ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πληρώθηκαν για πρωταγωνιστές και παίζουν σαν κομπάρσοι

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει στο Εθνος της Κυριακής για τα έξι "χρυσά" συμβόλαια του Ολυμπιακού, με απολαβές άνω του ενός εκατομμυρίου.

Οταν στη διάρκεια μιας ποδοσφαιρικής σεζόν οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται η ευθύνη βαραίνει τους πάντες. Πρώτοι απ' όλους, βέβαια, ευθύνονται εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις.

Στον φετινό Ολυμπιακό το «όλα ήταν λάθος» ίσως ακούγεται υπερβολικό, αλλά σίγουρα δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα. Από πλευράς στρατηγικής, σχεδιασμού, επιλογής προπονητών και παικτών, αγωνιστικής κατάστασης.

Συνηθίζουμε να λέμε ότι στις δυσκολίες, οι μεγάλοι παίκτες κάθε ομάδας, οι προσωπικότητες, οι πιο υψηλά αμειβόμενοι είναι εκείνοι που τραβάνε το κάρο από τη λάσπη.

Στη διάρκεια της περιόδου που οι «ερυθρόλευκοι» τα έχασαν όλα, ούτε αυτό συνέβη. Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά έξι ποδοσφαιριστές της ομάδας αμείφθηκαν με ετήσια αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ και πάνω. Ακόμη και από αυτούς, όμως, η ομάδα πήρε από λίγα έως ελάχιστα...

Στο κλειστό κλαμπ των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού που οι απολαβές έφτασαν σε επταψήφιο νούμερο ανήκουν οι Φορτούνης, Μάριν, Εμενίκε, Καρσελά, Οφόε, Μιραλάς.

Οι δύο από αυτούς που ήταν στην ομάδα και πέρυσι, όλως τυχαίως, έχουν προσφέρει περισσότερα, αλλά ακόμη κι έτσι το αγωνιστικό ταβάνι τους, όχι μόνο δεν το έπιασαν, αλλά ούτε καν το πλησίασαν.

Ο Κώστας Φορτούνης μετράει ως τώρα 31 συμμετοχές με συγκομιδή 9 γκολ κι 11 ασίστ. Επίδοση βελτιωμένη σε σχέση με την περσινή (40 ματς, 8 γκολ και ασίστ), αλλά σαφώς υποδεέστερη με την προπέρσινη όταν με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της σεζόν με 21 γκολ και 19 τελικές πάσες σε 39 παρουσίες.

Ο 25χρονος μπαλαντέρ, ωστόσο, αν μη τι άλλο έσωσε τα προσχήματα, κάτι που συνέβη και με τον Μάρκο Μάριν, ο οποίος φέτος πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του από πλευράς σκοραρίσματος (32 συμμετοχές, 7 γκολ και 5 ασίστ).

Αν εξαιρέσει κανείς, ωστόσο, τις δύο «παλιοσειρές» που δεν χρειάστηκαν διάστημα προσαρμογής για να μπουν στο πετσί του ρόλου τους και να ανταποκριθούν σε έναν βαθμό, κάτι τέτοιο δεν έγινε με κανέναν από τους τέσσερις που αποτέλεσαν και τις πιο δαπανηρές επενδύσεις από το ξεκίνημα της περιόδου.

Τα τρία βαριά συμβόλαια που έριξαν άγκυρα με εισήγηση Χάσι, για τους οποίους πληρώθηκαν και χρήματα σε ομάδες, αλλά και ο αγαπημένος της εξέδρας Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος επέστρεψε τον Γενάρη ως δανεικός, δεν έχουν καταφέρει να δικαιώσουν ούτε στο ελάχιστο τις μεγάλες προσδοκίες.

Η πιο μεγάλη μεταγραφική «πατάτα» αποδείχθηκε ο Εμάνουελ Εμενίκε, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο κοντά στα 2 εκατομμύρια ετησίως, αλλά πρόλαβε να παίξει (μέχρι να φύγει για τη Λας Πάλμας που κι εκεί... αγνοείται) σε δέκα ματς για να πετύχει όλα κι όλα 4 γκολ! Τρία στην πρώτη φάση του Κυπέλλου κι ένα στα προκριματικά τουUCL.Στο πρωτάθλημα δεν έκανε ούτε σεφτέ!

Ανάλογη περίπτωση είναι και του Μεχντί Καρσελά που ήρθε με περγαμηνές από την «Πριμέρα» ως ένας εκ των κορυφαίων ντριμπλέρ της προηγούμενης σεζόν με τη φανέλα της Γρανάδα. Είχε συμμετοχή με τα «ερυθρόλευκα» σε 16 αγώνες με ένα γκολ και μια ασίστ στη σούμα, μέχρι να μετακομίσει στην πατρίδα (Βέλγιο) και να φορέσει ξανά τη φανέλα της Σταντάρ. Κατώτερη των προσδοκιών αποδείχθηκε και η παρουσία του Οτζίτζα Οφόε, παρότι πέρυσι με τη φανέλα της Λέγκια αναδείχθηκε κορυφαίος μέσος του πρωταθλήματος. Μετράει ως τώρα 27 συμμετοχές με 4 γκολ και τρεις ασίστ, ενώ πέρυσι με το σύλλογο της Βαρσοβίας έπαιξε 42 ματς με 5 γκολ και 14 τελικές πάσες!

Οσο για τον Κέβιν Μιραλάς, έχει αγωνιστεί ως τώρα σε δέκα παιχνίδια, τα επτά στο πρωτάθλημα και δεν έχει χαρεί ως τώρα ούτε δικό του γκολ, ούτε κάποιο που προήλθε από δική του ενέργεια...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ