστέρηση δύο ετών – λιμάνι.

Στο οικονομικό κομμάτι δεν πρόκειται να προκύψει πρόβλημα. Και το λέμε αυτό, γιατί ο Εσκριμπά έχει ένα συμβόλαιο κοντά στα 750 χιλιάδες ευρώ με τη Βιγιαρεάλ, όπερ σημαίνει ότι με ένα εκατομμύριο μπορεί να πειστεί να μπει στο αεροπλάνο για Αθήνα.

Το “ένα εκατομμύριο ευρώ” δεν το γράφουμε τυχαία. Από την επόμενη μέρα της απόλυσης του Μπέντο, ο Ολυμπιακός έβγαζε στην μανατζερική πιάτσα μια εικόνα ότι είναι διατεθειμένος να δώσει ένα τέτοιο ποσό για τον διάδοχο του Πορτογάλου τεχνικού.

Για αυτό το λόγο π.χ. πήγε στην περίπτωση του Χουάντε Ράμος, άσχετα αν δεν "κάθισε".

Ο Εσκριμπά λοιπόν είναι μία προσιτή περίπτωση ως προς το οικονομικό κομμάτι, σε αντίθεση με τον Πελεγκρίνο της Αλαβές που έχει ένα κασέ περίπου στο 1,3εκ. Εκείνο που θα πρέπει να τονιστεί όμως είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για το πώς βλέπει πλέον την προοπτική να δουλέψει στην Ελλάδα.

Να δουλέψει δηλαδή σε έναν Ολυμπιακό που δεν έχει τη σίγουρη παρουσία στους ομίλους του Champions League. Συν τοις άλλοις θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από άλλον ισπανικό σύλλογο. Μπορεί να προκύψει ωστόσο στην πορεία...

Η ουσία είναι μία: Ο Εσκριμπά είναι μία παλιά καψούρα των Πειραιωτών και η “Marca” δεν έγραψε τυχαία ότι ο Ολυμπιακός έκανε μία δερευνητική επαφή προς την Βιγιαρεάλ για να πληροφορηθεί για τις προθέσεις της. Είναι ένας προπονητής που έχει θαυμαστές στο λιμάνι. Κατά συνέπεια “παίζει” για τον πάγκο του Ολυμπιακού και όπως αναφέραμε παραπάνω, έχει ένα συμβόλαιο που οι Πειραιώτες μπορούν να του το καλύψουν.

Photo credits: AP Photo/Alberto Saiz

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ