ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα

Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα

Από τον Σίλβα και τους μεταγραφικούς στόχους, μέχρι τον Περέιρα και την επιθυμία του για τρεις "ερυθρόλευκους", από τον Μιραλάς μέχρι και τον Ρομπέρτο, τα ανοικτά μέτωπα στον Ολυμπιακό είναι πολλά.

Για να τα πάρουμε με τη σειρά στην προσπάθεια να μην μπερδευτούμε, ας ξεκινήσουμε με το θέμα του προπονητή. Είναι γνωστές οι πτυχές της ιστορίας με τον Μάρκο Σίλβα και στο Sport24.gr έχετε διαβάσει όλα όσα αφορούν την διαμάχη του 38χρονου τεχνικού με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, η οποία και καθυστερεί την ανακοίνωση της πρόσληψης του από τον Ολυμπιακό.

Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι οι Πειραιώτες έχουν δείξει κατανόηση στο θέμα που αντιμετωπίζει ο Σίλβα με την διοίκηση των "λιονταριών" και το οποίο αναγκάζει τον Πορτογάλο να παραμένει στην πατρίδα του, ωστόσο την ίδια ώρα ο Μάρκο Σίλβα δουλεύει για λογαριασμό των "ερυθρολεύκων".

Μαθαίνει για το υλικό που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του, ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις, κάνει τις εισηγήσεις του σε μεταγραφικά θέματα. Λειτουργεί επί της ουσίας ως τεχνικός της ομάδας, για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει ανησυχία στο Λιμάνι και το θέμα της ανακοίνωσης για την επίσημη πρόσληψη του θεωρείται τυπικό.

Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται ο Μάρκο Σίλβα στην Ελλάδα, προκειμένου να τακτοποιηθεί, να παρουσιαστεί και να πιάσει δουλειά στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη από τις 6 Ιουλίου, όταν και είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνάντηση των "ερυθρολεύκων" ενόψει της νέας περιόδου. Θα γίνουν τα εργομετρικά και οι απαραίτητες εξετάσεις και στις 10 Ιουλίου η αποστολή θα πετάξει για το Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Στενός κορσές ο Περέιρα

Δεν λέει να αφήσει σε ησυχία τους Πειραιώτες ο Βίτορ Περέιρα. Ένας πρώην που θέλει να συνεργαστεί ξανά με κάποιους πρώην. Έτσι είναι οι παλιοί και δυνατοί έρωτες. Δεν τους ξεχνάς ποτέ. Ενίοτε μάλιστα και εφόσον υπάρχει... πρόσφορο έδαφος, αναζητάς την επανασύνδεση.

Ο 47χρονος Πορτογάλος τεχνικός λοιπόν ψάχνει για την μεταγραφική ενίσχυση της νέας του ομάδας, ψαρεύοντας στο Λιμάνι του Πειραιά. Αν η ψαριά θα είναι καλή θα φανεί τις επόμενες μέρες. Η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε είναι διατεθειμένη να του κάνει το χατήρι και βρίσκεται σε επαφές με αυτή του Ολυμπιακού για τους Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ και Μποτία.

Ο Αζίζ Γιλντιρίμ μάλιστα ήταν εδώ το Σάββατο (27/6), ωστόσο σε πρώτη φάση δεν πήρε αυτό που ήθελε. Άφησε πάντως απλωμένα τα δίχτυα του και επιμένει στην απόκτηση τους. Σε αυτή του Σέρβου μέσου σε πρώτο πλάνο και σε δεύτερο για τους άλλους δύο.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας (29/6), ο Ολυμπιακός απάντησε αρνητικά σε πρόταση της Φενέρ για τον Λούκα .

Μιλώντας για ποσά πάντως τα πράγματα δεν μοιάζουν τόσο απλά. Η Φενέρμπαχτσε είναι διατεθειμένη να δαπανήσει περί τα 6 εκατομμύρια ευρώ για τον Μιλιβόγεβιτς (τα οποία απορρίφθηκαν σε πρώτη φάση) και από 2,5 - 3 εκατομμύρια ευρώ για κάθε έναν από τους Ντουρμάζ και Μποτία. Κάπου δηλαδή στα 11- 12 εκατομμύρια ευρώ συνολικά και για τους τρεις.

Τα χρήματα μοιάζουν πολλά και αν ο Ολυμπιακός μάλλον δεν θα είχε πρόβλημα να παραχωρήσει τον Σουηδό εξτρέμ και τον Ισπανό στόπερ, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι ανάλογο για τον Σέρβο διεθνή μέσο.

Οι Πειραιώτες πήραν τα δικαιώματα του Μιλιβόγεβιτς από την Άντερλεχτ στις αρχές του μήνα, με τον ίδιο να έχει δηλώσει πολλές φορές από τον περασμένο Αύγουστο, όταν και έπιασε Λιμάνι, ότι στόχος του ήταν να παραμείνει στα ερυθρόλευκα. Επομένως ενδέχεται και ο ίδιος ο παίκτης να μην "ψήνεται" για την προοπτική της Φενέρ και του τουρκικού πρωταθλήματος.

Βέβαια επειδή μιλάμε για επαγγελματικό αθλητισμό, το χρήμα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Και από την στιγμή που η κατάσταση εντός συνόρων μοιάζει έκρυθμη, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αρκεί να τα έχει βρει πρώτα ο Ολυμπιακός με την Φενέρ, κάτι που δεν έχει γίνει τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Στο παιχνίδι είναι και ο Εμάνουελ Εμενίκε (Νιγηριανός φορ), υπό την μορφή ανταλλάγματος. Και οι Τούρκοι ενδέχεται να επανέλθουν με καλύτερη οικονομικά πρόταση.

Ενροτέ σε πρώτο πλάνο

Είναι ο μάνατζερ του Βίτορ Περέιρα αλλά και αυτός του Κέβιν Μιραλάς. Επομένως σε αυτό το διάστημα που βρισκόμαστε, είναι ένας άνθρωπος που θα παίξει έμμεσο ή άμεσο ρόλο στα μεταγραφικά πάρε δώσε του Ολυμπιακού.

Για τον Βέλγο κυνηγό δεν υπάρχει καμία σημαντική εξέλιξη. Η διάθεση των Πειραιωτών είναι να κάνουν την υπέρβαση στην συγκεκριμένη περίπτωση και μάλιστα με ελάχιστο ρίσκο, καθώς στο πέρασμα του από το Λιμάνι ο 28χρονος διεθνής έχει αφήσει τα διαπιστευτήρια του.

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό η συγκυρία των εξελίξεων στην χώρα δεν ευνοεί τις εξελίξεις, ούτε τα διαπραγματευτικά ατού που υπολόγιζαν ότι θα είχαν στα χέρια τους οι "ερυθρόλευκοι". Τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας.

Τις προηγούμενες μέρες η Τότεναμ έδειχνε την διάθεση να μπει δυνατά στην διεκδίκηση του Μιραλάς προσφέροντας 7 εκατομμύρια λίρες στην Έβερτον, ωστόσο η απόκτηση του Γεβγέν Κονοπλιάνκα από τους "Spurs" ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα ή τουλάχιστον να φρενάρει την υπόθεση του Βέλγου κυνηγού για κάποιες μέρες.

Για την ώρα ο Ολυμπιακός το μόνο που έχει να κάνει είναι να παρακολουθεί την συγκεκριμένη περίπτωση και εφόσον προκύψουν οι κατάλληλες συγκυρίες να κάνει την κίνηση του.

Στο σφυρί ο Κάμπελ

Ο Τζόελ Κάμπελ είναι προς πώληση πλέον από την Άρσεναλ, η οποία τον κοστολογεί κοντά στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Και στην πατρίδα του 23χρονου διεθνή Κοσταρικανού βάζουν ξανά στο κόλπο της απόκτησης του τον Ολυμπιακό.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο; Ναι, υπό την έννοια ότι πρόκειται για περίπτωση παρόμοια με του Μιραλάς. Αν μη τι άλλο, στην χρονιά που έπαιξε δανεικός στον Ολυμπιακό, ο Κάμπελ έδειξε ότι έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστική μονάδα για τους Πειραιώτες.

Η χημεία είναι δεδομένη, προσαρμογή δεν χρειάζεται, ενώ το νεαρόν της ηλικίας του υπόσχεται ότι πρόκειται για μια πραγματική επένδυση με ελάχιστο ρίσκο. Εξάλλου δεν μπορεί κανείς να αμφιβάλει ότι με 2-3 σεζόν παρόμοιες με την αυτήν της περιόδου 2013-14 (43 ματς με 11 γκολ και 11 ασίστ...), ο Κάμπελ θα μπορέσει να φέρει αρκετά χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Και αυτή η περίπτωση βέβαια δεν είναι παίξε γέλασε, εξαρτάται από ποιες άλλες προσφορές μπορεί να βρεθούν στον δρόμο του Τζόελ και αν ο ίδιος φυσικά θα ήθελε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Για την ώρα δεν υπάρχει τίποτε στέρεο για αυτή την υπόθεση, ούτε ενδείξεις για μπάσιμο των Πειραιωτών. Το οποίο πάντως μπορεί να προκύψει προϊόντος του χρόνου.

Διορθώνει το λάθος της η Ατλέτικο;

Δεν τον πίστεψαν, ποτέ δεν του έδωσαν ουσιαστικά την ευκαιρία. Τώρα όμως το ξανασκέφτονται. Οι "ροχιμπλάνκος" της Μαδρίτης έκαναν λάθος και δεν αποκλείεται να το διορθώσουν. Ο Ρομπέρτο, το έχουμε ξαναπεί, θα ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του για να συνεχίσει την καριέρα του.

Η Βαλένθια τον κάλυπτε σε όλα (οικονομικά, χρόνο συμβολαίου, αγωνιστικά) αλλά έκανε πίσω στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Η Βιγιαρεάλ ήταν αποφασισμένη να τον κάνει δικό αλλά "κλώτσαγε" ο Ισπανός γκολκίπερ.

Για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης φυσικά ούτε λόγος. Άλλωστε ο Ρομπέρτο είναι ρεαλιστής και δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Έμενε λοιπόν η Ατλέτικο, η οποία όμως ουσιαστικά τον είχε απορρίψει από την στιγμή που τον είχε αλλά δεν τον υπολόγιζε.

Τα κόζια στο "Vicente Calderon" μάλλον άλλαξαν και πλέον μοιάζει να έχει βάση ένα σενάριο επιστροφής του παίκτη στους "ροχιμπλάνκος". Ο Μογιά είναι πιθανό να αποτελέσει παρελθόν για την Ατλέτικο Μαδρίτης και σε μια τέτοια περίπτωση η επιλογή του Ντιέγκο Σιμεόνε θα προκύψει μέσα από δυο τερματοφύλακες.

Του Ρουί Πατρίσιο της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και του Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο του Ολυμπιακού. Είναι φήμες που σέρνονταν τα τελευταία 24ωρα στην Μαδρίτη, αλλά την Δευτέρα (29/6) πήραν σάρκα και οστά υπό μορφή δημοσιευμάτων στον ισπανικό Τύπο . Δεν υπάρχει κάτι προχωρημένο σε επίπεδο επαφών, ωστόσο είναι μια άκρη από την οποία μπορεί να προκύψει επαναπατρισμός για τον Ρομπέρτο.

Πάντως μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μοιάζει δύσκολο να δρομολογηθούν σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ του Ολυμπιακού την εβδομάδα που διανύουμε, όπως άλλωστε διαβάσατε την Δευτέρα (29/6) στο ρεπορτάζ του Sport24.gr .

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ