ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πόσους μήνες έχει να σκοράρει ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο

Πόσους μήνες έχει να σκοράρει ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο εικονιζόμενος είναι ο Μπράουν Ιντέγε και είναι ο τελευταίος σκόρερ του Ολυμπιακού σε πρώτο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη! Πότε; Πριν από 2 μήνες, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Σημαντική νίκη που τον διατηρεί στο +9 από την δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πέτυχε ο Ολυμπιακός σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη. Πέρα από τη σημαντική ανατροπή, στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναδείχθηκε η αδυναμία της ομάδας να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο για 4ο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι!

Στις 6/11 το τελευταίο γκολ!

Οι ερυθρόλευκοι μετά την ισοπαλία – σοκ με την Κέρκυρα στις 27 Νοεμβρίου, τρέχουν ένα σερί 4 νικών, διάστημα στο οποίο σημείωσαν 11 γκολ και δέχθηκαν μόλις 2. Το εντυπωσιακό είναι ότι για 4ο διαδοχικό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός δεν σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο! Στην επανάληψη έβαλε τα 4 γκολ στον Λεβαδειακό (4-0), τα 3 στον Παναιτωλικό (3-1) και τα 2 στον Αστέρα (2-1). Θα μπορούσε να είχε σκοράρει και στις καθυστερήσεις με την Κέρκυρα (σουτ του Φορτούνη - ελάχιστα άουτ), αλλά έμεινε στο μηδέν η επίθεσή του για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια (εντός έδρας). Το τελευταίο γκολ σε πρώτο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη επιτεύχθηκε πριν από 2 μήνες! Στις 6 Νοεμβρίου, στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό από τον Ιντέγε!

Έβδομος στα "πρώτα ημίχρονα"!

Αν πάρουμε ως -φανταστική- υπόθεση, ότι τα παιχνίδια διαρκούν 45 λεπτά, ο Ολυμπιακός θα ήταν σήμερα, μετά από 13 αγώνες, στην 7η θέση της βαθμολογίας, από πλευρά συγκομιδής βαθμών. Με απολογισμό βαθμών: 19, θα ήταν πίσω από ΑΕΚ (24), Ξάνθη (23), ΠΑΟΚ (22), Πανιώνιο (21), Παναθηναϊκό (20) και Παναιτωλικό (20). Θα είχε σημειώσει τα 9 από τα 30 γκολ και θα είχε δεχθεί 3 από τα 6 που έχει συνολικό παθητικό. Από τα 8 παιχνίδια που έχει δώσει στο γήπεδό του, μόλις σε 3 ήταν μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο. Σε 4 ήταν ισόπαλος με τον αντίπαλό του και σε ένα (με τον Αστέρα) έχανε.

Μηδενικό καρέ από το 1996-97!

Ο μηδέν απολογισμός τερμάτων σε 4 διαδοχικά πρώτα ημίχρονα στο γήπεδό του, είναι το αρνητικό του ρεκόρ στην Σούπερ Λίγκα και στο νέο Καραϊσκάκη. Η προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι ανάλογο ήταν πριν από 20 χρόνια. Από τις 8 Δεκεμβρίου του 1996 έως τις 16 Ιανουαρίου 1997, είχε υποδεχθεί τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Πανηλειακό και Ξάνθη. Τους τρεις πρώτους τους κέρδισε 1-0, ενώ με την ακριτική ομάδα έμεινε σε “λευκή” ισοπαλία. Και τα τρία γκολ, τα είχε σημειώσει στο δεύτερο 45λεπτο. Φέτος, έχει σημειώσει τα τριπλάσια γκολ στην επανάληψη και μάλιστα την Τετάρτη πέτυχε την 4η ανατροπή εις βάρος του σκορ στο φετινό πρωτάθλημα. Μια έχει κάνει στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή (2-1) και τρεις στο Καραϊσκάκη με ΠΑΟΚ (2-1), Παναιτωλικό (3-1) και Αστέρα (2-1).

Πέντε γκολ και στα τρία ντέρμπι!

Το παράδοξο (αλλά ερμηνεύσιμο) είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει και στα τρία πρώτα ημίχρονα στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Σε βάρος τους πέτυχε 5 γκολ. Από ένα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τρία στον Παναθηναϊκό. Θα πει κανείς άλλο κίνητρο και άλλη συγκέντρωση. Και θα έχει δίκιο. Αυτό είναι κάτι το οποίο πιστώνεται στον προπονητή. Και στη θετική του χροιά (για τα ντέρμπι) και στην αρνητική του για τα υπόλοιπα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός μπαίνει πιο χαλαρός στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα όμως και στην δεύτερη περίπτωση, προκύπτουν συμπεράσματα. Για τον -υπό πίεση- τρόπο, με τον οποίο λειτουργούν οι παίκτες, αλλά και ο προπονητής, για τη δυναμική της ομάδας και της έδρας και άλλων παραγόντων που μπορούν να κρίνουν ένα παιχνίδι, όπως είναι η ικανότητα, η προσωπικότητα ή ακόμα και η τύχη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ