ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέταξε για Αγγλία και Νότιγχαμ ο Κασάμι

Πέταξε για Αγγλία και Νότιγχαμ ο Κασάμι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κασάμι πέταξε για Αγγλία με σκοπό να υπογράψει στη Νότιγχαμ, Ρόμα και Λιόν αφήνουν στην άκρη την περίπτωση του Μαζουακού, τη στιγμή που ο Ντα Κόστα παίρνει φανέλα βασικού στη ρεβάνς με την Χάποελ Μπερ Σεβά. Τι γίνεται με Τζούτζακ, Γκονσάλες.

Αποχωρήσεις, μεταγραφές και στη μέση η πρόκριση. Άμεσος στόχος του Ολυμπιακού ήταν και παραμένει έως το βράδυ της Τετάρτης (3/8, 21:00) η πρόκριση εις βάρος της Χάποελ Μπερ Σεβά στο "Turner Stadium", όμως στο μεταγραφικό τοπίο οι εξελίξεις είναι είτε άμεσες, είτε προ των πυλών.

Παρελθόν ο Κασάμι

Στην υπόθεση του Κασάμι οι εξελίξεις μοιάζουν πλέον θέμα χρόνου. Στην Αγγλία επιμένουν ότι ο 24χρονος, διεθνής με την Ελβετία, κεντρικός μέσος σύντομα θα καταλήξει στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Και όπως φαίνεται έχουν δίκιο.

Ο Κασάμι έμεινε εκτός αποστολής στο παιχνίδι του Φαλήρου με την Χάποελ Μπερ Σεβά, ενώ το ίδιο συνέβη και για τη ρεβάνς (3/8, 21:00) με τους Ισραηλινούς. Γίνεται κατανοητό ότι δεν ήταν μέρος των πλάνων του Βίκτορ Σάντσεθ και η αποχώρηση του από το Λιμάνι είναι ένα σενάριο που αναμένεται να επιβεβαιωθεί άμεσα.

Ο ατζέντης του, Μίνο Ραϊόλα, νωρίτερα μέσα στη σεζόν είχε επαφές με κάμποσες ομάδες της Serie A. Με σκοπό φυσικά να διερευνήσει τις πιθανότητες να μετακομίσει ο πελάτης του στο ιταλικό πρωτάθλημα. Δεν προχώρησε κάτι όμως (όπως και πέρσι), με τη Νότιγχαμ Φόρεστ να αποτελεί το νέο προορισμό του Κασάμι, τη στιγμή που ο 24χρονος μέσος αναχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας (1/8) από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με προορισμό την Αγγλία.

Ουσιαστικά απομένουν τα διαδικαστικά μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ελβετού διεθνή μέσου από τον Ολυμπιακό και την Super League στη Νότιγχαμ Φόρεστ και την Championship.

Πέταξε για Αγγλία και Νότιγχαμ ο Κασάμι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δυσκολεύει του Μαζουακού

Όπως φαίνεται δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα στην περίπτωση του Αρτούρ Μαζουακού. Ο Γαλλοαφρικανός βρίσκεται σε μια περίεργη κατάσταση, καθώς από τη μια είναι δεδομένο ότι θα ήθελε να συνεχίσει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό, όμως για την ώρα δεν βρίσκεται ομάδα διατεθειμένη να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις του Ολυμπιακού.

Τόσο η Ρόμα, όσο και η Λιόν είναι δύο σύλλογοι που συνδέθηκαν μεταγραφικά με την περίπτωση του Μαζουακού. Όμως δύσκολα θα προχωρήσει κάτι. Οι "τζαλορόσι" απέκτησαν πρόσφατα τον Μάριο Ρουί από την Έμπολι, αλλά ο Πορτογάλος υπέστη ρήξη χιαστών στην προπόνηση και θα απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Άμεσα αναπτύχθηκε μια φημολογία περί επιστροφής της Ρόμα στην υπόθεση Μαζουακού. Αλλά οι Ιταλοί δείχνουν να προκρίνουν την περίπτωση του Σιντ Κολάσινατς. Του Βόσνιου μπακ της Σάλκε που μπορεί να παίξει τόσο στο αριστερό άκρο της άμυνας, όσο και σαν στόπερ. Το γεγονός ότι το συμβόλαιο του με την γερμανική ομάδα εκπνέει τον Ιούνιο του 2017, κάνει και πολύ πιο προσιτή οικονομικά την απόκτηση του.

Ακόμη κι αν υπάρξει αλλαγή δεδομένων και επανέλθει στο προσκήνιο ο Μαζουακού για τη Ρόμα, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ιταλικός σύλλογος είναι διατεθειμένος να καλύψει το ύψος των απαιτήσεων του Ολυμπιακού, όπως άλλωστε αποκάλυψε και η στήλη "24ο Ευαγγέλιο".

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν και τις δηλώσεις του Ζαν Μισέλ Ολάς, τότε ούτε από την πλευρά της Λιόν αναμένεται να υπάρξει... φως για τον Γαλλοαφρικανό μπακ.

"Δεν θα υπάρξουν σημαντικές αφίξεις παικτών, εκτός ίσως από ένα... παιδί που έπαιζε στο Euro Κ19", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας, μετά τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης με την Μπενφίκα. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνει κίνηση η Λιόν για τον μπακ του Ολυμπιακού.

Νέα αναφορά σε Γκονσάλες

Για ακόμη μια μέρα, ο ιταλικός Τύπος στέκεται στο φλερτ του Ολυμπιακού με τον Τζανκάρλο Γκονσάλες της Παλέρμο. Ο Κοσταρικανός διεθνής στόπερ είναι μια περίπτωση που αυτή τη χρονική περίοδο παίζει ψηλά στις προτιμήσεις των "ερυθρολεύκων" για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής και υπάρχουν επαφές ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές.

"Όσον αφορά τον αμυντικό Γκονζάλες, όλα δείχνουν πως θα πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό, με τον Ολυμπιακό να είναι διατεθειμένος να καλύψει τις απαιτήσεις της Παλέρμο. Την ίδια ώρα, βέβαια, δεν υπάρχει συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος προς το παρόν παραμένει στο στόχαστρο και της Ρόμα", αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας " calcionews24.com", χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για ποσά.

Οι Πειραιώτες έχουν κάνει μια πρώτη κρούση με ένα ποσό λίγο πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του παίκτη, με τους Σικελούς να ζητούν 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Προφανώς αν υπάρξει διάθεση για αμοιβαίες υποχωρήσεις, μιλάμε για μια περίπτωση που μπορεί να ολοκληρωθεί θετικά για τον Ολυμπιακό.

Συνεχίζονται οι επαφές για Τζούτζακ

Ο Μπάλας Τζούτζακ είναι ξεκάθαρα ένας παίκτης που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και έχει απορρίψει (τουλάχιστον για την ώρα) προτάσεις από τις Αλ Αΐν και Αλ Ουάντα, καθώς θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε ευρωπαϊκό έδαφος. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους Πειραιώτες επί της ουσίας να έχουν βρει κώδικα επικοινωνίας με τον παίκτη, που είναι θετικός στην προοπτική των "ερυθρολεύκων", ωστόσο συνεχίζονται οι συζητήσεις με τη διοίκηση της Μπούρσασπορ για να βρεθεί η φόρμουλα απόκτησης του παίκτη.

Αν στο Λιμάνι αποφασίσουν να διαθέσουν ένα ποσό κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ για τον Ούγγρο διεθνή εξτρέμ, τότε θα έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα για την απόκτηση του. Ξέροντας ότι η Μπούρσασπορ αντιμετωπίζει οικονομική δυσχέρεια και γνωρίζοντας την επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στην Ευρώπη, οι Πειραιώτες συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να πετύχουν την μεταγραφή με τους καλύτερους δυνατούς όρους για την ομάδα.

Έτοιμος ο Ντα Κόστα

Επειδή όμως ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι μπροστά του, πρέπει να επαναλάβουμε ότι εκεί έχει στραμμένη όλη του την προσοχή. Στο πώς θα γυρίσει από το Ισραήλ, έχοντας πρώτα εξασφαλίσει την πρόκριση στα play offs του Champions League (και αυτομάτως αυτή στους ομίλους του Europa League) εις βάρος της Χάποελ Μπερ Σεβά.

Ένα καλό νέο λοιπόν για τον Βίκτορ Σάντσεθ, είναι ότι ο Μανουέλ Ντα Κόστα μοιάζει να έχει πάρει τα πάνω του τις τελευταίες μέρες. Ψυχολογικά ο Μαροκινός δείχνει σε καλή κατάσταση και έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην δύσκολη ρεβάνς με τους Ισραηλινούς. Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός μπορεί να μείνει, μπορεί και να μην μείνει στον Ολυμπιακό με το πέρας της μεταγραφικής περιόδου.

Τώρα όμως είναι μέλος της ομάδας, που τον χρειάζεται απαραιτήτως μετά τον τραυματισμό του Σιόβα. Αν δεν μεσολαβήσει κάτι απρόοπτο, ο Βίκτορ Σάντσεθ δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλχημεία και ο Ντα Κόστα θα αγωνιστεί στο πλευρό του Αλμπέρτο Μποτία στο "Turner Stadium".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Πάρντο ανέβασε τα... Olympiacostoons!
Χωρίς Κασάμι, Ντουρμάζ ο Ολυμπιακός στο Ισραήλ
Ιστορικές "ερυθρόλευκες" αναμνήσεις τον Ιούλιο
Μπαράκ: "Φαβορί ο Ολυμπιακός, όμως μπορούμε"
Όλοι μέσα: Και Τσόρι και Φορτούνης και Καμπιάσο!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ