ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ποτέ δεν άντεξε μακριά από τον Ολυμπιακό

Ποτέ δεν άντεξε μακριά από τον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος είναι ο νέος Αθλητικός Διευθυντής του Ολυμπιακού και το Sport24.gr κάνει μια αναδρομή στην ποδοσφαιρική του καριέρα μέχρι την ανάληψη των νέων καθηκόντων του (video).

Το βράδυ της Τρίτης (30/6), η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γρηγόρη Γεωργάτου στο πόστο του Αθλητικού Διευθυντή . Ένα ρόλο που έμεινε... ορφανός μόλις για λίγες ώρες καθώς μια ημέρα νωρίτερα οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πάρει ξεχωριστούς δρόμους με τον Πιέρ Ισά.

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος μόνο άγνωστος δεν είναι στους φίλους του Ολυμπιακού. Κάθε άλλο. Για πολλά χρόνια αποτέλεσε δίδυμο με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σε μια ονειρεμένη αριστερή πλευρά, που μάλλον δύσκολα θα ξαναδεί κάποιος στο μέλλον.

Ο λατρεμένος "Γκεό" των φίλων του Ολυμπιακού γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου του 1972, έχει καταγωγή από την Κεφαλλονιά και ολοκλήρωσε την καριέρα του με τα ερυθρόλευκα ύστερα από συνολικά 194 συμμετοχές και 32 γκολ. Με την Εθνική ομάδα αγωνίστηκε 35 φορές.

Από την Πάτρα στον Πειραιά

Το καλοκαίρι του 1991, ο Γρηγόρης Γεωργάτος πήρε προαγωγή από τους Νέους της Παναχαϊκής στην πρώτη ομάδα. Ξεχώριζε για την ταχύτητα και την απαράμιλλη τεχνική του, κάνοντας "παπάδες" με το αριστερό του πόδι. Με αυτά τα στοιχεία δεν θα μπορούσε παρά να αγωνίζεται σε μεσοεπιθετικό ρόλο και μάλιστα περισσότερο στον άξονα.

Χρόνο με το χρόνο έφτιαχνε το όνομα του και οι ικανότητες του δεν άργησαν πολύ να γίνουν γνωστές. Τον Ιανουάριο του 1996 ο Ολυμπιακός τον αποκτά από την ομάδα της Πάτρας και στο μυαλό του Ντούσαν Μπάγεβιτς στριφογυρίζει μια ριζοσπαστική ιδέα, την οποία εντέλει κάνει και πράξη: "δένει" τον Γεωργάτο με τον Τζόρτζεβιτς στην αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού, χρησιμοποιώντας τον "Γκεό" ως αριστερό μπακ!

Ο Γεωργάτος πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις και σαν πλάγιος αμυντικός προσφέρει πολύτιμες λύσεις στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Σημαδεύοντας είτε τις αντίπαλες εστίες σκοράροντας, είτε τους συμπαίκτες του μοιράζοντας ασίστ.

Ίντερ, Ολυμπιακός και ξανά Μιλάνο

Η φήμη του εξαπλώνεται πέρα από τα ελληνικά σύνορα και το καλοκαίρι του 1999 η Ίντερ είναι αποφασισμένη να τον κάνει δικό της. Ο Μοράτι δεν διστάζει να ξοδέψει πολλά χρήματα και ντύνει στα χρώματα της ιταλικής ομάδας τον Γεωργάτο.

Την σεζόν 1999-2000, θα πραγματοποιήσει 28 συμμετοχές στο Campionato, ωστόσο επί της ουσίας δεν θα καταφέρει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της καριέρας του. Έτσι λοιπόν το καλοκαίρι του 2000 επιστρέφει δανεικός στον Ολυμπιακό, κάνει μια ακόμη πολύ καλή σεζόν, αλλά το 2001 επιστρέφει και πάλι στους "νερατζούρι".

Ήταν προσωπική αδυναμία του Μάσιμο Μοράτι, ενώ ο Κρίστιαν Βιέρι είχε αναπολήσει τις σέντρες του, δύο γεγονότα που τον έφερναν εκ νέου στο Μιλάνο για μια ακόμη ευκαιρία στο ιταλικό πρωτάθλημα. Το μυαλό του Γεωργάτου εξακολουθούσε να βρίσκεται στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, έτσι λοιπόν παίρνει την απόφαση να φύγει οριστικά από την Ίντερ το 2002 και παρά τις πιέσεις του Μοράτι να παραμείνει, εντέλει λύνεται το συμβόλαιο του.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στις επιλογές του

Ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει τον Στέλιο Βενετίδη από τον ΠΑΟΚ (περισσότερα από 1 δις δραχμές έχει πληρώσει ο Κόκκαλης στον Μπατατούδη για την μεταγραφή!) και ο Τάκης Λεμονής δεν είναι "ζεστός" για την επιστροφή Γεωργάτου στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Αμέσως ΑΕΚ και Παναθηναϊκός καταθέτουν προτάσεις, με αυτή των "πρασίνων" να είναι τρομερή σε οικονομικούς όρους. Ο "Γκεό" όμως δεν θέλει ούτε μπορεί να παίξει με το τριφύλλι στο στήθος και αποφασίζει να υπογράψει στον "Δικέφαλο".

Οι αντιδράσεις των φίλων της ΑΕΚ γρήγορα κοπάζουν, αφού ο Γεωργάτος δείχνει στον αγωνιστικό χώρο ότι αποτελεί μια σπουδαία μονάδα για την ομάδα τους.

Πληρώνει από την τσέπη του και επιστρέφει στο Λιμάνι

Το ξεκίνημα της δεύτερης σεζόν του (2003-04) με τα "κιτρινόμαυρα" δεν είναι το ίδιο καλή και ο Γεωργάτος θέλει λύσει το συμβόλαιο του και να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Μεταφέρει το αίτημα του στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και αυτός με την σειρά του τον παραπέμπει στην διοίκηση δίχως να φέρει αντιρρήσεις.

Ο Πέτρος Στάθης εκτιμά την ειλικρινή στάση του παίκτη και κάνει το δεκτή την επιθυμία του, αλλά προϊόντος του χρόνου ενημερώνει τον Γεωργάτο ότι θα τον αφήσει ελεύθερο έναντι ενός ποσού ύψους 400.000 ευρώ.

Στο ενδιάμεσο ο "τρελός καραφλός" είχε πάρει το "οκ" από την διοίκηση του Ολυμπιακού για να γυρίσει, ωστόσο πλέον υπήρχε το αγκάθι της αποζημίωσης προς την ΑΕΚ. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ ο Γεωργάτος. Πλήρωσε από την τσέπη του το ποσό, πήρε την ελευθέρας του και επέστρεψε στο Λιμάνι τον Γενάρη του 2004.

Έπαιξε μπάλα για ακόμη 3,5 χρόνια στους "ερυθρόλευκους" και το καλοκαίρι του 2007 αποφάσισε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Με τον Ολυμπιακό κέρδισε συνολικά 7 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Ελλάδος.

Ακαδημίες και προαγωγή

Από το 2013 ο Γρηγόρης Γεωργάτος είχε το γενικό πρόσταγμα ως Διευθυντής Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Η δουλειά του όλο αυτό το διάστημα και οι επιτυχίες των τμημάτων, εκτιμήθηκαν δεόντως από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του, με αποτέλεσμα να τον χρίσουν νέο Αθλητικό Διευθυντή της πρώτης ομάδας, μετά την λήξη της συνεργασίας με τον Πιέρ Ισά.

Νωρίτερα ο Γρηγόρης Γεωργάτος, μετά από σχετική ψηφοφορία των φίλων του Ολυμπιακού, είχε συμπεριληφθεί στους έντεκα πιο αγαπημένους παίκτες που φόρεσαν ποτέ τα ερυθρόλευκα.

Δείτε με βίντεο με highlights από την καριέρα του Γρηγόρη Γεωργάτου στον Ολυμπιακό:



TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ