ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προετοιμασμένος ο Ανσαριφάρντ με Μπέντο

Προετοιμασμένος ο Ανσαριφάρντ με Μπέντο
Ανσαριφάρντ

Τίποτα δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί σίγουρο σχετικά με τον Πάουλο Μπέντο για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Μόνο βέβαιη δεν είναι η παρουσία του Ιρανού στο ματς του Σαββάτου (21/1, 19.30) με την Ξάνθη και ο νεοαποκτηθείς φορ κάθεται σε “αναμμένα κάρβουνα”

"Γιατί αποφάσισα να φέρω μόνο 18 ποδοσφαιριστές". Αυτή την απάντηση έδωσε ο Πάουλο Μπέντο σε ερώτηση για τους λόγους που προτίμησε να μην πάρει στην Τρίπολη τον Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Μία μέρα νωρίτερα στη συνέντευξή του στα κανάλια Novasports είχε τονίσει τα εξής: “ Όπως ξέρετε έχουμε τον Ιντέγιε και τον Καρντόσο. Έχει έρθει ένας τρίτος παίκτης. Θα πρέπει να του δώσουμε χρόνο να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα μπορέσει να βοηθήσει και να χρησιμοποιηθεί”. Μέσα σε δύο μέρες απάντησε με διαφορετικό τρόπο σε ερωτήσεις που του έγιναν για τον Ανσαριφάρντ. Βέβαια, στη δήλωση που έκανε στο συνδρομητικό κανάλι τού ζητήθηκε ένα γενικότερο σχόλιο για τη μεταγραφή του Ιρανού επιθετικού από τον Πανιώνιο. Στην Τρίπολη τού ζητήθηκε να εξηγήσει τον λόγο που δεν τον επέλεξε στη 18άδα και απάντησε με τον τρόπο που απάντησε, ο οποίος για αρκετούς ήταν και λίγο... άκομψος.

Η αλήθεια πάντως κρύβεται στα όσα είπε στα κανάλια Novasports. Αυτό που λίγο – πολύ γνώριζε και ο ίδιος ο Ανσαριφάρντ. Ότι σε πρώτη φάση θα είναι ο τρίτος επιθετικός πίσω από τους Ιντέγιε και Καρντόσο. Το γνώριζε ο Ιρανός και αυτός ήταν άλλωστε και ο ενδοιασμός του όταν είχε πληροφορηθεί για πρώτη φορά το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Είπε το “ναι” στους “ερυθρόλευκους” για πολλούς λόγους. Πέρα από την προοπτική που του έδιναν οι Πειραιώτες να αναδειχθεί πρωταθλητής και να παίξει στο Champions League, είχε κυκλοφορήσει στην... πλατεία της Νέας Σμύρνης πώς είχε πάρει κάτι το αφτί του Ανσαριφάρντ ότι ένας εκ των Ιντέγιε ή Καρντόσο θα αποχωρήσει μέσα στον Γενάρη. Αυτομάτως δηλαδή θα γινόταν δεύτερος επιθετικός, οπότε θα είχε κατά κάποιο τρόπο και “καπαρωμένη” τη θέση του στη 18άδα.

Ο Ιρανός λοιπόν είδε το ματς στην Τρίπολη από την τηλεόραση. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί μετά το τέλος της αυριανής προπόνησης, όταν ο Μπέντο θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι του Σαββάτου (21/1, 19.30) με την Ξάνθη. Όλα είναι ανοικτά, με τη ζυγαριά να... γέρνει περισσότερο προς το να κάνει ντεμπούτο την προσεχή Τετάρτη (25/1) στο “Κλ. Βικελίδης” για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Άρη και όχι κόντρα στην ακριτική ομάδα. Ο Μπέντο έχει στο μυαλό του ότι το Σάββατο (21/1) αντιμετωπίζει τη δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Ότι το παιχνίδι έχει κατά κάποιο τρόπο έναν χαρακτήρα... ντέρμπι κορυφής! Τόσο καιρό ο Πορτογάλος έχει αποδείξει ότι σε τέτοιου είδους παιχνίδια πηγαίνει με ποδοσφαιριστές που τον έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο και κυρίως με παίκτες που εμπιστεύεται περισσότερο.

Για να είναι ο Ανσαριφάρντ στη 18άδα, η λογική λέει ότι θα πρέπει να μείνει έξω ένας εκ των Ιντέγιε ή Καρντόσο. Ο Νιγηριανός δεν το... κουνάει από την ενδεκάδα, ενώ όπως στα Χανιά, έτσι και στην Τρίπολη, ο Καρντόσο ήταν μία από τις επιλογές του από τον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο. Εκτός πια κι αν ο τραυματισμός του Μανθάτη στην Αρκαδία ανοίξει αναγκαστικά μία θέση στη 18άδα. Κι εκεί όμως, δεν είναι σίγουρο ότι ο Ανσαριφάρντ θα δει το όνομά του. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο Τσόρι. Παραγκωνισμένος μεν από τον Μπέντο, αλλά να θυμίσουμε ότι είχε ταξιδέψει κανονικότατα στα Χανιά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ