ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πουλίδο: "Μεγάλα κίνητρα οι τίτλοι και το Champions League!"

Πουλίδο: "Μεγάλα κίνητρα οι τίτλοι και το Champions League!"
Πουλίδο INTIME SPORTS

Ο Άλαν Πουλίδο μίλησε για το νέο του ξεκίνημα στον Ολυμπιακό, για τα κίνητρά του προκειμένου να έρθει στην ομάδα του Πειραιά και για το επίπεδο ετοιμότητάς του.

Ανήκει, εδώ και λίγο καιρό, στο δυναμικό του Ολυμπιακού και ενισχύει την επιθετική γραμμή της ομάδα. Ο Άλαν Πουλίδο βιώνει για πρώτη φορά τη διαδικασία προετοιμασίας με μια ομάδα στην Ευρώπη, σε υψηλό επίπεδο! Από το Έρμελο της Ολλανδίας, όπου ο Ολυμπιακός συνεχίζει το "χτίσιμό" του πριν τη νέα σεζόν, ο Μεξικανός άσος παραχώρησε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη στα ΜΜΕ και μίλησε για τα όνειρά του με την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία:

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου στον Ολυμπιακό και πόσο δύσκολη ήταν η διαδικασία αλλαγής ηπείρου και του ταξιδιού στην Ευρώπη;

«Είμαι ευτυχισμένος που ήρθα σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Αυτό που απομένει τώρα είναι να προσαρμοστώ όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μπω στη διαδικασία να είμαι στους ρυθμούς που απαιτεί η ομάδα».

Τι είναι αυτό που σε ιντρίγκαρε για να πεις το "ναι" στον Ολυμπιακό;

«Πρώτα απ' όλα ήταν ένα όνειρο για εμένα να παίξω σε έναν ευρωπαϊκό σύλλογο. Ήρθα σε μία πολύ μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός που πάντα παίζει για το πρωτάθλημα, πάντα είναι πρωταθλητής και αυτό για εμένα ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για να έρθω. Επίσης είναι μία ομάδα που παίζει Champions League που είναι το όνειρο ενός ποδοσφαιριστή».

Πού αισθάνεσαι ότι μπορείς να αποδώσεις καλύτερα; Μέσα στην περιοχή ή ως περιφερειακός κυνηγός;

«Η αλήθεια είναι ότι εγώ είμαι επιθετικός, αλλά μπορώ να παίξω όμως και σε άλλες θέσεις. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Νιώθω άνετα και σε άλλες θέσεις. Για αυτό τον λόγο το πιο σημαντικό για εμένα είναι να παίζω. Δεν έχει σημασία σε ποια θέση θα με επιλέγει ο προπονητής μου, αλλά το σημαντικό είναι να παίζω».

Όταν λες ότι μπορείς να παίξεις και σε άλλες θέσεις, εννοείς ότι αισθάνεσαι μια χαρά σε περίπτωση που βρεθείς στα άκρα της επίθεσης;

«Μπορώ να παίξω και στα πλάγια όπως έκανα πέρσι με τον Λεβαδειακό. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω πολύ άνετα και στα άκρα, αλλά το πιο σημαντικό είναι αυτό που είπα και πριν. Να παίζω».

Οι προπονητές σου κατά καιρούς στην καριέρα σου τι σε έχουν συμβουλέψει; Ακόμα και ο κ. Σίλβα. Σε ποια σημεία χρειάζεσαι βελτίωση;

«Το πρώτο που μου είπαν όταν ήρθα εδώ ήταν να φτάσω στο επίπεδό μου. Ξέρω ότι δεν είμαι ακόμα στο 100% και γνωρίζω τι πρέπει να κάνω για να φτάσω με αυτή την ομάδα στο επίπεδο που πρέπει».

Αγωνιστικά όμως εσύ που νιώθεις ότι χρειάζεσαι βελτίωση;

«Ίσως να πρέπει να πατάω περισσότερο στην περιοχή, να είμαι πιο μέσα στην περιοχή για να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες που δημιουργεί η ομάδα. Μπορώ να γίνω πιο αποτελεσματικός ποδοσφαιριστής όταν θα είμαι μέσα στην περιοχή».

Σε αυτές τις πρώτες μέρες νιώθεις ότι έχεις "δέσει" πιο καλά με κάποιον στο χορτάρι; Ίσως με τον Τσόρι; Τον Φορτούνη;

«Είναι μία ομάδα που έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές με πολλή ποιότητα στο παιχνίδι. Τώρα προσπαθούμε να προσαρμοστούμε και να γνωριστούμε καλύτερα. Εγώ τα πάω καλά με όλους τους συμπαίκτες μου και είναι πολύ καλό αυτό, γιατί δουλεύουμε μαζί για να προσφέρουμε στην ομάδα και να γίνει καλύτερη».

Μπορείς να αντέξεις στον ανταγωνισμό, μιας και υπάρχουν και άλλοι επιθετικοί στην ομάδα, όπως ο Φινμπόγκασον και ο Χάρα;

«Αυτό για μένα είναι κίνητρο. Είναι καλό πάντως και για εμένα γιατί θα βελτιωθώ, αλλά και για την ομάδα. Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι είναι καλό που μία ομάδα έχει τόσους πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές σε μία θέση. Θα πρέπει να παλέψουμε μέσα από τη δουλειά μας για να καταφέρουμε να κερδίσουμε μία θέση στην ενδεκάδα. Αυτό θα κάνει κατ' επέκταση καλύτερη και την ομάδα».

Περιμένεις μέσα από τον Ολυμπιακό να ξαναβρείς τη θέση σου στην Εθνική σου ομάδα;

«Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να είμαι 100% έτοιμος και να φτάσω στο πιο υψηλό μου επίπεδο αγωνιστικής κατάστασης. Παλιά όταν ήμουν στους ρυθμούς μου κατάφερα και μπήκα στην Εθνική. Τώρα όμως είμαι στον Ολυμπιακό, το μυαλό μου είναι στον Ολυμπιακό και με τις εμφανίσεις μου εδώ μπορεί να μου ανοίξει μία πόρτα για την Εθνική ομάδα».

Πόσο χρόνο πιστεύεις ότι χρειάζεσαι για να βρεις ξανά τον ρυθμό σου και τα πατήματά σου στο χορτάρι;

«Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα για χρονικό διάστημα. Αυτό συμβαίνει στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Σε χώρα που παίζεις μπάλα μπορεί να είσαι πολύ ψηλά και όταν πηγαίνεις κάπου αλλού καλείσαι να ξαναβρείς τον ρυθμό σου. Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα τα δώσω όλα στην προπόνηση, θα δουλέψω πολύ σκληρά για να καταφέρω να είμαι όσο πιο γρήγορα έτοιμος».

O Μάρκο Σίλβα δίνει την εντύπωση στα φιλικά ότι σας ζητάει να παίζετε επιθετικά και να κυνηγάτε τα πολλά γκολ. Όταν φτάσεις στο επίπεδο που θες να φτάσεις, θα είσαι σε φάση να δώσεις λύσεις στο κομμάτι του σκοραρίσματος;

«Όπως είπα και προηγουμένως, είμαστε μία ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Όλοι έχουμε μία ευθύνη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ στα φιλικά, αλλά πρέπει να το δουλέψουμε ακόμα στις προπονήσεις και πρέπει να φανεί σε κάθε ποδοσφαιριστή τι πρέπει να βελτιώσει ώστε να μπορούμε όλοι μαζί να βρούμε τις λύσεις».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ