ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ποντάρει σε εμπειρία και ποιότητα ο Λεμονής

SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το στοίχημα του Λεμονή που "πληρώνει" και η... ζαριά του στο Κύπελλο Ελλάδας, ενδεχόμενη κατάκτηση του οποίου ουδόλως θα πρέπει να επηρεάσει την "αναβάθμιση" που απαιτείται στο ρόστερ των Πειραιωτών για τη νέα χρονιά.

Δεύτερο ματς με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του, δεύτερη σερί νίκη για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες πήραν το τρίποντο στο ΕΑΚ Κέρκυρας, αυτή τη φορά χωρίς να συνοδευτεί με το άγχος της επικράτησης επί του Πλατανιά τέσσερις μέρες νωρίτερα.

Προφανώς μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει, ούτε μπορεί ο "x" Λεμονής να μεταμορφώσει παίκτες σε κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι. Αν μπορεί κάτι να πιστωθεί στον Έλληνα τεχνικό 100% αυτή τη στιγμή, είναι το στοίχημα του αρχικά αποφέρει κέρδη: ο Λεμονής έχει επιλέξει ουσιαστικά να ποντάρει στην εμπειρία και την ποιότητα, κάτι που τον "πληρώνει" με τις δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

Ο Μαρίν για παράδειγμα σταθερότητα μέσα στο 90λεπτο δεν έχει. Αυτό που έχει όμως είναι η ποιότητα να βγάλει φάσεις - καρμπόν, όπως αυτές με τους Φορτούνη και Ανσαριφάρντ. Για να σκοράρει το 1-1 με τον Πλατανιά και το 0-2 στην Κέρκυρα.

Ο Γερμανός ουσιαστικά έχει "καπελώσει" τον Ελιουνούσι, έναν παίκτη που συμμετέχει σε περισσότερους τομείς του παιχνιδιού, είναι πιο εργατικός και συνεπής τακτικά, όμως στερείται των εμπνεύσεων, της φαντασίας και του ταλέντου που έχει ο Μαρίν. Ο Λεμονής διάλεξε το δεύτερο και δικαιώνεται.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο 33χρονος Ρομαό (παίκτης - κλειδί στο ΕΑΚ με μόλις ένα λάθος, πέντε κλεψίματα και ισάριθμα κερδισμένα φάουλ - περισσότερα από κάθε άλλο συμπαίκτη του), με τον 37χρονο Καμπιάσο είναι αυτοί που έχουν πάρει το χρίσμα του Λεμονή, με τον Μαρτίνς να έρχεται από τον πάγκο.

Στην εμπειρία των δύο και την ποιότητα κυρίως του Αργεντίνου, ο Λεμονής ψάχνει ηρεμία και συγκέντρωση στο πρώτο κομμάτι των αγώνων, κρατώντας φρέσκο τον Πορτογάλο ελπίζοντας σε ένα φίνις με ένταση στον άξονα, στο τελευταίο μισάωρο των αναμετρήσεων.

Επιλέγοντας περισσότερους παίκτες που θέλουν την μπάλα στα πόδια και ζητώντας από τους φορ (Ανσαριφάρντ, Καρντόσο) να βγαίνουν έξω από το "κουτί" αλλά παραμένοντας στον άξονα- λειτουργώντας ως στηρίγματα, μοιραία ο Ολυμπιακός προσπαθεί να παίξει πιο πολύ με την μπάλα να κυλά στο χορτάρι παρά να ταξιδεύει στον αέρα.

Δεν τα καταφέρνει πάντα, είναι πρακτικά αδύνατο να το υιοθετήσει σε όλο το 90λεπτο αυτή την εποχή. Δείχνει πάντως μια τάση βελτίωσης: 11/30 γεμίσματα είχε με τον Πλατανιά, 13/24 κόντρα στην Κέρκυρα. Η πρόθεση αυτή βοηθά τους Πειραιώτες, πρωτίστως ως νοοτροπία στον αγωνιστικό χώρο, να παρουσιάζουν ισορροπία στον τρόπο που απειλούν εντός κι εκτός περιοχής.

Απέναντι στον Πλατανιά οι 13 τελικές ήρθαν από έξι σουτ εντός και ισάριθμα εκτός περιοχής (+1 κεφαλιά), στο ματς του ΕΑΚ ο Ολυμπιακός έφτασε τις 15 τελικές με έξι σουτ εντός και τέσσερα εκτός περιοχής (+5 κεφαλιές).

Όχι πως όλα τα παραπάνω σημαίνουν κάτι ενόψει της νέας σεζόν. Είναι πολύ εύκολο να ξεγελαστεί κανείς αυτό το χρονικό σημείο, ειδικά μετά από όσα συνέβησαν στο προηγούμενο διάστημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο Λεμονής κάνει τις επιλογές του με βάση την εμπειρία και την ποιότητα, του βγαίνουν και πλέον θα παίξει την ζαριά του στο Κύπελλο Ελλάδας.

Η ενδεχόμενη κατάκτηση του οποίου ουδόλως θα πρέπει να επηρεάσει -ούτε στον ελάχιστο βαθμό- την "αναβάθμιση" που απαιτείται στο ρόστερ των Πειραιωτών για τη νέα χρονιά. Όπως μια κατάκτηση ή απώλεια του Κυπέλλου δεν έχει την δυναμική να κάνει έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός μεγαλύτερο ή μικρότερο, έτσι ακριβώς δεν έχει το ειδικό βάρος για να λειτουργήσει τροχιοδεικτικά αναφορικά με τις ανάγκες ορθολογικής ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού το καλοκαίρι. Η νέα σεζόν είναι μια άλλη υπόθεση...

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ