ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πλησιάζει ο Φιγκέιρας, τα δεδομένα με Όρτα και Σαμπράνο

Πλησιάζει ο Φιγκέιρας, τα δεδομένα με Όρτα και Σαμπράνο

Στην τελική ευθεία έχει μπει για τον Ολυμπιακό η μεταγραφή του 25χρονου Πορτογάλου μπακ, Ντιόγκο Φιγκέιρας. O μάνατζερ του Σίλβα πρότεινε τον εξτρέμ, Ρικάρντο Όρτα της Μάλαγα,. "Τρέχουν" οι Μεξικανοί για Σεμπά. Τα "αγκάθια" για Σαμπράνο

Αν μία υπόθεση οδεύει προς το τέλος της για τον Ολυμπιακό, αυτή έχει να κάνει με τον Ντιόγκο Φιγκέιρας της Σεβίλλης. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ο 25χρονος Πορτογάλος δεξιός μπακ των Ανδαλουσιάνων αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή των Πειραιωτών για τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στην Ισπανία, οι επαφές του Ολυμπιακού με την Σεβίλλη είναι σε πολύ καλό δρόμο, ενώ ο Φιγκέιρας έχει ήδη μιλήσει με τον Σίλβα και είναι θετικός στο να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Δεν αποκλείεται αν όχι μέσα στην εβδομάδα, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο δεκαήμερο να έχει ολοκληρωθεί θετικά η συγκεκριμένη υπόθεση.

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην "Estadio Deportivo" αναφέρονται και ποσά για τον Φιγκέιρας. Ότι ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να πληρώσει κοντά στα 2 εκ. ευρώ στους Ανδαλουσιάνους και πώς ο παίκτης αν ντυθεί τελικά στα “ερυθρόλευκα”, θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο.

Σχετικά με τον Σαμπράνο που έχει επιστρέψει στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ, δεν το συζητάμε καν ότι στον Ολυμπιακό τον έχουν ψηλά στη λίστα τους. Από πέρσι αποτελούσε τον υπ' αριθμόν ένα στόχο για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας, αλλά ο Περουβιανός στόπερ της Άιντραχτ δεν έδειχνε και τόσο ζεστός στο να έπαιρνε το αεροπλάνο για την Ελλάδα.

Απόψε (23/5) η ομάδα της Φρανκφούρτης παίζει την παραμονή της στηνBundesligaμε τη Νυρεμβέργη και αν τελικά υποβιβαστεί, τότε ο Σαμπράνο θα αποτελέσει παρελθόν. Το κακό στην όλη ιστορία είναι ότι υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από γερμανικές και ισπανικές ομάδες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι προτεραιότητα του Περουβιανού (παρεμπιπτόντως δεν θα πάει στο Κόπα Αμέρικα) είναι να παραμείνει σε καλό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οπότε, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να ξεπεράσει αρκετά "αγκάθια" για να τον πείσει να πιάσει... λιμάνι.

Αναφορικά με τον 21χρονο Πορτογάλο εξτρέμ, Ρικάρντο Όρτα, της Μάλαγα, για τον οποίο φερόταν πριν από μερικές μέρες να είχε μπει στο στόχαστρο της ΑΕΚ, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μία περίπτωση που θα μπορούσε να κλείσει και... αύριο, αν άναβε το πράσινο φως ο Σίλβα. Τα χρήματα που απαιτούν οι Ανδαλουσιάνοι δεν είναι πολλά (ακούγεται για γύρω στο 1,5εκ. ευρώ). Αυτό που έχει τη σημασία του και ίσως παίξει ρόλο στο τέλος, είναι ότι ο Όρτα ανήκει στο γραφείο μάνατζερ που ανήκει και ο Μάρκο Σίλβα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Όρτα αρέσει στονκόουτς των Πειραιωτών, αλλά δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να είναι στις άμεσες προτεραιότητες.

Τέλος, η Πατσούκα και η Κρους Ασούλ είναι οι δύο ομάδες που έχουν “σταμπάρει” τον Σεμπά και ενδεχομένως στην παρούσα φάση να είναι μαζί με την υπόθεση Φιγκέιρας, οι δύο περιπτώσεις που “τρέχουν” για τα καλά στον Ολυμπιακό. Και το λέμε αυτό, γιατί το ενδιαφέρον από το Μεξικό είναι σοβαρότατο και ήδη από στην άλλη άκρη του Ατλαντικού κάνουν λόγο για άμεση πρόταση προς... πλατεία Αλεξάνδρας μεριά.

* Για τον Βραζιλιάνο χαφ Κάρλος Εντουάρντο, όπως ανέφερε χθες το Sport24.gr,θα το τρενάρουν οι Σαουδάραβες της Αλ Χιλάλ μέχρι τις 30 Ιουνίου εξαιτίας του σχετικού όρου που υπάρχει με την Πόρτο για το 50% που θα πρέπει να της καταβάλουν από μία ενδεχόμενη μεταγραφή του σε ομάδα οποιουδήποτε πρωταθλήματος πλην του πορτογαλικού.

* Στον Ολυμπιακό δενέχει υπάρξει κάποια αντίδρασηγια τον Μπακασέτα μετά τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες από το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει μετά τα πλέι οφ. Αν δεν μπουν υπογραφές, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο. Σίγουρα όμως στο λιμάνι θα λάβουν υπόψη τους και την επιθυμία του παίκτη, αν τελικά - όπως προκύπτουναπό τα κιτρινόμαυρα ρεπορτάζ - θέλει να πάει στην ΑΕΚ. Πάντως, μέχρι και πριν τρεις-τέσσερις μέρες το γνώριζε όλη η πιάτσα ότι οι "ερυθρόλευκοι" τα είχαν βρει σχεδόν σε όλα με τον Πανιώνιο και τον Κορίνθιο χαφ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ