ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περιμένει περισσότερα από τον Μάριν

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Ολυμπιακός, Μάριν EUROKINISSI SPORTS

Τα τετ α τετ του Τάκη Λεμονή με τον Μάρκο Μάριν έπιασαν τόπο. Ο Γερμανός νιώθει πιο απελευθερωμένος πλέον με τον νέο τεχνικό του Ολυμπιακού, ο οποίος όμως περιμένει περισσότερα από αυτόν.

Ο Τάκης Λεμονής θεωρεί ότι η εικόνα του Γερμανού άσου στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά απέχει ακόμα από τις πραγματικές δυνατότητές του και τα όσα πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν και τόσο καλή η εικόνα του στο Ρέντη, αλλά τα τετ α τετ του προπονητή με τον παίκτη φαίνεται ότι έπιασαν τόπο.

Λογικό ήταν τα περισσότερα φλας να πέσουν πάνω στον Μάρκο Μάριν, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ένα μέρος της μεγάλης του ποιότητας. Ο Γερμανός άσος που στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν έψαχνε τα πατήματά του, ενώ για αρκετά μεγάλο διάστημα βρισκόταν στην εξέδρα με απόφαση Μπέντο, φάνηκε ότι βρήκε στο πρόσωπο του Λεμονή τον άνθρωπο που τουλάχιστον του δείχνει εμπιστοσύνη!

Το γεγονός ότι του αφιέρωσε το γκολ, προφανώς και σημαίνει πολλά. Ο Λεμονής έβλεπε όλο το προηγούμενο διάστημα έναν Μάριν που ήταν πεσμένος ψυχολογικά. Τι έκανε λοιπόν ο 57χρονος τεχνικός; Σχεδόν σε καθημερινή βάση τού μιλούσε και προσπαθούσε να του τονώσει το ηθικό... Ο Γερμανός δεν έκανε σπουδαία πράγματα στο Ρέντη σε αυτή τη μία εβδομάδα που βρισκόταν ο Λεμονής στον κόκκινο πάγκο. Ίσα-ίσα που με την εικόνα που έβγαζε στις προπονήσεις, δεν συγκέντρωνε και πολλές πιθανότητες για να βρεθεί στο αρχικό σχήμα παρά τις όποιες δοκιμές είχαν γίνει.

Ο Μάριν δεν ήταν στα καλύτερά του στο Ρέντη και έβγαζε ένα άγχος και μία διστακτικότητα στις κινήσεις του ακόμα και στα οικογενειακά διπλά. Ο Λεμονής τον έπιανε, του μιλούσε, του εξηγούσε το πόσο χρήσιμος είναι για τον Ολυμπιακό, προσπάθησε να του δώσει να καταλάβει ότι θα πρέπει να βγει στο χορτάρι και να αποδείξει σε όλους ότι αδίκως έχει δεχτεί τόσο σκληρή κριτική για τη μέχρι στιγμής παρουσία του. Προτίμησε λοιπόν να του δώσει φανέλα βασικού. Στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη πάλι είχαν ένα τετ α τετ οι συνεργάτες του Λεμονή μαζί του, σε μία προσπάθεια να τον “ντοπάρουν” ψυχολογικά.

Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Μάριν ήταν... μία απ' τα ίδια. Νωχελικός, διστακτικός, χωρίς να κάνει τη διαφορά. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και αφού ο Λεμονής τους πιπίλισε τα μυαλά, λέγοντάς τους ότι αν βγουν να παίξουν ως Ολυμπιακός θα κάνουν... πάρτι, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ένας Μάριν από τα... παλιά.

Ένας Μάριν από το μακρινό παρελθόν, από τότε που έκανε σπουδαία πράγματα με τη φανέλα της Βέρντερ Βρέμης. Έβαλε το γκολ της ισοφάρισης, θα μπορούσε να πετύχει άλλα δύο και σε γενικές γραμμές έδειχνε να πατάει γερά στα πόδια του.Ο Λεμονής όμως περιμένει περισσότερα πράγματα και του το είπε αμέσως μετά το ματς. Θεωρεί ότι ο κανονικός Μάριν απέχει ακόμα από τον πραγματικό Μάριν, από αυτόν που τέλος πάντων έχει ο Τάκης στο μυαλό του. Θεωρεί ότι στα τελειώματα της σεζόν παρουσιάζεται μία τεράστια ευκαιρία στον Γερμανό να κερδίσει τη θέση του και για τη νέα χρονιά.

Ο Μάριν αυτό που έλεγε μετά το παιχνίδι ήταν ότι με τον Λεμονή νιώθει πιο απελευθερωμένος και δίχως την πίεση και το άγχος που είχε με τον Πάουλο Μπέντο. Με τον Πορτογάλο είχε φτάσει σε σημείο να νιώθει ότι έδινε εξετάσεις κάθε μέρα στο Ρέντη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον παίρνει από κάτω ψυχολογικά στο πρώτο λάθος που έκανε σε μία άσκηση τακτικής. Αντιθέτως με τον Λεμονή διαπίστωσε πώς παρά το γεγονός ότι δεν παρουσίαζε κάτι το εξαιρετικό στο Ρέντη, ο προπονητής του τον εμπιστεύτηκε, του έδωσε φανέλα βασικού και τον έβγαλε στο τέλος ασπροπρόσωπο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ