ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ποιους υποστηρίζει τώρα ο Ολυμπιακός;

Ποιους υποστηρίζει τώρα ο Ολυμπιακός;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού διεκόπη από την Άντερλεχτ. Τι γίνεται όμως του χρόνου; Διαβάστε τι θέλουν από εδώ και πέρα σε Champions League και Europa League οι "ερυθρόλευκοι", ώστε να βρεθούν απευθείας στους ομίλους του Champions League της σεζόν 2016-17.

Η ήττα από την Άντερλεχτ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" έβαλε τέλος στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού στους "32" του Europa League. Πλέον, οι "ερυθρόλευκοι" στρέφουν την προσοχή τους μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις, όπου έχουν κατακτήσει (σχεδόν μαθηματικά) το πρωτάθλημα και συνεχίζουν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ωστόσο, στο πίσω μέρος του μυαλού τους πρέπει να υπάρχει και κάτι ακόμα. Το Champions League της επόμενης σεζόν. Η 13η θέση που κατέκτησε η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA την περσινή σεζόν, εφαρμόζεται τη σεζόν 2016-17, δηλαδή του χρόνου. Αυτό σημαίνει πως ο πρωταθλητής Ελλάδος, δηλαδή ο Ολυμπιακός, ξεκινά τη διαδρομή του από τον 3ο προκριματικό γύρο, τον οποίο αν περάσει, συμμετέχει στα πλέι οφ, όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Εκτός από μία περίπτωση!

Αν ο κάτοχος του Champions League ΚΑΙ ο κάτοχος του Europa League προκριθούν απευθείας στους ομίλους του Champions League 2016-17 μέσω των πρωταθλημάτων τους, τότε και ο Ολυμπιακός θα βρεθεί απευθείας εκεί. Επομένως, οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν τόσο το Champions League όσο και το Europa League να καταλήξουν σε ομάδες που θα βρεθούν στα ψηλότερα πατώματα των πρωταθλημάτων τους.

Πάμε να δούμε λοιπόν ποιες ομάδες "υποστηρίζει" πλέον ο Ολυμπιακός στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ακόμα κι αν απομένουν αρκετές αγωνιστικές για την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Θα βασιστούμε στα τωρινά δεδομένα σε κάθε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Champions League: Του κάνουν σχεδόν όλες, δεν θέλει Τσέλσι

Ιδανικό σενάριο για τον Ολυμπιακό θα ήταν να κατακτήσει το Champions League μία εκ των Μπαρτσελόνα (1η στην Ισπανία - περνούν 3), Ατλέτικο Μαδρίτης (2η στην Ισπανία - περνούν 3), Ρεάλ Μαδρίτης (3η στην Ισπανία - περνούν 3), Άρσεναλ (3η στην Αγγλία - περνούν 3), Μπάγερν Μονάχου (1η στη Γερμανία - περνούν 3), Γιουβέντους (1η στην Ιταλία - περνούν 2), Μπενφίκα (2η στην Πορτογαλία - περνούν 2), Παρί Σεν Ζερμέν (1η στη Γαλλία - περνούν 2), Αϊντχόφεν (1η στην Ολλανδία - περνά μόνο η πρωταθλήτρια)

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν θέλουν να σηκώσει το τρόπαιο η Μάντσεστερ Σίτι (4η στην Αγγλία - περνούν 3), η Τσέλσι (12η στην Αγγλία - περνούν 3), η Βόλφσμπουργκ (8η στη Γερμανία - περνούν 3), η Ρόμα (4η στην Ιταλία - περνούν 2), η Ζενίτ (6η στη Ρωσία - περνά μόνο η πρωταθλήτρια), η Ντινάμο Κιέβου (2η στην Ουκρανία - περνά μόνο η πρωταθλήτρια), η Γάνδη (2η στο Βέλγιο - περνά μόνο η πρωταθλήτρια).

Επομένως, η ομάδα από την οποία... κινδυνεύει περισσότερο ο Ολυμπιακός είναι η Τσέλσι, η οποία αποκλείεται να προλάβει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις στην Premier League.

Europa League: Να αποκλειστούν οι Ισπανοί και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ

Τα ζόρια για τον Ολυμπιακό είναι στο Europa League, όπου από τις 16 ομάδες που συνεχίζουν, μόνο τέσσερις θέλει να πάρουν το τρόπαιο. Πρόκειται για τις Τότεναμ (2η στην Αγγλία - περνούν 3), Ντόρτμουντ (2η στη Γερμανία - περνούν 3), Σαχτάρ (1η στην Ουκρανία - περνά μόνο η πρωταθλήτρια), Βασιλεία (1η στην Ελβετία - περνά μόνο η πρωταθλήτρια).

Από την άλλη, οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα ήθελαν να δουν τις Βιγιαρεάλ (4η στην Ισπανία - περνούν 3), Σεβίλλη (5η στην Ισπανία - περνούν 3), Αθλέτικ Μπιλμπάο (8η στην Ισπανία - περνούν 3), Βαλένθια (11η στην Ισπανία - περνούν 3), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (5η στην Αγγλία - περνούν 3), Λίβερπουλ (8η στην Αγγλία - περνούν 3), Μπάγερ Λεβερκούζεν (4η στη Γερμανία - περνούν 3), Λάτσιο (8η στην Ιταλία - περνούν 2), Μπράγκα (4η στην Πορτογαλία - περνούν 2), Άντερλεχτ (3η στο Βέλγιο, περνά μόνο η πρωταθλήτρια), Φενέρμπαχτσε (2η στην Τουρκία - περνά μόνο η πρωταθλήτρια), Σπάρτα Πράγας (το τσεχικό πρωτάθλημα δεν βγάζει ομάδα απευθείας στους ομίλους) να φτάνουν μέχρι την κορυφή της διοργάνωσης.

Ουσιαστικά, οι τέσσερις ισπανικές ομάδες, που πολύ δύσκολα θα "σπάσουν" την πρώτη τριάδα της Primera Division (Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Ρεάλ), είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Ολυμπιακό. Το ίδιο ισχύει και με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, που απέχουν πολύ από την τρίτη θέση στην Premier League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ