ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περέιρα: "Νόμιζα ότι το Μπενφίκα-Πόρτο ήταν στα όρια του παραλόγου, αλλά στην Ελλάδα..."

Περέιρα: "Νόμιζα ότι το Μπενφίκα-Πόρτο ήταν στα όρια του παραλόγου, αλλά στην Ελλάδα..."
Περέιρα INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, μίλησε σε ΜΜΕ της Πορτογαλίας για την κατάκτηση του τίτλου με τους "ερυθρόλευκους", αλλά και την ατμόσφαιρα στα ελληνικά ντέρμπι.

Την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα με διαφορά από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, χαρακτήρισε σε συνέντευξη στο MaisFutebol τον Ολυμπιακό, ο Βίτορ Περέιρα, ο οποίος υποστήριξε ότι η ατμόσφαιρα στα ελληνικά ντέρμπι θυμίζει πόλεμο, οδηγώντας στα άκρα και ξεπερνώντας την αντίστοιχη μεταξύ Πόρτο και Μπενφίκα.

Αναλυτικά ο Πορτογάλος τεχνικός, είπε:

Για τον τίτλο με τον Ολυμπιακό: "Κάνουμε καριέρα, για να κερδίζουμε τίτλους. Όταν κερδίζουμε τον πρώτο, θέλουμε να κερδίσουμε το δεύτερο, όταν κερδίζουμε το δεύτερο, θέλουμε να κερδίσουμε τον τρίτο, και μετά τον τέταρτο. Ο τίτλος την προηγούμενη χρονιά, στη Σαουδική Αραβία, δεν κατέστη δυνατός γιατί η ομάδα ήταν πολύ νέα και γι' άλλη μία σειρά λόγων, αλλά τώρα κατέστη δυνατός και μας αφήνει ικανοποιημένους.

Ο πρώτος τίτλος, είναι σίγουρα ένας τίτλος που ξεχωρίζει. Ήταν ένας τίτλος κερδισμένος κάτω από πολλές δυσκολίες και συναισθηματικά, έμεινε μέσα στη ζωή μου. Αυτός ο τίτλος είναι πολύ σημαντικός, γιατί δείχνει ότι μπορώ να κερδίζω κι έξω από την Πορτογαλία, έξω από την Πόρτο.

Η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά, με την έλευσή μας και τον τρόπο παιχνιδιού μας. Στην αρχή δεν ήταν πολύ εύκολο, γιατί ήταν πολλά παιχνίδια, λίγος χρόνος για να προπονηθούμε και να εφαρμόσουμε τις ιδέες μας. Αλλά μετά, η ομάδα σταθεροποιήθηκε. Η δουλειά έγινε καλά, η ομάδα αφομοίωσε καλά τις ιδέες μας και έδειξε ότι ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους."

Για τους τίτλους με την Πόρτο: "Οι τίτλοι με την Πόρτο, κερδήθηκαν στο χιλιοστό απέναντι σε μία μεγάλη Μπενφίκα. Όταν κερδίσαμε την Μπενφίκα την προτελευταία αγωνιστική στο παιχνίδι που κρίθηκε με το γκολ του Κέλβιν, οι δύο ομάδες, δεν είχαν καμία ήττα.

Στο τέλος, η διαφορά ήταν αυτή η ήττα της Μπενφίκα. Την προηγούμενη χρονιά, η διαφορά ήταν δύο ήττες. Γι' αυτό ήταν μία τεράστια Μπενφίκα, ένας μεγάλος αντίπαλος."

Για τη διαφορά από ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και την ατμόσφαιρα πολέμου στα ντέρμπι: "Αυτός ο τίτλος, ήταν διαφορετικός. Όταν φτάσαμε, ήμασταν στη δεύτερη θέση και τελειώσαμε το πρωτάθλημα με 13 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και 14 από τον Παναθηναϊκό. Ήταν ένας τίτλος που δείξαμε ξεκάθαρα ότι είμαστε η καλύτερη ομάδας και με κάποια διαφορά.

Ήταν κάτι νέο, ειδικά γιατί συνέβη επίσης κάτω από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο σχεδόν πολέμου που υπάρχει εδώ στα ντέρμπι και είναι ένα πράγμα που όμοιό του δεν έχω ξαναδεί. Γι' αυτό, όπως λέω, καταλήγουν να είναι διαφορετικοί τίτλοι."

Για το εάν αυτός ο τίτλος εξυπηρετεί να δείξει ότι ο Βίτορ Περέιρα είναι ένας τεχνικός των τίτλων: "Το μέλλον θα δείξει, ποιος είναι ποιος"

Για τη δουλειά που κάνει και το θέαμα στις ομάδες του: "Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έκανα τη δουλειά μου με τρόπο σίγουρο και ανταγωνιστικό. Τόσο στο Εσπίνιο και τη Σάντα Κλάρα, οι ομάδες μου έπαιζαν καλό ποδόσφαιρο. Στη Σαουδική Αραβία αναγνώριζαν ότι η ομάδα έπαιζε ποδόσφαιρο, που δεν είχαν ξαναδεί. Εδώ στην Ελλάδα, ήταν διαφορετικό, έφτασα στη μέση της σεζόν και αυτό που έκανα ήταν να ανασυγκροτήσω την ομάδα. Δεν έγινε στην τύχη, δεν είναι για τον οποιονδήποτε."

Για τη σύγκριση των ελληνικών ντέρμπι με το Πόρτο - Μπενφίκα: "Εδώ οι άνθρωποι είναι πολύ συναισθηματικοί. Η αντιπαλότητα φτάνει στα άκρα. Σκέφτηκα ότι η αντιπαλότητα της Μπενφίκα με την Πόρτο άγγιζε τα όρια του παραλόγου, αλλά αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι από άλλο κόσμο. Το γεγονός και μόνο ότι οπαδοί δεν μπορούν να πάνε σε έδρα αντιπάλου αποκαλύπτει πως λειτουργεί.

Είναι άθλια ατμόσφαιρα, φαίνεται ότι μερικές φορές δεν υπάρχουν κανόνες. Εισέβαλαν οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο επειδή ο αντίπαλος πέτυχε γκολ, χωρίς καμία λογική, δεν έχω δει κάτι όμοιο μ' αυτό. Σε μία ατμόσφαιρα, σαν κι αυτήν πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι, κι εγώ αυτό έκανα."

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ