ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάντα αΧώριστοι Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός, 2-2 στο "Μαρακανά"

Πάντα αΧώριστοι Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός, 2-2 στο "Μαρακανά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ερυθρός Αστέρας σκόραρε, ο Ολυμπιακός απαντούσε και η φιλική κόντρα τους έληξε με σκορ 2-2 στο "Μαρακανά", όπου την παράσταση έκλεψαν οι οπαδοί των δύο ομάδων. (video+pics)

Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο "Μαρακανά" του Βελιγραδίου, με τους Πειραιώτες να επιστρέφουν στο ίδιο γήπεδο μετά τις 12 Νοεμβρίου του 1994.

Θυμηθείτε εδώ το Live του φιλικού Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ

Τότε οι "ερυθρόλευκοι" ήταν η πρώτη ομάδα που είχε αντιμετωπίσει ο Ερυθρός Αστέρας σε διεθνές επίπεδο, έστω και αν επρόκειτο για φιλικό ματς, μετά τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην τότε Γιουγκοσλαβία, που ουσιαστικό βρισκόταν εν μέσω πολέμου.

Οι Σέρβοι με τη σειρά τους φιλοξενήθηκαν από τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" το 2007, με τα έσοδα του φιλικού να πηγαίνουν στους ανθρώπους που είχαν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές που είχαν πλήξει την Πελοπόννησο.

Το φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 4 Μαΐου, ωστόσο η αναστάτωση με την διοργάνωση του Κυπέλλου και ο ορισμός του τελικού για τις 7 Μαΐου, μετακίνησαν το παιχνίδι στο "Μαρακανά" για τις 10 του μήνα. Όμως ήρθε η αναβολή του τελικού, με τον Ερυθρό Αστέρα και τον Ολυμπιακό να αποφασίζουν εντέλει να δώσουν το παιχνίδι την Κυριακή 8/5.

Ο Ερυθρός Αστέρας, που το Σάββατο (7/5) κατέκτησε και τυπικά το πρωτάθλημα Σερβίας, είναι πλέον ένας πιθανός αντίπαλος των Πειραιωτών στα προκριματικά για τους ομίλους του Champions League 2016-17. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν παίξει 12 φιλικά.

Φυσικά η ατμόσφαιρα τόσο πριν την αναμέτρηση, όσο και κατά τη διάρκεια και στο τέλος αυτής, ήταν εορταστική, αφού είναι γνωστοί οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο συλλόγων. Οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού ήταν συνέχεια μαζί, τραγουδούσαν, ενώ ακόμη και ο ύμνος των "ερυθρολεύκων" ακούστηκε μέσα στο "Μαρακανά"!

Περισσότερα από 1000 παιδιά των Ακαδημιών του Ερυθρού Αστέρα, ηλικίας 6 έως 12 ετών, βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο κάμποση ώρα πριν την σέντρα, φορώντας μπλουζάκια κατά του καρκίνου.

Ακριβώς με την έναρξη του αγώνα στο πέταλο των οργανωμένων του "Μαρακανά" σηκώθηκε ένα τεράστιο κορεό που έγραφε "UEFA supports terrorism"!

Πάντα αΧώριστοι Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός, 2-2 στο "Μαρακανά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εντεκάδα... τελικού ο Σίλβα

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε τον Ολυμπιακό με την 11άδα που κατά 99% θα χρησιμοποιούσε στον τελικό του Κυπέλλου, με εξαίρεση τον Άλαν Πουλίδο που αγωνίστηκε αντί του Μπράουν Ιντέγε, καθώς ο Νιγηριανός είχε μείνει εκτός αποστολής προληπτικά εξαιτίας κάποιων ενοχλήσεων στο πέλμα.

Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνης, Φουστέρ, Ερνάνι και Πουλίδο ήταν στο βασικό σχήμα των Πειραιωτών κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Στον πάγκο ήταν οι Καπίνο, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκες, Κασάμι, Κολοβός, Ντουρμάζ, Σιόβας, Βούρος, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Πάρντο και Σεμπά.

Με την σειρά του, ο Μίοντραγκ Μπόζοβιτς έδωσε φανέλα βασικού στους Κάχριμαν, Πέτκοβιτς, Λούκοβιτς, Λε Ταλέκ, Κατάι, Πλάβσιτς, Γκλεν, Σρνιτς, Ρέντουλιτς, Ιμπάνιεθ και Όρλαντιτς.

Εναλλακτικές λύσεις για τον τεχνικό της σερβικής ομάδας ήταν οι Σούπιτς, Ντα Σίλβα Έντσον, Ράτσιτς, Στογιάνοβιτς Σάσα, Γκρούγιτς, Άνταμ, Μπαμπούνσκι, Τσβέτκοβιτς, Ρίστιτς, Αντζέλκοβιτς, Στογιάνοβιτς Μίλος, Γκάβριτς, Βιέρα.

Διαφορά ρυθμού

Καλύτερα πατούσε ο Ερυθρός Αστέρας στο ξεκίνημα του αγώνα, είχε ρυθμό και περισσότερη κινητικότητα σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Απόλυτα φυσιολογικό για τα δεδομένα της εποχής, αφού οι γηπεδούχοι βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση επίσημων αγώνων, αντίθετα με τους Πειραιώτες που το τελευταίο τέτοιο παιχνίδι που έδωσαν ήταν στις 17 Απρίλη απέναντι στην Καλλονή.

Παρά την υπεροχή του, ο Ερυθρός Αστέρας δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει προβλήματα στον Ολυμπιακό στο πρώτο μισάωρο, διάστημα στο οποίο σωστές ενέργειες για τους Πειραιώτες έρχονταν συνήθως από τα... τιμημένα γηρατειά, Φουστέρ και Καμπιάσο.

Πάντα αΧώριστοι Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός, 2-2 στο "Μαρακανά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ντα Κόστα και... g/g

Στο 34' ο Ντα Κόστα λίγο έλειψε να... καρφώσει τον Ρομπέρτο με κεφαλιά, όμως ο Ισπανός γκολκίπερ αντέδρασε ενστικτωδώς και ο Κατάι στην επαναφορά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα όμως από ωραίο συνδυασμό των Πέτκοβιτς - Σρνιτς, ο Όρλαντιτς δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει σε κενή εστία για το 1-0.

Άμεση ήταν η απάντηση του Ολυμπιακού, με τον Φορτούνη να βρίσκει κάθετα τον Ερνάνι και τον Πορτογάλο να σημαδεύει σωστά για το 1-1 στο 40ο λεπτό.

Πάντα αΧώριστοι Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός, 2-2 στο "Μαρακανά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σκορ και θέαμα στο "Μαρακανά"

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Σίλβα πέρασε στο ματς τους Σιόβα, Κασάμι, Ντομίνγκες, Πάρντο και Σεμπά, αντί των Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη, Φουστέρ και Πουλίδο αντίστοιχα.

Στο 53ο λεπτό ο Κατάι, πρώην ποδοσφαιριστής των "ερυθρολεύκων", έφυγε ωραία στην πλάτη της άμυνας, από αριστερά μπήκε στην περιοχή και τσίμπησε όμορφα την μπάλα πάνω από τον Καπίνο για να βάλει ξανά τον Ερυθρό Αστέρα σε θέση οδηγού στο ματς.

Όχι για πολύ όμως, καθώς επαναλήφθηκε η ιστορία του πρώτου ημιχρόνου. Δεν πέρασαν παρά δύο λεπτά για να βρει ξανά απάντηση ο Ολυμπιακός, με τον Πάρντο από δεξιά να κάνει το γύρισμα και τον Κασάμι να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 56'.

Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Πλάβσιτς, που νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Καπίνο. O Σίλβα προχώρησε σε δύο ακόμη αλλαγές, βάζοντας στο ματς τους Ζντιέλαρ και Ντουρμάζ, αντί των Καμπιάσο και Ερνάνι. Με τη σειρά του σε αλλαγές προχώρησε και ο Μπόζοβιτς για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα.

Το ματς είχε ανοίξει για τα καλά, ο ρυθμός ήταν καλός, ενώ δεν έλειπε και η ένταση σε κάποιες φάσεις. Οι ευκαιρίες εκατέρωθεν δεν έλειψαν, η διαφορά ήταν στην αποτελεσματικότητα στο τελείωμα τους. Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού συνέχιζαν απτόητοι το κοινό τραγούδι τους στην κερκίδα, όπως και οι δύο προπονητές τις αλλαγές.

Στο 82' ο Ζντιέλαρ βρήκε καταπληκτικά τον Σεμπά, όμως ο Βραζιλιάνος από ιδανική θέση για γκολ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του αντίπαλου γκολκίπερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντουρμάζ έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός έμειναν στο 2-2, με τους παίκτες των δύο ομάδων να φεύγουν από τον αγωνιστικό χώρο του "Μαρακανά" αγκαλιασμένοι και κάτω από τις επευφημίες των οπαδών τους.

Για την ιστορία, διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σέρτζιαν Γιοβάνοβιτς με βοηθούς τους Ούρος Στοΐκοβιτς, Μίλαν Μιχάιλοβιτς και τέταρτος ο Μίλαν Γιέρεμιτς, όλοι από το Μπέογκραντ.

Πάντα αΧώριστοι Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός, 2-2 στο "Μαρακανά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

​➤ From legend to legend: Το μπλουζάκι για τον Ολυμπιακό που κάνει θραύση!

​➤ Red Star Wars: Το σχέδιο για τα "ερυθρόλευκα αδέρφια" του Ερυθρού Αστέρα!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ