ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παίζει τη μισή ευρωπαϊκή χρονιά κόντρα στη Ντίναμο

Παίζει τη μισή ευρωπαϊκή χρονιά κόντρα στη Ντίναμο

Η σύγκρουση με την ομάδα-μοντέλο της Μπάγερν, ο ιστορικός άθλος επί της Άρσεναλ και το 7ο "διπλό" στο αφιλόξενο "Maksimir". Το Sport24.gr σας θυμίζει πώς έφτασε ο Ολυμπιακός να δίνει στο "Καραϊσκάκης" το κρισιμότερο ευρωπαϊκό ματς της σεζόν με την Ντίναμο... μέχρι το επόμενο (videos).

Η αναμέτρηση με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League βρίσκεται προ των πυλών και όλοι στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού έχουν συναισθανθεί την κρισιμότητά της.

Με νίκη (θα είναι η τρίτη συνεχόμενη στον όμιλο) οι πρωταθλητές Ελλάδας φτάνουν στους 9 πόντους και "κλειδώνουν" το Europa League βγάζοντας νοκ-άουτ τους Κροάτες ενώ ταυτόχρονα θα έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται τη 2η θέση του ομίλου εις βάρος της Άρσεναλ για να πανηγυρίσουν μία απίστευτη ποδοσφαιρική υπέρβαση.

Πώς όμως έφτασε η ομάδα του Μάρκο Σίλβα να βάζει τόσο ψηλά τον πήχη σε έναν όμιλο μάλιστα που κάθε σκέψη για πρόκριση στους "16" έμοιαζε με... παραλογισμό όταν έγινε η κλήρωση της φάσης των ομίλων στα τέλη Αυγούστου;

Παίζει τη μισή ευρωπαϊκή χρονιά κόντρα στη Ντίναμο
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr κάνει ένα φλας-μπακ στην πορεία του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο της φάσης των ομίλων και θυμάται το πώς η στενοχώρια από τη βαριά ήττα από τη Μπάγερν μετατράπηκε σε ενθουσιασμό μετά από τα δύο παλικαρίσια διπλά μέσα σε διάστημα 20 ημερών.

Ολυμπιακός - Μπάγερν 0-3 (16 Σεπτεμβρίου)

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League ξεκίνησε με αντίπαλο την πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου, μία ομάδα που δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ μέχρι τώρα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τη μορφή που έχει αυτή από το 1992 και έπειτα. Το βαυαρικό εμπόδιο αποδείχτηκε ανυπέρβλητο για τους Πειραιώτες καθώς το σύνολο του Πεπ Γουαρδιόλα κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και μπορεί το ημίχρονο να βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες ωστόσο ο φωτεινός πίνακας στο φινάλε έγραφε 0-3.

Παίζει τη μισή ευρωπαϊκή χρονιά κόντρα στη Ντίναμο
INTIME SPORTS

Ο Τόμας Μίλερ στο 52' άνοιξε το σκορ με σέντρα-σουτ από τα δεξιά που βρήκε τον Ρομπέρτο μισό βήμα εκτός θέσης και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του, ο ίδιος παίκτης έκλεισε το σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με εκτέλεση πέναλτι ενώ στο 89' είχε βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με σουτ από δύσκολη γωνία ο σκόρερ του τελικού του Μουντιάλ της Βραζιλίας, Γκέτσε. Κατά πολλούς η Μπάγερν ήταν η καλύτερη ομάδα που εμφανίστηκε στο "νέο Καραϊσκάκης", με τον Ολυμπιακό από την πλευρά του να υποχρεώνεται σε παθητικό ρόλο και να αντιμετωπίζει προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά να έχει και μία ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 84' να ισοφαρίσει. Τότε που ο Σαλίνο βρέθηκε τετ α τετ με τον Νόιερ όμως το πλασέ του με το αριστερό έστειλε τη μπάλα άουτ...

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3 (29 Σεπτεμβρίου)

Η ήττα στην πρεμιέρα από την Μπάγερν έκανε τον δρόμο του Ολυμπιακού στην Ευρώπη ακόμα πιο ανηφορικό καθώς βάσει προγράμματος είχε μπροστά του δύο κολλητά εκτός έδρας παιχνίδια με Άρσεναλ και Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Κόντρα όμως σε όλα τα προγνωστικά που τους ήθελαν να μην έχουν πολλή τύχη στο Νησί (μετρούσαν τρεις εκτός έδρας ήττες σε ισάριθμα ματς ομίλων Champions League κόντρα στην Άρσεναλ από το 2009 και μετά αλλά και 12 ήττες σε ισάριθμα ματς που είχαν δώσει επί αγγλικού εδάφους για τα Κύπελλα Ευρώπης!) οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα έπιασαν το... τέλειο και πανηγύρισαν μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του Ολυμπιακού αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Παίζει τη μισή ευρωπαϊκή χρονιά κόντρα στη Ντίναμο
INTIME SPORTS

Οι Πειραιώτες είχαν σύστημα και μέθοδο, έβγαλαν απίστευτο πάθος, έπαιξαν μπάλα και προηγήθηκαν τρεις φορές στο σκορ απέναντι σε μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μέσα στο σπίτι της και το φινάλε τους βρήκε να πανηγυρίζουν μία ιστορική επιτυχία. Ο Πάρντο έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 33' κάνοντας το 1-0, ο Φορτούνης με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο 42' υποχρεώσε τον Οσπίνα να πετύχει αυτογκόλ για το 2-1 ενώ ο Φινμπόγκασον ολοκλήρωσε τον ελληνικό θρίαμβο στο 66' γράφοντας το 3-2 με πλασέ στην κίνηση, μόλις 59 δευτερόλεπτα αφότου ο Αλέξις Σάντσες είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 2-2! Με αυτό το μικρό θαύμα που έγραψε ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο έπιασε μάλιστα την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στη 2η θέση του ομίλου με 3 βαθμούς και άφησε τρεις πόντους πίσω την ουραγό Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ που έμεινε στο... μηδέν.

Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός (20 Οκτωβρίου)

Εάν η νίκη στο "Emirates" επί της Άρσεναλ τρέλανε τους οπαδούς τους Ολυμπιακού, αυτή στην Κροατία επί της Ντίναμο Ζάγκρεμπ ήρθε να για τους... αποτρελάνει. Η δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη των "ερυθρολεύκων" (πρώτη φορά που πέτυχαν τέτοιο επίτευγμα στους ομίλους του Champions League) και έβδομη συνολικά στην ιστορία τους στο Champions League ήταν άκρως αποφασιστική καθώς επέτρεψε στους πρωταθλητές Ελλάδας να βρεθούν στο +3 απέναντι σε Άρσεναλ και Ντίναμο με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και να έχουν το πλεονέκτημα για τη 2η θέση του ομίλου! Κάτι που -κακά τα ψέματα- φάνταζε ως ουτοπία και εντελώς απαγορευμένο όνειρο με βάση τα ρόστερ, τα μπάτζετ και τη δυναμικότητα των τεσσάρων ομάδων του 6ου ομίλου.

Παίζει τη μισή ευρωπαϊκή χρονιά κόντρα στη Ντίναμο
INTIME SPORTS

Στο χορτάρι του "Maksimir" οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα έπαιξαν ορθολογικά, όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν την απόδοσή τους και την κατάλληλη στιγμή "χτύπησαν" στην κόντρα με την γκολάρα του Μπράουν Ιντέγε. Ο Σιόβας έβγαλε τη βαθιά μπαλιά στο 79', ο Νιγηριανός φορ ξεχύθηκε στην κόντρα, μπήκε στη μεγαλη περιοχή από τα αριστερά και περνώντας τη μπάλα μέσα από την τρύπα της βελόνας "ξέρανε" τον γκολκίπερ Εντουάρντο και όλο το "Μαξιμίρ" (δεν ταξίδεψαν Έλληνες οπαδοί υπό το φόβο επεισοδίων), γράφοντας το τελικό 1-0. "Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Στη φάση του Πάρντο έτρεξα όσο πιο γρήγορα, ήμουν σίγουρος ότι θα το βάλω, αλλά δεν τα κατάφερα. Και μετά έβαλα το πιο δύσκολο..." έλεγε μετά τον αγώνα ο χρυσός σκόρερ των Πειραιωτών.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ