ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πιο εφικτός ο Κίκε Σετιέν για Ολυμπιακό

Πιο εφικτός ο Κίκε Σετιέν για Ολυμπιακό

Ο 58χρονος προπονητής της Λας Πάλμας, Κίκε Σετιέν, μοιάζει ως η θεωρητικά πιο εύκολη περίπτωση απ' όλες τις υπόλοιπες που εξετάζει ο Ολυμπιακός. Το Sport24.gr εξηγεί τους λόγους.

Φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός κινείται πλέον στην ισπανική αγορά. Μετά τα όσα έγιναν με τον Ρεμί Γκαρντ, αλλά και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Κριστόφ Γκαλτιέ, οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν στροφή σε ένα μοντέλο που τόσα χρόνια αποτελούσε το βασικό συστατικό μίας επιτυχημένης "συνταγής".

Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, Φραν Εσκριβά και Κίκε Σετιέν ήταν οι τρεις προπονητές που είχαν πέσει στο τραπέζι για τον Ολυμπιακό. Ο Εσκριμπά βγήκε από το "κάδρο" λόγω της επιθυμίας της Βιγιαρεάλ να ανανεώσει τη συνεργασία μαζί του.

Ο δε Πελεγκρίνο έχει υποχρεώσεις εώς τις 27 Μαϊου λόγω του τελικού του Κόπα Ντελ Ρέι με την Αλαβές και ο ίδιος έχει ως προτεραιότητα να συνεχίσει στην Primera Division.

Από τη στιγμή που οι Πειραιώτες έχουν ενημερώσει από την Τρίτη (16/5) ότι "θα πάμε από την άλλη εβδομάδα, αφού ολοκληρωθούν πρώτα τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα", είναι ξεκάθαρο ότι ψάχνουν έναν προπονητή που είτε είναι σε ομάδα αυτή τη στιγμή και... φεύγει την επόμενη εβδομάδα, είτε έναν προπονητή ελεύθερο που έχει ζητήσει λίγο χρόνο (όπως είχε συμβεί με τον Ρεμί Γκαρντ) για να εξετάσει κάποιες περιπτώσεις συλλόγων από κλαμπς που συμμετέχουν σε καλύτερες Λίγκες.

Ένα όνομα που φαίνεται να είναι ίσως το πιο προσιτό, έχει να κάνει με τον Κίκε Σετιέν. Πώς έχουν τα δεδομένα με τον 58χρονο τεχνικό της Λας Πάλμας; Φαίνεται ότι αποχωρεί από τα Κανάρια Νησιά και εκείνο που έχει τη σημασία του όμως, είναι ότι δεν φαίνεται στον ορίζοντα να υπάρχει κάποια ισπανική ομάδα που να τον έχει στα υπόψη της.

Δεν είναι δηλαδή περίπτωση Πελεγκρίνο, ο οποίος πέρα από την Αλαβές που θέλει να τον κρατήσει, έχει και την Θέλτα που θα κάνει μία κίνηση για να τον προσλάβει, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ.

Ο Κίκε Σετιέν στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να έχει κάτι στα χέρια του από την Ισπανία και για αυτό το λόγο μοιάζει ως η πιο προσιτή λύση για τον κόκκινο πάγκο.

Ακόμα και για τον γνωστό μας από τον Ολυμπιακό Βόλου και την Κέρκυρα, Χάβι Γκράθια που παρέλασε από τα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ, να θυμίσουμε ότι στην Ρούμπιν Καζάν έπαιρνε κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Αυτό είχαν αποκαλύψει οι Ρώσοι μόλις είχαν αποσπάσει την υπογραφή του. Και μάλιστα, το όνομά του έχει ακουστεί ακόμα και για τον πάγκο της... Σεβίλλης. Οπότε, αυτομάτως μιλάμε για μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση.

Κατά συνέπεια, ο Κίκε Σετιέν φαντάζει ως η - θεωρητικά - πιο εύκολη περίπτωση απ' όλες όσες εξετάζει ο Ολυμπιακός από την ισπανική αγορά.

*** Ο Μίροσλαβ Τζούκιτς που έμεινε ελεύθερος από την Αλ Σαμπάμ του Ντουμπάι είναι ακόμα πιο εύκολη περίπτωση από τον Σετιέν. Ωστόσο, φαίνεται ότι στην παρούσα φάση δεν απασχολεί τον Ολυμπιακό ο πολύ καλός φίλος του Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Photo credits: UD Las Palmas oficial

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ