ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάρντο, όπως λέμε Μέσι, Τόμασον και Κρους!

Πάρντο, όπως λέμε Μέσι, Τόμασον και Κρους!
INTIME SPORTS

Ο Φελίπε Πάρντο έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που γυρίζει μόνος του ένα ματς, μπαίνοντας ως αλλαγή (videos+photos).

Μετά τα κατορθώματα του Φελίπε Πάρντο κόντρα στη Ντίναμο Ζάγκρεμπ, όπου μπήκε ως αλλαγή και γύρισε το ματς με δύο γκολ, το εύλογο ερώτημα που γεννιόνταν ήταν ένα:

Πόσοι ποδοσφαιριστές τα έχουν καταφέρει στα 22 χρόνια ιστορίας του Τσάμπιονς Λιγκ; Η απάντηση, ύστερα και από την σχετική έρευνα: Μόλις τέσσερις!

Ο τελευταίος που τα κατάφερε ήταν ο μεγάλος Λιονέλ Μέσι και, με εξαίρεση τον πρώτο διδάξαντα, Δανό Γιον-Νταλ Τόμασον, οι υπόλοιποι τρεις «δράστες» (μεταξύ αυτών και ο Πάρντο) προέρχονται από τη Νότιο Αμερική.

Πάρντο, όπως λέμε Μέσι, Τόμασον και Κρους!

Ο Δανός «εκτελεστής»

Στις 29 Φεβρουαρίου του 2000, Λάτσιο και Φέγενορντ κοντράρονται στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, στο πλαίσιο της (ευτυχώς εκλιπούσας) δεύτερης φάσης ομίλων. Οι «Λατσιάλι» ανοίγουν το σκορ με τον Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν (37') και, μετά την ανάπαυλα, ο Λέο Μπενάκερ ρίχνει στο ματς τον ΓιονιΝταλ Τόμασον, αντί του αρνητικού Μποναβεντούρ Καλού.

Ο Δανός παίρνει την ομάδα του Ρότερνταμ στις πλάτες του και, με δύο γκολ (78', 84'), φέρνει τα πάνω - κάτω και χαρίζει τη νίκη στην Φέγενορντ (2-1), η οποία δεν μπόρεσε παρ' όλα αυτά να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Πάρντο, όπως λέμε Μέσι, Τόμασον και Κρους!

Ο επίμονος κηπουρός

Πιτσιρικάς, ο Χούλιο Κρους εργαζόταν ως κηπουρός και, με ένα ωραίο παιχνίδι της μοίρας, πέρασε από την φροντίδα του χορταριού, να το αλωνίζει και να γεμίζει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα.

Την 1η Νοεμβρίου του 2005, η Ίντερ φιλοξενούσε την Πόρτο στο «Τζουζέπε Μεάτσα». Οι «δράκοι» προηγούνται νωρίς με έναν «κεραυνό» του Ούγκο Αλμέιδα (16') και, στο 61', ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ρίχνει στην μάχη τον Αργεντινό επιθετικό, αντί του Αντριάνο.

Ο Κρους, ο οποίος ένα φεγγάρι φλέρταρε με τον Παναθηναϊκό, σκοράρει από την άσπρη βούλα (75') και στο 82' ολοκληρώνει μόνος του την ανατροπή, η οποία οδήγησε τους «νερατζούρι» στη νίκη (2-1) και, κατ' επέκταση, στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πάρντο, όπως λέμε Μέσι, Τόμασον και Κρους!

Ο νόμος του Λέο

Στο δρόμο για το πρώτο της τρεμπλ, η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται στο Ντόνετσκ κόντρα στην Σαχτάρ (1η Οκτωβρίου του 2008). Οι Ουκρανοί κλείνουν το ημίχρονο προηγούμενοι στο σκορ, με τον Ιλσίνιο (45').

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος δεν έχει ξεκινήσει τον Λιονέλ Μέσι γιατί προέρχονταν από υποχρεώσεις με την Εθνική Αργεντινής, τον ρίχνει στην μάχη στο 60', αντί του Τιερί Ανρί. Ο Αργεντινός «καθαρίζει την μπουγάδα» στο φινάλε, κάνοντας μόνος του την ανατροπή (2-1), με δύο γκολ, στο 87' και το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τα δύο γκολ του Μέσι στο Ντόνετσκ, από το 1:05 έως το 1:55

Πάρντο, όπως λέμε Μέσι, Τόμασον και Κρους!

«Τανκ», μια κατηγορία μόνος σου!

Ξεχωριστής αναφοράς χρήζει ένας ακόμα ποδοσφαιριστής από τη Νότιο Αμερική, ο οποίος σημείωσε χατ - τρικ μπαίνοντας ως αλλαγή (!), αλλά απλώς χρειάστηκε και την «ταπεινή» συνδρομή ενός συμπαίκτη για να φέρει τα πάνω - κάτω, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις 7 Μαρτίου του 2001, στο «Ριαθόρ» της Κορούνια, η Παρί Σεν Ζερμέν κάνει πάρτι και προηγείται με 3-0 (29' Οκότσα, 43', 55' Λερουά). Στο 46', με το σκορ στο 0-2, ο Χαβιέρ Ιρουρέτα αντικαθιστά τον Έμερσον (πρώην ΑΕΚ και Ξάνθη) με τον Βάλτερ Παντιάνι.

Το «Τανκ», όπως ήταν το παρατσούκλι του, πετυχαίνει τρία (!) γκολ (57', 76', 84'), με το τρίτο να ολοκληρώνει μια επική ανατροπή (4-3), αφού είχε μεσολαβήσει και γκολ του Ντιέγο Τριστάν (60').

Το τρίτο γκολ του Παντιάνι, αυτό της επικής ανατροπής

Πάρντο, όπως λέμε Μέσι, Τόμασον και Κρους!

Δύο αλλαγές, δύο γκολ, ένα τρεμπλ

Η μεγαλύτερη ανατροπή σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, μαζί βεβαίως με αυτήν της Λίβερπουλ, το 2005 στην Κωνσταντινούπολη, έγινε το 1999 στο «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης.

Στις 26 Μαΐου, η Μπάγερν Μονάχου προηγούνταν από πολύ νωρίς κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (6' Μπάσλερ), το ματς πλησίαζε στο φινάλε, ο Πιερλουίτζι Κολίνα είχε δείξει τις καθυστερήσεις και δύο παίκτες που είχαν μπει ως αλλαγή για τους «κόκκινους διαβόλους», έμελλε να αλλάξουν την ιστορία.

Στο 91' ο Τέντι Σέριγχαμ (είχε μπει στο 67' αντί του Γιέσπερ Μπλόκμβιστ) και στο 93' ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (αντί του Άντι Κόουλ στο 81') μετέτρεψαν το 0-1 σε 2-1 και μπήκαν δικαιωματικά και δια παντός στο λεξικό δίπλα στον όρο «χρυσή αλλαγή»! Α, και χάρισαν στην Γιουνάιτεντ το πρώτο τρεμπλ της ιστορίας της.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ