ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πολλά ερυθρόλευκα... “αγκάθια” για Μπόου και Βελόσο

Πολλά ερυθρόλευκα... “αγκάθια” για Μπόου και Βελόσο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποια τα δεδομένα για τους δύο ποδοσφαιριστές που απασχολούν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Τόσο ο Μπόου, όσο και ο Βελόσο μοιάζουν με μεταγραφές εκτός ελληνικής πραγματικότητας!

Νωρίς-νωρίς ξεκίνησε η μεταγραφολογία για τον Ολυμπιακό και μάλιστα με... βαριά ονόματα. Πρώτο και καλύτερο του Μιγκέλ Βελόσο (φώτο). Ο 29χρονος Πορτογάλος χαφ αποχωρεί από την Ντιναμό Κιέβου, καθώς δεν θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Ουκρανούς.

Θα είναι ανούσιο να μπούμε σε μία διαδικασία για το αν θα τον ήθελε ο Μάρκο Σίλβα στην ομάδα του ή όχι. Φυσικά και θα τον ήθελε. Απλώς αναγνωρίζει και ο ίδιος ότι μία τέτοια μεταγραφή είναι εξαιρετικά δύσκολη να πραγματοποιηθεί, γιατί υπάρχουν αντικειμενικά εμπόδια και “αγκάθια”.

Ο Βελόσο είχε συμβόλαιο 4 εκατομμυρίων ευρώ στην Ντιναμό! Επίσης, προτεραιότητά του είναι να πάει σε ένα προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το έχει μεταφέρει στον μάνατζέρ του. Ήδη η Σεβίλλη, η Βαλένθια και η Μίλαν είναι τρεις ομάδες που φέρεται να εξετάζουν την περίπτωσή του.

Στην Πορτογαλία εκτιμούν ότι στην πορεία θα εμφανιστούν και άλλοι σύλλογοι, γιατί πολύ απλά είναι ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται σε καλή ηλικία, έχει ένα πολύ καλό όνομα και μπορεί να βρει στην παρούσα φάση ένα συμβόλαιο κοντά στα λεφτά που έπαιρνε στην Ντιναμό Κιέβου. Αν όχι τα 4 εκατομμύρια, τουλάχιστον 2,5 με 3 θεωρούν ότι θα τα βρει. Σε αυτό θα βοηθήσει και ο μάνατζέρ του, Χόρχε Μέντες που είναι μανούλα σε αυτά...

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τον Βελόσο γλυκοκοιτάζει και η Φενέρμπαχτσε που έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τις απαιτήσεις του. Όμως, ο Πορτογάλος δεν δείχνει και ιδιαιτέρως ζεστός να πάει στην Τουρκία. Αν ήταν στα 33 ή στα 34 θα έβλεπε διαφορετικά την προοπτική των “καναρινιών” της Κωνσταντινούπολης. Με λίγα λόγια αν θέλει να τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να κάνει μία τεράστιαυπέρβαση.

Τις τελευταίες ώρες έχει προκύψει και το θέμα με τον Γκουστάβο Μπόου. Πρόκειται για τον 26χρονο επιθετικό της Ρασίνγκ Κλουμπ. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει ρήτρα 8 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό βέβαια δεν παίζει και κάποιο ρόλο. Αν φύγει από την Ρασίνγκ, μπορεί ο σύλλογός του να τον παραχωρήσει και με λιγότερα. Όχι όμως με λιγότερα από 5 εκατομμύρια, όπως αναφέρουν στην Αργεντινή.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν αν ασχοληθεί σοβαρά με την περίπτωσή του, θα πρέπει να “σκάσει” τουλάχιστον ένα... τάλιρο. Αυτομάτως δημιουργούνται ερωτηματικά. Οι Πειραιώτες θα δώσουν ένα σκασμό λεφτά για να αποκτήσουν έναν επιθετικό, ενώ στο ρόστερ τους έχουν άλλον έναν (Ιντέγιε) που κόστισε γύρω στα 6 εκατομμύρια; Εκτός κι αν τεθεί θέμα αποχώρησης του Νιγηριανού που προς το παρόν δεν υφίσταται κανένα τέτοιο σενάριο.

Ο Μπόου είχε απασχολήσει σοβαρά πέρσι το καλοκαίρι τον Ολυμπιακό και ειδικά στα τελειώματα του Αυγούστου όταν έψαχναν επιθετικό στο λιμάνι και τελικά αποκτήθηκε ο Ιντέγιε. Στην παρούσα φάση οι “ερυθρόλευκοι” δεν φαίνεται να ασχολούνται με τον Αργεντινό φορ. Αντιθέτως, ο Σίλβα φέρεται να... κλίνει προς τον Βραζιλιάνο Μπονατίνι της Εστορίλ, ο οποίος είναι 22 ετών και ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του συλλόγου: Δηλαδή να έχει και μεταπωλητική αξία.

Για να το κλείσουμε το θέμα για τον Μπόου, ήδη στην Αγγλία υπάρχουν δύο ομάδες που έχουν εκφράσει ένα ενδιαφέρον. Μία εξ αυτών είναι η Γουέστ Χαμ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε στείλει πριν από καιρό τρεις φορές άνθρωπό της στην Αργεντινή για να τον τσεκάρει από κοντά. Μάλιστα, βάσει των όσων λένε στο Λονδίνο, τα "σφυριά" τον έχουν αρκετά ψηλά στη λίστα τους!

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ