ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάντα "χτυπάει" στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ

Πάντα "χτυπάει" στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ
Ολυμπιακός, ΑΠΟΕΛ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάουλο Μπέντο και οι συνεργάτες του έχουν μελετήσει ο ΑΠΟΕΛ. Θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να “πετάξει” το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η κυπριακή ομάδα παρουσιάζει κακό πρόσωπο φέτος στην Ευρώπη στο ΓΣΠ.

Κανένας από τους κατασκόπους του Ολυμπιακού ή κάποιος συνεργάτης του Πάουλο Μπέντο δεν βρέθηκε στο τελευταίο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ και συγκεκριμένα στο τοπικό ντέρμπι με την Ομόνοια. Το 4-1 της ομάδας του Τόμας Κρίστιανσεν τον παρακολούθησαν από την τηλεόραση.

Η “κατασκοπία” για τους Κύπριους έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Ο “φάκελος ΑΠΟΕΛ” έχει κλείσει εδώ και μερικές μέρες και πλέον στο Ρέντη ξέρουν τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν το βράδυ της Πέμπτης (8/12, 20.00) στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

Ο Πάουλο Μπέντο και οι συνεργάτες του έριξαν στο κομμάτι του σκάουτινγκ ιδιαίτερο βάρος στο πρόσωπο που έχουν παρουσιάσει οι πρωταθλητές Κύπρου στο “σπίτι” τους και όχι στα εκτός έδρας.

Άλλωστε, ο ΑΠΟΕΛ εξαιρουμένου του διπλού που πήρε στο Καραϊσκάκη, έχει δείξει τη φετινή σεζόν ότι μακριά από το ΓΣΠ δεν τα καταφέρνει. Αντιθέτως, επί κυπριακού εδάφους είναι μία ομάδα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μπορεί να κάνει τη ζημιά στους αντιπάλους του και να πάρει στο τέλος τη νίκη.

Τι αναφέρει το ερυθρόλευκοscouting report;Ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το κακό διάστημα που έχει ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Ποιο είναι αυτό; Οι Κύπριοι δείχνουν μία τάση να “πετάνε” το πρώτο ημίχρονο στα σκουπίδια.

Το αποδεικνύουν άλλωστε και οι αριθμοί. Σε όλα τα ευρωπαϊκά εντός έδρας παιχνίδια τους για τη φετινή σεζόν, δεν έχουν καταφέρει να βρουν δίχτυα στο πρώτο 45λεπτο!

Συγκεκριμένα, κέρδισε την Γουνγκ Μπόις με 1-0 χάρη σε γκολ του Σωτηρίου στο 69'. Επικράτησε 2-1 της Αστάνα, με τους Καζάκους να προηγούνται με τον Μαξίμοβιτς στο 45' και τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει το τρίποντο χάρη στα τέρματα των Βινίσιους (74') και Ντε Καμάργκο (87').

Στα καλοκαιρινά προκριματικά τουChampions League,οι Κύπριοι άνοιξαν το σκορ με την Κοπεγχάγη στο 69' με τον Σωτηρίου, αλλά ο Σανταντέρ των Δανών διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 86'. Να σας θυμίσουμε και το τι συνέβη με την Ρόζενμποργκ; Έχει μείνει στην ιστορία εκείνο το 3-0 με τα τρία γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα από τους Γιαννιώτα (91'), Βάντερ (97') και Ντε Βιντσέντι (98').

Ακόμα-ακόμα και στον 2ο προκριματικό γύρο τουChampions Leagueμε την άσημη Νιου Σεντς από την Ουαλία, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 3-0, σημειώνοντας και τα τρία γκολ στην επανάληψη με τους Αλεξάνδρου (54'), Σωτηρίου (73') και Ντε Βιντσέντι (95').

Αυτή την εικόνα έχουν σχηματίσει στο ερυθρόλευκο τεχνικό τιμ. Την εικόνα μίας ομάδας που δεν παράγει φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, που δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει την μπάλα και που αρκετές φορές έχει απειληθεί κιόλας. Αντιθέτως, στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίζεται μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Μία ομάδα που έχει “ανεβάσει στροφές” θεαματικά και αν πιάσει ρυθμό, τότε πολύ δύσκολα μπορεί να την ακολουθήσει ο αντίπαλός της...

ΔΙΛΗΜΜΑ ΣΤΑ ΧΑΦ

Αναφορικά με τα πρόσωπα που έχει στο μυαλό του ο Πάουλο Μπέντο για την κατάρτιση της ενδεκάδας, φαίνεται πώς υπάρχει ένα ερωτηματικό: Ο αντι-Μιλιβόγεβιτς...

Όλες οι υπόλοιπες θέσεις φέρονται να είναι “κλειδωμένες”. Οι Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια, Μάρτινς, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι και Ιντέγιε αναμένεται να πάρουν φανέλα βασικού. “Παίζεται” μία θέση ανάμεσα σε Καμπιάσο και Ρομαό, με τον Αργεντινό να έχει περισσότερες πιθανότητες.

Το σενάριο με τον Μπουχαλάκη έχει απομακρυνθεί για τα καλά... Ας περιμένουμε όμως και την απογευματινή προπόνηση (7/12, 19.00) στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, μήπως την τελευταία στιγμή ο Μπέντο γίνει πιο διαφωτιστικός.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ