ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προετοιμασία με "αγκάθια" για Λεωφόρο

Προετοιμασία με "αγκάθια" για Λεωφόρο
Μάρκο Σίλβα INTIME SPORTS

Ποιοι οι εννιά διεθνείς του Ολυμπιακού που θα εξαφανιστούν από το Ρέντη. Το άγχος του Σίλβα και το πολύωρο ταξίδι του Πάρντο, ο οποίος θα γυρίσει δύο μέρες πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Διανύουμε την τρίτη και τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος μέσα στο 2015 και στον Ολυμπιακό κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς εννιά διεθνείς έχουν ενσωματωθεί ήδη στις προετοιμασίες των Εθνικών τους ομάδων για να τις ενισχύσουν αυτό το δεκαήμερο είτε στα φιλικά, είτε στα μπαράζ για τα τελικά του Euro 2016.

Υπάρχουν και άλλοι που θα αγωνιστούν στην άλλη άκρη του πλανήτη για τα προκριματικά του Μουντιάλ, όπως για παράδειγμα ο Πάρντο.

Ο Μάρκο Σίλβα που έχει ήδη το ντέρμπι στο μυαλό του, γνωρίζει ότι η προετοιμασία για τον Παναθηναϊκό θα γίνει μετ' εμποδίων. Κι αυτό, γιατί αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές του θα επιστρέψουν στο Ρέντη το λιγότερο τρεις μέρες πριν από το ματς της Λεωφόρου.

Πάμε να δούμε έναν-έναν τους διεθνείς και να αναδείξουμε τους λόγους που ο Πορτογάλος τεχνικός έχει την αγωνία του για την κατάσταση που θα επιστρέψουν από τις υποχρεώσεις τους με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

* Οι Δημήτρης Σιόβας, Κώστας Φορτούνης και Στέφανος Καπίνο έχουν κληθεί στην Εθνική μας για τα δύο εκτός έδρας φιλικά με το Λουξεμβούργο (Παρασκευή 13/11) και Τουρκία (Τρίτη 17/11). Και οι δύο θα είναι παρόντες στο Ρέντη τρεις μέρες πριν από το ντέρμπι.

* O Φελίπε Πάρντο κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Κολομβίας για τα δύο παιχνίδια στο πλαίσιο των προκριματιών του Μουντιάλ με την Χιλή (εκτός, Παρασκευή 13/11) και Αργεντινή (εντός, Τρίτη 17/11). Επιστροφή στο Ρέντη δύο μέρες πριν από το παιχνίδι της Λεωφόρου.

* Ο Ελαμπντελαουί που του έχουν βγει τα... συκώτια, έχει τα μπαράζ με την Νορβηγία για τα τελικά του Euro 2016. Αντίπαλος η Ουγγαρία του Μπάλας Μέγερι και ο Ομάρ υπολογίζεται για βασικός. Το πρώτο ματς στο Όσλο είναι την Πέμπτη (12/11) και η ρεβάνς την Κυριακή (15/11) στην Βουδαπέστη. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επιστρέψει στο Ρέντη.

* Ο Κασάμι θα γυρίσει στην Αθήνα τρεις μέρες πριν από τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό, γιατί φορώντας τη φανέλα της Ελβετίας θα παίξει στην Τρνάβα της Σλοβακίας την Παρασκευή (13/11) και στην Βιέννη της Αυστρίας την Τρίτη (17/11).

* Ο Ντουρμάζ έχει το άγχος του να βοηθήσει την Σουηδία να δώσει το “παρών” στα γήπεδα της Γαλλίας το καλοκαίρι. Στα μπαράζ οι Σουηδοί έχουν πέσει με τους Δανούς, καθώς η κλήρωση έβγαλε σκανδιναβικό ντέρμπι. Το πρώτο ματς είναι στην Στοκχόλμη το Σάββατο (14/11) και η ρεβάνς στην Κοπεγχάγη την Τρίτη (17/11). Και ο Ντουρμάζ θα γυρίσει απόγευμα Τετάρτης στο Ρέντη (18/11), δηλαδή τρεις μέρες πριν από την Λεωφόρο.

* Ένα φιλικό δίνει η Σερβία του Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Αυτό με την Τσεχία στην Οστράβα την Παρασκευή (13/11). Ο Σέρβος χαφ θα γυρίσει το Σαββατοκύριακο (14-15/11) στην Αθήνα για να ξεκινήσει την προετοιμασία του για το σπουδαίο ματς της 21ης Νοεμβρίου και κατ' επέκταση για την αναμέτρηση με την Μπάγερν στο Μόναχο.

* Δύο φιλικά έχει ο Φινμπόγκασον με την Ισλανδία, η οποία έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα τελικά του Euro. Το πρώτο ματς θα γίνει στην Βαρσοβία κόντρα στην Πολωνία την Παρασκευή (13/11) και το δεύτερο εκτός έδρας με την Σλοβακία στην Πράγα την Τρίτη (17/11). Και ο Φίνμπο θα δώσει το “παρών” στο Ρέντη τρεις μέρες πριν από το ντέρμπι.

Το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 21 Νοεμβρίου και ουσιαστικά ο Μάρκο Σίλβα θα έχει όλους τους παίκτες του μόλις δύο μέρες στη διάθεσή του για να προετοιμάσει την ομάδα του όπως θα ήθελε ο ίδιος. Κι αυτό, γιατί ακόμα και όσοι πατήσουν Ελλάδα τρεις μέρες πριν από το ντέρμπι, δεν θα κάνουν κανονικά προπόνηση, αλλά θα μείνουν στο γυμναστήριο για αποθεραπεία έχοντας στην πλάτη τους τα παιχνίδια με τις Εθνικές ομάδες. Ουσιαστικά από την παραπάνω Πέμπτη (19/11) θα είναι σε θέση να προπονηθούν σε φουλ ρυθμούς για το ντέρμπι. Μιλάμε για μία εννιάδα παικτών...

“Και πάλι καλά”, λέει ο Σίλβα καθώς αυτή τη φορά δεν κλήθηκαν π.χ. στο Μαρόκο ο Μανουέλ Ντα Κόστα ή στην Νιγηρία ο Μπράουν Ιντέγε. Αν είχαν κληθεί και εκείνοι, τότε ο πονοκέφαλος θα ήταν τεράστιος. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι τις περισσότερες φορές οι διεθνείς του Ολυμπιακού επιστρέφουν από τις Εθνικές τους με προβλήματα τραυματισμών. Λογικό και επόμενο να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα ο κόουτς των Πειραιωτών.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ