ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρόκριση με Όσκαρ σεναρίου

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Περιστέρι με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε να φανταστεί. Τα σφυρίγματα που συσπείρωσαν ομάδα και κόσμο, αλλά και έβγαλαν από το καβούκι του τον Πάουλο Μπέντο.

Μια σεζόν γεμάτη ανάμεικτα συναισθήματα ζει φέτος ο Ολυμπιακός. Όσες φορές βρέθηκε στριμωγμένος στα σχοινιά κατάφερε να απαντήσει. Πότε με τις νίκες στα ντέρμπι του πρώτου γύρου, μετά με την εκτός έδρας πρόκριση επί της Οσμάνλισπορ, το βράδυ της Πέμπτης (2/3) με την πρόκριση στο Περιστέρι.

Η πίεση και οι απαιτήσεις για το καλύτερο δεν σταματούν ποτέ στο Λιμάνι, όμως μ' αυτά και μ' αυτά ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα εντός συνόρων που παραμένει μέσα και στους τρεις στόχους της.

ΟΥΤΕ... ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Η ήττα από τον Πανιώνιο στο Φάληρο είχε προκαλέσει πολλές αναταράξεις στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, τόσες που ενεργοποίησαν άμεσα τα αντανακλαστικά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα βγήκε μπροστά και έκανε ξεκάθαρες δηλώσεις προλαβαίνοντας... σενάρια και φημολογία που θα δημιουργούσαν έξτρα προβλήματα.

Με την πλάτη στον τοίχο πήγε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι, αφού ένα δεύτερο σερί αποτυχημένο αποτέλεσμα αυτή τη φορά θα σήμαινε και αποκλεισμό από μια διοργάνωση. Μια ήττα από τον Ατρόμητο δεν θα είχε γυρισμό, ούτε θα υπήρχε χρόνο για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Και τελικά στο Λιμάνι πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση που ήρθε με ονειρικό σενάριο. Και την πανηγύρισαν δικαίως. Όχι γιατί το όνομα του αντιπάλου τρόμαζε, αλλά γιατί ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να ξεπεράσει μια σειρά από εμπόδια που μόνο εύκολα δεν ήταν ανεξαρτήτως του ποια ομάδα έχεις απέναντι σου.

Εμπόδια που στην πορεία θα έμοιαζαν αξεπέραστα για πολλούς, όχι όμως και για τους Πειραιώτες. Είχαν προηγηθεί μέρες γκρίνιας για τον προπονητή, για την διοίκηση, για παίκτες. Με την διαφορά από τον Πανιώνιο να έχει μειωθεί στους 7, τον ΠΑΟΚ να περιμένει στην Τούμπα και την Μπεσίκτας στο βάθος. Με ποδοσφαιριστές σημαντικούς να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης και άλλους να μην είναι σε θέση να βοηθήσουν.

Ήρθε και η διαιτησία του Αρετόπουλου μαζί με τον πρώτο βοηθό Κωσταρά, να κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο ζόρικα για τον Ολυμπιακό. Στο Λιμάνι παρά την πρόκριση τους ήταν εξοργισμένοι με το "δίδυμο", κάτι που εξέφρασαν με επίσημη θέση τους. Μόνο που την ίδια ώρα θα έπρεπε να τους... ευχαριστούν, αφού αμφότεροι έκαναν ένα σπουδαίο δώρο στις τάξεις της ομάδας: έφεραν συσπείρωση!

Τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και εκτός. Μετά από καιρό το μάτι των "ερυθρολεύκων" γυάλισε για τα καλά στο χορτάρι. Πολύ περισσότερο μετά την αστεία μη υπόδειξη του Κιβρακίδη σε θέση οφσάιντ από τον Κωσταρά. Παρά την ήδη χτυπημένη ψυχολογία τους, Μπέντο και παίκτες δεν το έβαλαν κάτω. Αντιθέτως έβγαλαν αντίδραση, πείσμα και εγωισμό. Ήρθε και ο... κανονικός - γεμάτος αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα- μετά από καιρό Φορτούνης για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όσον αφορά τον κόσμο; Αρετόπουλος και Κωσταράς έκαναν το λάθος να τους πειράξουν την ομάδα. Γιατί οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν αυτό το βασικό γνώρισμα: μπορεί να μουρμουράνε, να τσαντίζονται, να ξεσπάνε σε προπονητές, παίκτες, διοικήσεις αλλά μόλις αντιλαμβάνονται ότι πας να τους πληγώσεις την ομάδα, αυτομάτως γίνονται ασπίδα. Μια ματιά σε σχόλια και social media μετά τη λήξη του αγώνα στο Περιστέρι, έφτανε και περίσσευε για να καταλάβει κανείς την πολύτιμη... βοήθεια των Αρετόπουλου - Κωσταρά στα ενδότερα της ερυθρόλευκης παράταξης.

ΠΑΟΥΛΟ, ΕΣΥ;

Εντύπωση μεγάλη προκάλεσαν και οι αντιδράσεις του Πάουλο Μπέντο στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος είχε συνηθίσει τους πάντες σε ένα προφίλ χαμηλών τόνων, ήρεμο μέχρι παρεξηγήσεως. Στυλ που σου έκανε να αναρωτιέσαι κάποιες φορές αν έχει συναίσθηση της κατάστασης ή αν βρίσκεται σε... αφασία.

Σίγουρα αυτό έχει τα θετικά του, αφού ουδέποτε έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες να δουν έναν προπονητή σε πανικό ή απόγνωση. Από την άλλη, το dna του Ολυμπιακού "απαιτεί" πάθος και στιγμές έντασης. Αρετόπουλος και Κωσταράς πέτυχαν και αυτό: έβγαλαν έναν άλλο εαυτό στον Μπέντο!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αυτή τη φορά ο 48χρονος προπονητής έζησε με μεγάλη ένταση, πάθος και ξεσπάσματα το ματς. Ειδικά τα γκολ των Ρομαό και Φορτούνη τα πανηγύρισε παρέα με τον... τέταρτο διαιτητή και τον πρώτο βοηθό! In your face που λένε...

Στο τέλος μάλιστα του αγώνα υπάρχουν και άνθρωποι που ορκίζονται ότι είδαν τον Πάουλο Μπέντο να χαμογελάει κανονικά. Οι αποδείξεις κυκλοφόρησαν και σε φωτογραφίες, όπου η ικανοποίηση είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του Πορτογάλου τεχνικού.

ΠΗΡΕ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι πήδηξε πάνω από όλα τα εμπόδια και έφτασε στον στόχο του. Είδε τον αντίπαλο να σκοράρει από ένα μέτρο οφσάιντ, είδε τον Πλατέλλα να μην αποβάλλεται για την κλωτσιά στον Ντε λα Μπέγια, είδε τον Ντα Κόστα να δέχεται 2η κίτρινη με χαρακτηριστική άνεση. Είχε τον Ατρόμητο στο μισό γήπεδο από το πρώτο λεπτό και το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τρεις κάρτες για τον Ολυμπιακό και καμία για τον Ατρόμητο.

Πήρε την πρόκριση η ομάδα του Πειραιά, πήρε και μηνύματα... εις το όνομα της εξυγίανσης ή εξομάλυνσης. Ξανά. Μετά τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο, την ΑΕΚ σε Φάληρο και ΟΑΚΑ, τον Αστέρα σε Φάληρο και Τρίπολη, την Κέρκυρα στο Φάληρο, την Ξάνθη στο Φάληρο και στα Πηγάδια, ΠΑΣ στα Γιάννινα. Έχει πάρει και τρία σφυρίγματα φέτος, έχει δει πολλαπλάσια εναντίον του σε ξεκάθαρες φάσεις.

Απλά εξακολουθεί, ακόμη και σε μια χρονιά με τα προβλήματα της φετινής, να είναι καλύτερος από τους ανταγωνιστές του. Έχουν λάβει τα μηνύματα στο Λιμάνι και δεν σκοπεύουν να ανεχθούν περαιτέρω αυτή την κατάσταση. Ωστόσο δεν θέλουν να αποπροσανατολίσουν την ομάδα από τους αγωνιστικούς της στόχους και γι' αυτό θα κινηθούν χωρίς σαματά, την στιγμή που θεωρούν κατάλληλη.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ